Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Σβήνουμε το… τσιγάρο από σήμερα!

της
Χριστίνας Τσιορωτά


-Σε ισχύ ο νόμος Αβραμόπουλου
-Ανέτοιμα τα καταστήματα και οι δήμοι!


Τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίας, τις ιδιωτικές υπηρεσίες, αλλά και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπαίνει από σήμερα, 1η Ιουλίου. Με αφορμή την έναρξη της απαγόρευσης, ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος καλεί τους πολίτες να σεβαστούν το νόμο και να τον εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.

«Ανέτοιμα καταστήματα και δήμοι»
Καταστηματάρχες και δήμοι δηλώνουν ανέτοιμοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων, υποστηρίζοντας ότι τα ειδικά σήματα, που διαχωρίζουν τα καταστήματα σε καπνιζόντων και μη, άρχισαν να διανέμονται μόλις πριν από δύο ημέρες, ενώ η υπουργική απόφαση εκκρεμούσε έως την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν επισήμως τι αλλαγές πρέπει να κάνουν στους χώρους .Το υπουργείο Υγείας ουσιαστικά στο παρά πέντε ανακοίνωσε τα εξής :
* Καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. θα πρέπει να λειτουργούν είτε ως χώροι καπνιζόντων είτε ώς χώροι μη καπνιζόντων. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα μετατροπής του καταστήματος από καπνιζόντων σε μη καπνιζόντων -ή το αντίστροφο- και μετά την 1η Ιουλίου.
* Σε καταστήματα από 70 τ.μ. ώς 300 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 30% του εμβαδού του καταστήματος, πλήρως διαχωρισμένοι, με ειδικά φίλτρα εξαερισμού και χωριστή είσοδο.
* Σε καταστήματα πάνω από 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 40% του καταστήματος, με διαχωριστικό ύψους 2 μέτρων.
* Όλα τα καταστήματα που θέλουν να διαθέσουν χώρο καπνιζόντων θα πρέπει να προμηθευτούν το δωρεάν ειδικό σήμα και άδεια από το Δήμο. Εφόσον δεν το πράξουν, αυτομάτως θα θεωρούνται καταστήματα μη καπνιζόντων.
* Στους χώρους καπνιζόντων θα απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά και νέους ηλικίας έως και 18 ετών, ακόμα και εάν συνοδεύονται από τους γονείς τους.
* Ο νόμος δεν αφορά τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ακόμα και εάν υπάρχουν στέγαστρα.
* Από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού καθώς και η διαφήμιση στις κινηματογραφικές αίθουσες.
* Στο νόμο δεν εμπίπτουν τα καζίνο. Η εξαίρεση αυτή αφορά μόνον τις αίθουσες όπου παίζουν οι θαμώνες και όχι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των καζίνων και για τα οποία ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα υπόλοιπα καταστήματα.

Αλλαγές στο παρά πέντε
Λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή του νόμου, το υπουργείο Υγείας άλλαξε τη ρύθμιση για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτρέποντας τη λειτουργία καπνιστηρίων σε εταιρείες που απασχολούν προσωπικό άνω των 50 ατόμων. Για τη λειτουργία των καπνιστηρίων θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρχει συμφωνία εργαζομένων και ιδιοκτησίας.
Τα καπνιστήρια αυτά δεν θα βρίσκονται κοντά στους χώρους εργασίας αλλά ούτε σε εξωτερικούς ή επιπρόσθετους χώρους και θα πρέπει να λειτουργούν με εξελιγμένα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.
Επίσης, το γυάλινο διαχωριστικό που προβλέπεται για καταστήματα άνω των 300 τ.μ. ενώ αρχικά θα έπρεπε να φτάνει μέχρι την οροφή του καταστήματος, τελικά «έπεσε» στα 2 μέτρα.
Το υπουργείο άναψε, επίσης, το πράσινο φως ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα σε πλοία και τρένα, όπου αρχικώς ο νόμος όριζε πλήρη απαγόρευση.

Έτσι, καταστήματα που λειτουργούν στα μέσα αυτά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα γίνουν καπνιζόντων εφόσον είναι μικρότερα των 70 τ.μ. ή τα μεγαλύτερου εμβαδού να δημιουργήσουν χωριστούς χώρους.

Τα πρόστιμα
Στα καταστήματα εστίασης, δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις εφόσον δεν υπεδείχθη η παράβαση από πελάτη, επισκέπτη ή εργαζόμενο στο κατάστημα ή εφ' όσον υπεδείχθη ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος μερίμνησε για την αντιμετώπισή της, απομακρύνοντας τον παραβάτη ή λαμβάνοντας τ' αναγκαία για τον σκοπό αυτό μέτρα με παράλληλη ενημέρωση των αρχών.
Προβλέπονται πάντως τα παρακάτω πρόστιμα:

Στα καταστήματα:
1η παράβαση: ώς 1.000 ευρώ
2η παράβαση: ώς 2.000 ευρώ
3η παράβαση: έως τρεις μήνες απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού ή αλκοόλ, 2.000 ευρώ ώς 20.000 ευρώ εάν δεν πωλούν προϊόντα καπνού ή αλκοόλ.
4η παράβαση και άνω: προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος

Στους καταναλωτές:
Από 50 ευρώ ώς 500 ευρώ.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μετά το πανηγύρι… χάος από σκουπίδια!

της
Χριστίνας Τσιορωτά




Το πανηγύρι τελείωσε , οι μικροπωλητές έφυγαν , στις οδούς όμως που φιλοξένησαν τους πάγκους απέμειναν λόφοι απο σκουπίδια και μια έντονη δυσοσμία αφού οι μικροπωλητές απουσία τουαλέτας μετέτρεψαν την όλη περιοχή σε μια απέραντη τέτοια. «Είχαμε επιδρομή των βαρβάρων στην κυριολεξία. Από το θέαμα που αντικρίσαμε και εμείς μείναμε άφωνοι» δηλώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Μελέτης. Από νωρίς τα χαράματα η υπηρεσία καθαριότητας βγήκε στους δρόμους με όλο το έμψυχο δυναμικό και με όλο τον τεχνικό εξοπλισμό της προκειμένου να μαζέψει σκουπίδια , να απολυμάνει , να πλύνει, να παραδώσει το κέντρο της πόλης και πάλι στους κατοίκους της οι οποίοι και δικαίως κατά τον αντιδήμαρχο αυτές τις ημέρες αγανάκτησαν. «Είμαστε έξω με όλα τα παιδιά και όλα τα μηχανήματα για να καθαρίσουμε και να πλύνουμε. Ζητώ συγνώμη απο τους περιοίκους για την κατάσταση που βίωσαν , έχουν δίκιο. Το πανηγύρι θα πρέπει σοβαρά να σκεφτούμε να μην παραμείνει σε αυτό το σημείο αλλά να μεταφερθεί ακόμα και εκτός πόλης.»

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ

του
Νίκου Νικολόπουλου

Ο ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Μια συζήτηση εφόλης της ύλης με τον περιφερειάρχη έχει πάντα την ιδιαίτερη σημασία της. Είναι ένας άνθρωπος με ανοικτό μυαλό με ιδέες με άποψη, και τελικά μεταξύ μας δίνει λύσεις, όσο και αν πολλοί από εμάς επώνυμοι και ανώνυμοι βάζοντας μπροστά τα κόμματα μας, καθημερινά προσπαθούμε να αναιρέσουμε το έργο του.
Η συζήτηση δυστυχώς τον περισσότερο χρόνο αναλώθηκε στα σκουπίδια, βλέπετε ιδιαίτερα στην Κόρινθο κινδυνεύουμε να μας πνίξουν, εκεί θα έλεγα ήταν λίγο θυμωμένος, λίγο προβληματισμένος, μου είπε τους έδωσα γη και ύδωρ, όλα να τους τα δώσουμε στο πιάτο και δωρεάν και οι περισσότεροι δήμαρχοι κοιτάνε το θέμα στα δόντια. Δεματοποιητές χωρίς ευρώ, χώροι αποθήκευσης, που τους βρήκαμε εμείς τι άλλο θέλουν;
Ναι αλλά ρωτάω εγώ κύριε περιφερειάρχα κάπου στο πρόβλημα της Κορίνθου έχετε κολλήσει μήνες τώρα, λάθος βρήκαμε χώρο στο βιολογικό που θα τον σκεπάζαμε. Για να μπει μέσα ο δεματοποιητής, δυστυχώς τους ενοχλεί η τρίωρη εργασία του μηχανήματος και δεν μιλάνε για την χωματερή στην πιο τουριστική πόλη, του Λουτρακίου, που βρίσκετε λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο και το χειρότερο άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν υπέρμαχοι, ξαφνικά έγιναν πολέμιοι (εκλογές πλησιάζουν κατά πρέπει να κάνουμε να πάρουμε ψήφους δικό μου αυτό) χωρίς να λέμε πολλά κύριε Αγγελόπουλε που βρίσκετε το θέμα; Κόρινθος ,ο δήμος κάνει πόλεμο κάθε μέρα για την πόλη. Με χαρά ακούσαμε ότι ο χώρος βρέθηκε δεν θα τον ανακοινώσουμε μέχρι επισήμως να το πει ο ίδιος) και σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες ο χώρος βρίσκεται στα όρια του δήμου Κορινθίων και από εκεί φτιαγμένο χώρο για αποθήκευση. Ερώτηση μας το είχατε ξαναπεί τον Μάρτιο αλλά δεν έγινε όχι τώρα είναι όλα έτοιμα και πιστεύω ότι είναι πρόβλημα ολίγων ημερών, άντε να δει και καμιά χαρά ο Αλέκος και ο Μελέτης ειδικά γιατί όπως πάει θα τον χάσουμε από υπερκόπωση. Κλείνοντας θα ζητήσω την βοήθεια όλων τέως-νυν και επόμενων δημάρχων. Πιστεύοντας ότι αν τελειώσει αυτό το πρόβλημα έστω και προσωρινά θα ασχοληθούν στο δήμο και με άλλα σοβαρά θέματα και από την επόμενη ημερομηνία έναρξης εργασιών του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλιώς θα έχω το δικαίωμα για γκρίνια. Μην πάμε στο ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Συνεχίζοντας την κουβέντα τον ρώτησα αν πιέζει την κυβέρνηση για χρήματα ή λόγω της κομματικής σχέσης κάνει πίσω, χαμογελώντας μου είπε ποτέ δεν το έκανα και σκέπτομαι στο μέλλον να το κάνω όταν το δίκιο είναι με τον οποιοδήποτε δήμαρχο έστω και να ανήκει σε άλλη κομματική παράταξη θα είμαι δίπλα του. Τελικά ο περιφερειάρχης είναι για όλα γιατί μέχρι και για το νοσοκομείο οι κάτοικοι της Τρίπολης τα έβαλαν μαζί σας .
Δυστυχώς ο κόσμος έχει δίκιο στα θέματα υγείας υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και δεν έχουν γίνει σωστά βήματα, το λέω γιατί διετέλεσα υφυπουργός υγείας και έκανα πολλές προσπάθειες. Κλείνοντας τον ρώτησα αν θα πολιτευτεί ξανά, θα έλεγα σαν να τον πέρασε ηλεκτρικό ρεύμα . ΄Ήταν σίγουρος στην απάντησή του, για εμένα η κεντρική πολιτική σκηνή έχει τελειώσει, όσο και αν οι συμπατριώτες μου στην Αιτωλοακαρνανία έχουν αντίθετη άποψη. ΄Ήλθε η ώρα μετά από σαράντα και πλέον χρόνια που ασχολούνται με τα κοινά να κοιτάξω την οικογένειά μου και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Φεύγω ευτυχής από την πολιτική και με το κεφάλι ψηλά ότι έκανα το χρέος μου με το παραπάνω και πάντα βάζοντας γνώμονα το συμφέρον του λαού μας και μόνο. Γνώμη μου μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας και γενικά την πολιτική.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

«ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

της
Τζένης Σουκαρά


Δεύτερη λογοδοσία των πεπραγμένων του δημάρχου Λουτρακίου –Περαχώρας Γιώργου Γκιώνη για το 2008.Και εδώ δεν έλειψαν οι κόντρες ,οι υπαινιγμοί ,η φασαρία ,όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τα δημοτικά πράγματα της περιοχής. Σημειώνουμε τα βασικότερα αποσπάσματα του απολογισμού των πεπραγμένων του δημάρχου όσο και αυτών που επισημάνθηκαν από τον πρώην δήμαρχο κι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλου Παύλου

Η λογοδοσία

«Οι άξονες της δράσης μας το 2008 ήταν η μάχη για την καθαριότητα και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, όπως το πάρκινγκ, η δημιουργία βασικών υποδομών και έργων που θα δρομολογήσουν την ανάπτυξη σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η προστασία τους περιβάλλοντος, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας και η στήριξή του αθλητισμού και νεολαίας. Εργαστήκαμε μέσα στο δήμο παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες μέσα στη πόλη με έργα σε κάθε γειτονιά, χωριό και οικισμό, και κοντά στον πολίτη όταν είχε ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε σημαντικά βήματα για την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εργασίας με συνέπεια την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Εξορθολογίζουμε την οικονομική κατάσταση του δήμου εξοικονομώντας πόρους και περιστέλλοντας μη απαραίτητες δαπάνες. Ταυτόχρονα δημιουργούμε, νέους πόρους για τον δήμο ενεργοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ.»

Καθαριότητα και μάχη της καθημερινότητας

Το 2008 ενισχύσαμε τον τεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας παρέχει ο νόμος. Αγοράσαμε 120 μεταλλικούς κάδους για την αντικατάσταση φθαρμένων κάδων άλλα και για τοποθέτηση σε περισσότερα σημεία , 20 κοντέινερς, ένα αυτοκίνητο αποκομιδής , ένα φορτηγό ανατρεπόμενο, ένα φορτηγό 4χ4 και ένα άλλο φορτηγό 3,5 τόνων. Παράλληλα ενισχύσαμε την υπηρεσία καθαριότητας με 30 εποχικούς που προσλάβαμε την περσινή θερινή περίοδο.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ: Συγκέντρωση-αποκομιδή και διάθεση απορριμμάτων στις εντός σχεδίου περιοχές. Απολύμανση κάδων. Γενικό πλύσιμο απορριμματοφόρων σε τακτά χρονικά διαστήματα .
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Το φθινόπωρο ξεκινήσαμε την ανακύκλωση. Πήραμε 1 απορριμματοφόρο από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης και τοποθετήσαμε 300 κάδους ανακύκλωσης με αποτελέσματα πάρα πολύ ικανοποιητικά.
ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Συνεχίσαμε την προσπάθεια εξωραϊσμού όλων των πλατειών όλων των παιδικών χαρών, με τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου να κάνουν σχεδόν καθημερινά εργασίες συντήρησης.
Δαπανήσαμε για παγκάκια και όργανα παιδικών χαρών 45,000 ευρώ. Επιδιώκουμε να κάνουμε το Λουτράκι μια πόλη φιλική για όλη την οικογένεια. Δώσαμε έμφαση στα σιντριβάνια του δήμου. Εφαρμόσαμε πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης σε περίπου 15 σιντριβάνια του Λουτρακίου και της Περαχώρας.
ΣΦΑΓΕΙΑ: Από τα πιο σημαντικά έργα στον τομέα της καθαριότητας συνολικά των τεχνικών συνεργείων του δήμου, είναι η μεταφορά τους στο χώρο των παλαιών σφαγείων. Στο χώρο αυτό οι εργαζόμενοι απέκτησαν στο σπίτι τους. Το 2008 με την επίβλεψη και την αρμονική συνεργασία των δύο αντιδημάρχων, της κυρίας Παπακωνσταντίνου και του Κυρίου Χατζόπουλου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των συνεργείων του δήμου στο χώρο των παλαιών σφαγείων, που ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ: Η δημοτική αρχή προχώρησε με μεγάλα έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως είναι η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε συνδυασμό με τον περιφερειακό. Ξεκινήσαμε έργα-υποδομές που χαράζουν την πορεία της επόμενηςδεκαετίας. Ξεκινήσαμε την κατασκευή του νέου δημοτικού πάρκινγκ που προσθέτει 260 θέσεις στάθμευσης στη πόλη. Λάβαμε την απόφαση αγοράς μεγάλου οικοπέδου στην είσοδο της πόλης. Δαπανήσαμε 390,000 ευρώ για οδοποιία μέσα στο Λουτράκι. Το 2008 ξεκίνησε το νέο κολυμβητήριο που θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο. Θα αποτελέσει όαση αθλητισμού για το δήμο και θα λύσει λειτουργικά προβλήματα των αθλητικών σωματείων . Στη Περαχώρα δημιουργήσαμε μια σημαντική υποδομή για την προστασία του ορεινού όγκου των Γερανείων , το νέο πυροσβεστικό σταθμό, για τον οποίο ο δήμος έδωσε 215.000 ευρώ. Δαπανήθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσουμε ακίνητα. Και να αποζημιώσουμε για την ρυμοτομία. Δώσαμε 200.000 ευρώ για την πολεοδομική μελέτη του Λουτρακίου. Για την συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας δόθηκαν 315,000ευρώ . Δαπανήθηκαν 100,000 ευρώ για τους αγροτικούς δρόμους στο Λουτράκι και Περαχώρας καθώς και 30,000 ευρώ για τους δρόμους στα ΄ Ίσθμια.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Πρώτο μέλημα ο έλεγχος της καταλληλότητας των νερών με την μικροβιολογική εξέταση του νερού κολύμβησης σε όλη την παραλία. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα για τις γαλάζιες σημαίες και είμαστε περήφανοι που ο δήμος κάθε χρόνο αποκτά νέες. Θέσαμε υποψηφιότητα για την παραλία των Ισθμίων και την κερδίσαμε φέτος.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Δώσαμε 650,000 ευρώ, στο Πνευματικό κέντρο, ενώ ενισχύσαμε τις υποδομές του πολιτισμού παραχωρώντας ακίνητο στο πνευματικό κέντρο για την ίδρυση μουσικής σχολής η οποία αποτελούσε απαίτηση χρόνων. Ελήφθη απόφαση για επανίδρυση του μουσείου της περαχώρας. Το 2008 ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανακατασκευή του ιερού ναού Αγ. Ανδρέα και υπογράφτηκε από το υπουργό πολιτισμού.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Δρομολόγηση γηπέδων στα ΄Ίσθμια και στην Περαχώρα.

Ε9 εν τω μέσω θέρους!

της
Χριστίνας Τσιορωτά


1,3 εκ ιδιοκτήτες καλούνται να επαναλάβουν την διαδικασία!

Η οδύσσεια δεν έχει τελειωμό για περίπου 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, που καλούνται ακόμα και να υποβάλουν εξ αρχής το σύνολο της περιουσίας τους. Ο φορολογούμενος μπαίνει να κάνει -έστω- κάποια διόρθωση και ανακαλύπτει ότι το κράτος... έχει χάσει τις διαδοχικές δηλώσεις ακινήτων που με τόσο κόπο και έξοδα έχει υποβάλει από το 2005 μέχρι σήμερα Ενάμιση χρόνο μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (τότε υπουργός ο Γιώργος Αλογοσκούφης) να προχωρήσει στην επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) με βάση τη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων, Ε9 του 2005 -και απορρίπτοντας τότε την εκ νέου υποβολή της δήλωσης- τώρα καλούνται κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι φορολογούμενοι να διορθώσουν ή και να υποβάλουν στη χειρότερη περίπτωση εκ νέου το ειδικό έντυπο.

«Πρόσκληση για.. διόρθωση!»
Εν μέσω καλοκαιριού, και αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να ταχυδρομεί προσκλήσεις διόρθωσης του Ε9. Το ανησυχητικό είναι ότι ορισμένοι εκ των φορολογουμένων, που υπολογίζονται σε περίπου 100.000 μέχρι στιγμής, καλούνται να υποβάλουν εξ αρχής το σύνολο της περιουσίας τους -ακόμα κι αν έχουν υποβάλει το Ε9 μόνο το 2005. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου σε κατ' ιδίαν συζητήσεις δεν αποκλείουν ακόμα και την απώλεια στοιχείων... μέσα στο Διαδίκτυο.

«Ταλαιπωρία και πληρωμή εκ νέου…»
Το αν έχουν χαθεί ή όχι στοιχεία δεν απασχολεί τους φορολογούμενους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται. Δεν φτάνει που υπέβαλαν το έντυπο το 2005 (σ.σ. ήταν η τρίτη φορά, καθώς είχαν προηγηθεί οι καταγραφές του 1997 και του 1995) ή ακόμα και μετέπειτα αν είχαν κάποιες αλλαγές στην περιουσία τους, τώρα τους ζητούν να ξαναμπούν στην ταλαιπωρία επανεγγραφής της περιουσίας τους, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2008, ανεξαρτήτως αν τα έχουν σήμερα ή τα έχουν μεταβιβάσει. Και μην ξεχνάμε πως αρκετοί είναι αυτοί που θα υποστούν το νέο κόστος συμπλήρωσης του εντύπου, καθώς καταφεύγουν στα λογιστικά γραφεία έναντι αντιτίμου που ξεκινάει από 50 ευρώ για μια απλή δήλωση.

«Τι ζητούν τώρα»
**Διορθώσεις στοιχείων, τα οποία όμως δεν ήταν απαραίτητα να συμπληρωθούν κατά την αρχική δήλωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αριθμού οικοδομικού τετραγώνου, που όμως δεν είχαν υποχρέωση οι φορολογούμενοι να το συμπληρώσουν.
**Στοιχεία των αγροτεμαχίων, τα οποία είτε τα έχουν είτε όχι δεν αλλάζει και τίποτα, καθώς εξαιρούνται του ΕΤΑΚ.
**Διορθώσεις ακόμα και προσωπικών στοιχείων, όπως τα στοιχεία της συζύγου. Καλά, δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να τα βρουν από το Μητρώο του Taxis;
**Οι φορολογούμενοι που θα μπουν στην ταλαιπωρία των διορθώσεων πρέπει να γνωρίζουν ότι εγγράφουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο κ.λπ.), τα στοιχεία κτισμάτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, αποθήκες, γκαράζ κ.λπ.) και οικοπέδων είτε βρίσκονται εντός σχεδίου και υπάγονται στο ΕΤΑΚ είτε είναι εκτός σχεδίου και εξαιρούνται του ΕΤΑΚ, δηλαδή τα αγροτεμάχια.

«Προθεσμία 15 ημερών»
Οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο 15 ημερών για να διορθώσουν τα στοιχεία που τους ζητάει το υπουργείο. Τι θα κάνουν βέβαια αν παρέλθει η προθεσμία ενώ βρίσκονται σε διακοπές αποτελεί ένα άλλο ερώτημα. Ατύπως οι εφοριακοί λένε προς όποιον περνάει από την Εφορία με καθυστέρηση πως «δεν έγινε και τίποτα». Η διόρθωση μπορεί να γίνει:
**Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (call center) 801 111 2 277, που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό.
**Μέσω Internet στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-9.gr.
**Απευθείας στην εφορία τους.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

του
Νίκου Νικολόπουλου


ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΓΙΑ 401.85 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Εγώ θα το γράψω και ας γίνω κουραστικός, ξέρω ότι πολλοί από εμάς βιώνουν κάθε μέρα το ίδιο πρόβλημα .
Ρε δε μπα να λένε οι τηλεοράσεις, να γράφουν οι εφημερίδες, να παρακαλάει η κυβέρνηση, ούτε που τους ακούνε οι τράπεζες και συνεχίζουν το βιολί τους.
Θα μου πείτε όλες; Όχι βέβαια και ευτυχώς γιατί διαφορετικά θα είμαστε όλοι για φούντο. Το παιγνίδι των απειλών και των εκβιασμών δυστυχώς από κάποιους συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, δεν μου επιτρέπεται να γράψω ονόματα, αλλά όλοι ζούμε στο πετσί μας καθημερινά τα απειλητικά τηλέφωνα μιας συγκεκριμένης τράπεζας και το αστείο, από την μια απειλούν και από το άλλο τηλέφωνο κάποιες εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της, φαντάζομαι αχυράνθρωποι σου δίνουν πιστωτικές κάρτες δωρεάν.
Με πήρε ένας φίλος αναγνώστης και μου είπε, σήμερα από την συγκεκριμένη τράπεζα και από δικηγορικό γραφείο με πήραν τηλέφωνο για το χρέος μου που ανέρχεται σε 401.85 ευρώ, το έστειλαν εκεί και αυτομάτως με χρέωσαν με έξοδα του δικηγόρου που υποχρεούμαι να πληρώσω, τον ρώτησα μήπως κρύβεσαι; μήπως δεν πληρώνεις; μου απάντησε, δεν κρύβομαι και κάθε μήνα βάζω κάτι παραπάνω, από 50 ευρώ, το αστείο είναι ότι αν το ποσόν ήταν 399 ευρώ δεν θα γινόταν τίποτα.
Του είπα λοιπόν να μου στείλει το εξώδικο να το δούμε ή μάλλον να το στείλουμε στον κύριο Υπουργό Οικονομικών υπέρμαχο των τραπεζών για να δει το χάλι μας. Ο ίδιος ο αναγνώστης έχει μήνυμα στο τηλέφωνο του από την ίδια τράπεζα ή μάλλον τους αχυρανθρώπους της, για καινούργια κάρτα, μιλάμε για ιστορίες καθημερινής τρέλας.
Κλείνοντας θα το πω για μια φορά ακόμη μας ακούει κανείς;
Ή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα,σε τελική ανάλυση αν τους φοβάστε κύριοι υπάρχει και η παραίτηση (λέμε τώρα).
Ανεξέλεγκτοι όμως δεν μπορούν να μένουν, η τουλάχιστον εμποδίστε τις προσφορές για νέα χρέη σε κατεστραμμένους οικογενειάρχες που λόγω προβλημάτων βλέπουν μόνο το τυρί, ή φάκα έρχεται πίσω.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΕΣΕΙΣ;

Του
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

-Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα σκουπίδια στους δρόμους. Και κανείς
εκτός από τον Αγγελόπουλο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να προτείνει μια λύση.


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο νομό, εξακολουθεί να παραμένει άλυτο. Σκουπίδια παντού, όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, θα δεις ανεξέλεγκτες χωματερές και στα ορεινά και στα πεδινά, μέσα σε δάση, ασυνείδητοι κρυμμένοι στο σκοτάδι , πετάνε ότι έχουν , όπου βρουν. Ακόμη και σε κοίτες ξεροποτάμων τις έχουν γεμίσει μπάζα-σκουπίδια και ότι άλλο έχουν , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον πολιτισμό τους, την ανευθυνότητα τους, το σεβασμό τους στο περιβάλλον, στο αύριο των παιδιών τους. Και ξέρετε ποιο είναι το αστείο (αν υπάρχει); Οι πρώτοι που βγαίνουν στις τηλεοράσεις για να διαμαρτυρηθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης καταστροφής, είναι οι ίδιοι που την προκάλεσαν. Δεύτεροι και μεγαλύτεροι υπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι που με τα τερτίπια τους μόνο λύσεις δεν προτείνουν. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και πως υα ρίξει τις ευθύνες στους απέναντι και ο χρόνος κυλάει εις βάρος της υγείας, της τσέπης των πολιτών. Χρόνια τώρα συζητάνε και τίποτα δεν κάνουν. Το σκεπτικό τους; « Άστο γι’ αύριο και βλέπουμε», ή «ας το λύσει ο επόμενος». Έλα όμως που επόμενος δεν υπάρχει και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Βλέπετε σφίξανε τα γάλατα. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι όπως η αρχαιολογία. Δεν λέω κάνουν την δουλειά τους, αλλά βρε παιδιά δεν μπορεί με την πρώτη καταγγελία να σταματάτε τα πάντα. Ψάξτε το, ρωτήστε , μιλήστε με τον περιφερειάρχη, μπορεί να υπάρχει μέση λύση. Έγινε μια προσπάθεια για Λουτράκι . Το απορρίψατε αμέσως. Πάμε στα Δερβενάκια; Όχι γιατί εκεί περπάτησε ο Κολοκοτρώνης. Δηλαδή τι θέλατε να πετάξει; Αν ζούσε ο Γέρος του Μοριά πρώτος και καλύτερος θα έλεγε «προχωρήστε». Βλέπετε παρ’ ότι έζησε διακόσια χρόνια πριν, είχε μυαλά πολύ προχωρημένα. Έρχεται κάποια στιγμή ο περιφερειάρχης και προσπαθεί να τα μαζέψει, δίνοντας κάποιες λύσεις . Καλές ή κακές , πάντως προτείνει κάτι. Δεν κρύβεται πίσω από το πρόβλημα, πίσω από τους άλλους. Δεν πετάει σε τελική ανάλυση το μπαλάκι απέναντι. Σίγουρα ο δεματοποιητής δεν είναι η καλύτερη λύση όμως προσωρινά δίνει την ευκαιρία σε όλους να κάτσουν σε ένα τραπέζι και επιτέλους να αποφασίσουν που θα γίνει η ολοκληρωμένη διαχείριση που είναι και η οριστική λύση του προβλήματος. Του ενός του μυρίζει, του άλλου του βρωμάει και η βρώμα από τα σκουπίδια που πνίγουν την Κορινθία, δεν την καταλαβαίνει κανείς τους. Η πρωτεύουσα κάθε μέρα που περνάει, ασφυκτιά μέσα στην αγωνία που θα τα πάει. Μιλάμε για καθημερινή τρέλα. Έχουν γίνει ζητιάνοι παρακαλώντας τους γείτονες για ένα φορτηγό σκουπίδια Και μάλιστα κάποιοι πιο μακρινοί δήμοι, ούτε να το συζητήσουν, δεν δέχονται. Τέλος τα παραμύθια και τα ψέματα . Όλοι μαζί να κάτσουν και να βρουν έναν απόμακρο χώρο, μια προσωρινή λύση να τοποθετηθεί ο δεματοποιητής. Άλλωστε η περιφέρεια δέχεται να αναλάβει όλα τα έξοδα αρκεί να της υποδείξουν τον χώρο. Μέχρι και δρόμο δέχεται να φτιάξει για να μην ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής που θα στηθεί το μηχάνημα. Κλείνοντας θα σας πω τα τετριμμένα. Κανείς περιφερειάρχης δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τέτοιο ενδιαφέρον για την Κορινθία. Εκμεταλλευτείτε το . Μη νομίζετε ότι θα σας αντέξει για πολύ. Θα μου πείτε τον στηρίζεις. Ξέρεις ότι μπορεί να κάνει και λάθη. Αν σας έλεγα ότι δεν το πιστεύω, θα ήμουν ψεύτης. Όποιος δουλεύει, λάθη κάνει και μικρά και μεγάλα. Μόνο στα νεκροταφεία δεν γίνονται λάθη. Όμως έχει την μαγκιά να λέει: «Αναλαμβάνω και τις ευθύνες μου , τις πολιτικές , βέβαια. Έχετε αναλογιστεί εσείς τι ευθύνες αναλαμβάνετε και πότε; Εγώ δεν θυμάμαι κανένα να βγει δημοσίως και να το πει. Εδώ και τώρα λύσεις για τα σκουπίδια. Τέλος τα λόγια και τα καυτά μπαλάκια στους απέναντι.

ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ ! ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

της
Τζένης Σουκαρά


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε δήμαρχε, η έλευση του νερού στην Κόρινθο, στις βρύσες των Κορινθίων είναι η πρώτη μεγάλη είδηση Για να γίνει ουσιαστική αυτή η πραγματική σημαντική είδηση θα πρέπει να μας πείτε πότε θα πιούμε νερό από τις βρύσες μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν σας απαντώ σε αυτό το ερώτημα γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να χειριζόμαστε με υπευθυνότητα το θέμα της υδροδότησης. Γιατί ακόμη και τώρα στο παρα πέντε κάποιοι κινούνται, κάποιοι δεν θέλουν να έλθει το νερό και δεν πρέπει να γίνει κανένα λάθος. ΄Όμως, σας λέω πως όλο αυτό το διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες δοκιμές των δικτύων και των αντλιοστασίων με επιτυχία αφού όμως λύσαμε δεκάδες προβλήματα, είτε διαρροών, είτε προβλημάτων που είχαν , να κάνουν σύστημα που θα ελέγχει την ροή του νερού, για την πόλη της Κορίνθου. Το νερό αυτή τη στιγμή είναι σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Κορίνθου, δεν είναι σε όλη την πόλη και αυτό που εσείς είπατε εχθές και γράψατε στο ΣΗΜΕΡΑ υπεύθυνα αλήθεια. ! ΄Όμως το τονίσατε και στην τηλεόραση πως δεν πρέπει κανείς να πιει νερό γιατί οι δοκιμές συνεχίζονται και κάποια στιγμή όταν το νερό δεν επαρκεί, γίνεται συμπλήρωση του νερού, από εκείνο που υπήρχε στα δίκτυά μας μέχρι πριν από λίγο καιρό. Υπεύθυνα λοιπόν λέω πως δεν πρέπει να πιει κανένας νερό. Χρειάζονται παρα πολλά να γίνουν. Χρειάζεται να γίνει βελτίωση των εγκαταστάσεων, ακόμη και αυτών που περίπου 10-15 χρόνια βρίσκονται στο πεδίο βολής. Μιλάμε για το διυλιστήριο και τις δεξαμενές. Πρέπει να διασφαλιστούν ζητήματα υγιεινής ζητήματα ασφαλείας των εγκαταστάσεων, για να αποφευχθούν περιστατικά δολιοφθοράς.΄Όλα αυτά αν δεν λυθούν , δεν θα πούμε εμείς υπεύθυνα σαν δημοτική αρχή, ότι πρέπει οι Κορίνθιοι να πιουν νερό. Και να ξέρουν πως όταν ανακοινωθεί πως μπορούμε να πιούμε νερό, την ίδια στιγμή άφοβα όλοι θα μπορούν να πιουν νερό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα για ουσιαστικούς λόγους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πρέπει να γίνουν καθημερινές μετρήσεις και έλεγχος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το σύστημα που θα στηθεί, θα πρέπει να δούμε πως λειτουργεί για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα και αμέσως μετά θα ανακοινώσουμε πως ο κόσμος μπορεί να πιει νερό. Ο κόσμος να μας έχει εμπιστοσύνη, χειριζόμαστε το θέμα με υπευθυνότητα . Δεν κινδυνεύει η ολοκλήρωση της υδροδότησης, απλώς λίγη υπομονή ακόμα χρειάζεται και να μην ακούμε κάποιους που με την στάση τους και τις προτροπές που κάνουν προς εμένα και στην ΔΕΥΑΚ, ουσιαστικά θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα από πίσω. Εγώ κάνω έκκληση, να σταματήσουν οι φωνές κάποιων που θέλουν να αναδείξουν πως η υδροδότηση καθυστερείται από σκοπιμότητά μας, περιπλέκοντας σενάρια…. Αυτοί που δεν έχουν έλθει ούτε μια φορά να ενημερωθούν όχι από το δήμο, από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ από τον αρμόδιο εργολάβο. Να δουν το καθημερινό τρέξιμο. Κάποιοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ δεν κοιμούνται καθόλου η κοιμούνται στο βουνό για να εντοπίζουν γρηγορότερα τις βλάβες, τα προβλήματα και να αποκαθιστούμε το δίκτυο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως πολλοί λένε πως δεν το χειριστήκατε καλά το θέμα, επικοινωνιακά εννοώ προς όφελός σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με ενδιαφέρει η ουσία. Ο δήμαρχος από την αρχή έως τώρα είναι παρών σε όλη τη διαδρομή του έργου, είναι πάνω από αυτό, στις βλάβες ακόμη και την νύχτα. Πριν 3 μέρες Κα Σουκαρά, μετά από μια κοινωνική εκδήλωση στις 2.30 μετά τα μεσάνυκτα ήμουν στις δεξαμενές του πεδίου βολής μόνος μου γιατί υπήρχαν προβλήματα. Πρίν δύο ώρες ήμουνα με στελέχη και εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ για να λύσουμε προβλήματα. Αυτό με ενδιαφέρει.!!Να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει.

TA “ΒΕΡΕΣΕΔΙΑ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Του
Δημήτρη Δουβή

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται και τα <<τεφτέρια>> βγήκαν πάλι στα καταστήματα. Δεν θα έγραφα το παρόν σημείωμα, αν δεν ήμουν μάρτυρας του φαινομένου. Δύο ηλικιωμένοι κύριοι μπαίνουν σε ένα κατάστημα ΜΙΝΙ-MARKET ψωνίζουν και λένε στο μπακάλη. << Γράφτα και όταν πάρουμε τη σύνταξη θα τα πληρώσουμε>>.
Τα ίδια γίνονται και σε άλλα καταστήματα της Κορινθίας. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και πολύ περισσότερο του τελειώνουν εύκολα από τις ανάγκες που είναι αυξημένες. Τα <<βερεσέδια>> μπήκαν και πάλι στην ζωή των Κορινθίων. Η ακρίβεια που κυριαρχεί έχει γονατίσει πολλές οικογένειες που τα χρήματα που κερδίζουν δεν φτάνουν να περάσουν ούτε 15 μέρες .Η αξιοπρέπεια πολλών είναι αυτή που δεν επιτρέπει να μιλήσουν ανοικτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι νέοι έχουν κόψει η έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις εξόδους τους. Πολλοί γονείς αναγκάζονται να κόψουν τα φροντιστήρια στα παιδιά τους γιατί δεν τους περισσεύουν χρήματα. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους δήμους, είναι άδειες από κόσμο οι αίθουσες. Τα νυκτερινά κέντρα, ταβέρνες και τα CAFE-BAR κλείνουν νωρίς-νωρίς γιατί οι νέοι πλέον δεν ξενυχτάνε γιατί δεν έχουν χρήματα. Αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς παρατηρείται σε πολλούς Κορίνθιους που είχαν συνηθίσει στην άνετη και πολλές φορές σπάταλη ζωή τους. Προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα αφού είναι πνιγμένοι σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Οι τελευταίες αυξήσεις σε καύσιμα και κινητά τηλέφωνα είναι η χαριστική βολή στη …τσέπη τους …. Και στις συνήθειές τους .

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Η ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

της Τζένης Σουκαρά

Οι φόβοι όλων επαληθεύθηκαν !30 λεπτά το βερύκοκο η τελική τιμή ,εξαιρετικά εξευτελιστική για τους παραγωγού βερίκοκου που διαπιστώνουν πως κάθε χρόνος που περνάει υπογραμμίζει την φθίνουσα κατάσταση που επικρατεί στο χώρο και στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος σκηνικού. Φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου εκφράζει την αγανάκτηση του και την οργή του για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί :
«Να σκύψουν όλοι στα προβλήματα των αγροτών και να υπάρξει και μια κεντρική διεύθυνση. Επιτέλους τι θα πρέπει να καλλιεργούν αυτοί οι βερυκοπαραγωγοί, οι παραγωγοί ροδάκινου, σουλτανίνας κ.τ.λ.
Δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια πολιτική. Την τελευταία στιγμή, οι παραγωγοί αφού έχουν κάνει όλα τα έξοδά τους έχουν κοπιάσει να σέρνονται για να πουλήσουν. Και να υπάρχει ένα καρτέλ, το καρτέλ των μεταποιητών που δεν χτυπήθηκε ποτέ από το επίσημο κράτος, το οποίο κάνει τη δουλειά του. Αγοράζει φτηνά και πουλάει ακριβά. ΄Όπως το κάνει στο λάδι στο γάλα και σε άλλα προϊόντα.»

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

«30 λεπτά το βερίκοκο για την μεταποίηση, 14 λεπτά κάτω από πέρυσι. Δεν ξέρω τι άλλαξε, θα πρέπει να μας το δικαιολογήσουν, οι μεταποιητές να αγοράζουν τα βερίκοκα 30 λεπτά. Από ότι ξέρουμε από την πληροφόρηση που έχουμε, κομπόστα δεν υπάρχει μέσα και επομένως τι άλλαξε;
Για ποιο λόγο αγοράζουν φθηνά;
Απλούστατα για να βγάλουν τα κέρδη τους. Καλά κάνουν, όσο εμείς μένουμε χωρίς μονάδες παρέμβασης δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. ΄Όσο αφορά την πλευρά του χυμού και μιλάμε για το Κιάτο και πιστεύω και οι άλλες ενώσεις, δραστηριοποιούμαστε στον τομέα αυτό. ΄Έχουμε αγοράσει οικόπεδο και θα προχωρήσουμε σε τέτοια μονάδα. Γιατί έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Διότι τώρα, αφού δεν έχουμε μονάδες μεταποίησης και μονάδες παρέμβασης,δηλ. συσκευαστήρια, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
΄Έρχεται εδώ και η ευθύνης του κράτους γιατί ενώ προσπαθούμε να εντάξουμε τέτοιες επενδύσεις μέσα σε προγράμματα, το κράτος έχει την τακτική του << τα ζώα μου αργά>> .
Το επισημάναμε και στον Υπ. Γεωργίας αυτό και μας κοίταζε σαν φακίρης.
Μια τέτοια μονάδα μεταποίησης μπορεί να γίνει από τη στιγμή που υπάρχει διάθεση και βοήθεια από το κράτος. Το κράτος τα δίνει στους ιδιώτες, σε μας πάντα φέρνει δυσκολίες.»

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ


Ρε δεν μπα να λέμε εμείς ότι πεινάμε, ότι περνάμε δύσκολα, ότι το αύριο είναι αβέβαιο για όλους μας , η κυβέρνηση το χαβά της φόρους και πάλι φόρους.
Βλέπετε οι εκλογές πέρασαν δεν μας έχουν ανάγκη και έτσι ο υπουργός αποδεσμευμένος από τα δεσμά της ψήφου έρχεται να μας κάνει το καλοκαίρι μαύρο. Θα μου επιτρέψετε να πω χωρίς οίκτο ετοιμάζουν δέσμες μέτρων που κυρίως θα θίγουν τις χαμηλόμισθες τάξεις και βέβαια φόροι σε είδη καθημερινά για εμάς τσιγάρα-ποτά-αναψυκτικά-λαχεία-(αυξάνουν το φόρο και στην ελπίδα μας) βενζίνες-κ.λ.π.
΄Όταν τον ρωτάγαμε τον Κο Παπαθανασίου πριν τις εκλογές αν θα βάλει νέους φόρους προσπαθούσε με λεκτικά τεχνάσματα να μην απαντήσει, κάτι λίγα ψέλλισε ο πρωθυπουργός αλλά και αυτός φοβούμενος το πρόωρο μαύρισμα από τους ψηφοφόρους απέφευγε να πει την αλήθεια. ΄Έτσι μέσα στο καλοκαίρι και στα μουλωχτά, στα τμήματα διακοπών (κυριολεκτικά διακοπών) της βουλής σκέφτηκε, πως θα εκδικηθώ τα μπάνια του λαού.
Βάλτους φόρους παντού, να μη σηκώσουν κεφάλι και έρχομαι στο σκεπτικό τους, αποφασίζουν φόρους ρωτάνε ποιος μπορεί ; όχι, ρωτάνε αν έχουμε όχι, από πού ρε παλικάρια θα τα πάρετε από μισθωτούς των 700 ευρώ και συνταξιούχους των 500 ευρώ; Δεν έχουμε άλλα περιθώρια μας τελείωσαν, αν το θυμάστε έχουμε και παιδιά να μεγαλώσουμε, με φροντιστήρια ( που εσείς έχετε φτιάξει ) . Με καθημερινά έξοδα, αν μας πείτε ότι οι έχοντες θα καταλάβουν τις αυξήσεις θα γελάσουμε, ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής σας δεν πάει άλλο, εσείς τρώτε (όχι όλοι για να μην παρεξηγηθώ) και εμείς δεν έχουμε δεκάρα και μας κυνηγάνε και οι τράπεζες μέρα-νύχτα, εκτός και αν βάλατε σκοπό να μας εξαφανίσετε.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ BONUS ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ!

της Χριστίνας Τσιορωτά

… γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου . στα τηλεοπτικά παράθυρα και πάνελ λίγο πριν οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι που καλό καλοκαίρι και πάνε διακοπές, στις εφημερίδες, στους δρόμους , στην καθημερινότητά μας.
Γινόμαστε μάρτυρες γιατί με όλους αυτούς τους ανθρώπους συγκατοικούμε.

«Την ώρα που στα κρατητήρια επικρατεί το αδιαχώρητο, μετά τις επιχειρήσεις - σκούπα, η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην καταβολή μπόνους αποχώρησης 1.000 ευρώ σε όσους παράνομους μετανάστες θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να έχουν συλληφθεί.»
Δεν είναι αστείο είναι είδηση. είναι σκέψη, είναι πολιτική, είναι κατάντια! Ανοίξαμε τα σύνορα με τους όποιους τρόπους. Υποσχεθήκαμε γη της επαγγελίας, τάξαμε δουλειές και καλύτερη ζωή. Τους κάναμε να την πληρώσουν πολύ ακριβά την καλύτερη αυτή ζωή. Φτάσαμε τώρα να δούμε πως δεν χωράνε όλοι τους σε τούτη τη χώρα. πως ο συνωστισμός και η απουσία της καλύτερης ζωής φέρνει γκρίνια , φτώχεια και εγκληματικότητα. Γεμίσαμε τα παλιά κτίσματα με μετανάστες , γεμίσαμε τα λιμάνια, τις παραλίες, τις πλατείες. Τα κρατητήρια γέμισαν με εξαθλιωμένους ανθρώπους που δεν έψαχναν παρά για κάτι καλύτερο. Που πλήρωσαν γι αυτό και δεν το έλαβαν ποτέ, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους… γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου . στα τηλεοπτικά παράθυρα και πάνελ λίγο πριν οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι που καλό καλοκαίρι και πάνε διακοπές, στις εφημερίδες, στους δρόμους , στην καθημερινότητά μας. Γινόμαστε μάρτυρες γιατί με όλους αυτούς τους ανθρώπους συγκατοικούμε. Πολλές φορές αρμονικά και έτσι πρέπει. γινόμαστε μάρτυρες και μιας σκούπας όμως, μιας σκούπας που ονομάζεται πολιτική κ θέλει λίγο πριν τις εκλογές να «εξαφανίσει» το πρόβλημα. Ποια είναι η λύση; Έτσι μαζικά που ήρθαν , έτσι μαζικά να φύγουν και το καλύτερο; Με την θέλησή τους! Για το λόγο τούτο λοιπόν έρχεται η είδηση πως η ΕΛΑΣ θα δώσει bonus σ εκείνους που θα φύγουν από τη χώρα μας θέτοντας βέβαια και την προϋπόθεση της μη πρότερης σύλληψης. Για να μας πει κάποιος όμως… αυτούς τους φοβισμένους , αυτούς τους τρομοκρατημένους ανθρώπους ποιος θα τους πείσει να εμφανιστούν στις αρχές; Ποιος τους εγγυάται πως θα τους δοθεί bonus και όχι σύλληψη; Μετρώ και ξαναμετρώ και δεν μου βγαίνουν έλεγε σε μια ταινία του παλιού καλού ελληνικού σινεμά. Έτσι και εσείς…

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ ! ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ

της Τζένης Σουκαρά

Από εχθές το βράδυ στις βρύσες της Κορίνθου ρέει άφθονο το νερό Στυμφαλίας .Πρόκειται για μια μεγάλη είδηση που γεμίζει συγκίνηση και ενθουσιασμό όλους τους Κορινθίους ,μια είδηση κι ένα γεγονός που δίνει ελπίδα για το μέλλον αυτής της πόλης που στα ατέλειωτα χρόνια ανυδρίας της στράγγιξε τα όνειρα ,το μέλλον και τις προοπτικές της .
Για αυτό το γεγονός που χρόνια πολλά κύλησαν γεμάτα υποσχέσεις ,άγονες αντιπαραθέσεις ,δικαστήρια ,προεκλογικές εκστρατείες ,δήμαρχοι ,μάχες για τις γεωτρήσεις ,μάχες για τους αγωγούς ,μάχες με την αρχαιολογία, αντιπαράθεση με τους Αργολιδείς ,αντιπαραθέσεις κομματικές ,κομματικές σκοπιμότητες, συναντήσεις υπό την σκια των προβολέων και συμφωνίες που ποτέ δεν τηρήθηκαν ..μέχρι να μπει το νερό στο αυλάκι. Πριν από αυτό πριν από ένα χρόνο προαναγγέλθηκε η έλευση του από τους δημάρχους Κώστα Λέγγα ,Αλέκο Πνευματικό και Νίκο Ταγαρά.
Από τότε άρχισε ένας μεγάλος αγώνας ..τα έργα δύσκολα ,βλάβες στο δίκτυο ,μάχη με το χρόνο και την υπομονή των Κορινθίων που στην προσμονή του εξαντλήθηκε ,μάχη με τις δολιοφθορές .Ο ερχομός του νερού προσπάθησε να μπει στο πεδίο της αντιπαράθεσης ,ακατανόητα .Ευτυχώς ο δήμαρχος τήρησε απαρέγκλιτα την υπόσχεσή του ,δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και συνέχισε να κάνει το αυτονόητο ,την δουλειά του δηλαδή. Και να που το νερό ήρθε! Ρέει στις βρύσες μας, στα δάκτυλά μας.. Το κοιτάμε με καχυποψία ,δεν μάθαμε ποτέ να πίνουμε από την βρύση και προσπαθούμε να απεγκλωβιστούμε από το σύνδρομο του παγουριού …Θα το μάθουμε !

ΚΟΡΙΝΘΙΑ : ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ .
ΘΕΛΕΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ


Ακούγοντας χθες τον Κώστα Παπαβασιλείου πρόεδρο των αγροτών στη περιοχή Κιάτου, κατάλαβα πόσο μεγάλα και άλυτα τα προβλήματα παραμένουν.
Σήμερα μιλάμε για τους βερυκοπαραγωγούς , αύριο έρχεται η σειρά των σταφυλοπαραγωγών και πάει λέγοντας. Η ιστορία όμως δεν είναι ούτε σημερινή, ούτε χθεσινή, είναι μόνιμη και κανείς τίποτα δεν κάνει και εξηγούμαι φταίει μόνο η πολιτεία; όχι βέβαια ευθύνες και μάλιστα μεγάλες έχουν και οι αγρότες.
Χρόνια τώρα έχουν τις εσωτερικές, όσο και κομματικές διαμάχες τους, που δυστυχώς τις βγάζουν και προς τα έξω. Δεν θα ξεχάσω τις κινητοποιήσεις του χειμώνα την ασυνεννοησία- την απραξία των επικεφαλής που δεν ήξερε η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους και τους αγρότες να μη ξέρουν που πατάνε και ποιος στέκεται στα δίκια τους .
Έρχεται λοιπόν η πολιτεία και αφού καταφέρνει το διαίρει και βασίλευε δίνει στους μισούς και αδικεί τους υπόλοιπους, δίνει σε αυτούς που έστω και για λίγο τις δημιούργησαν προβλήματα και αφήνει τους Πελοποννήσιους στην απέξω.
΄Έρχεται τώρα και αδικεί για μια φορά ακόμη τον κόπο, τον ιδρώτα των αγροτών, με τιμές ξεφτίλας στα βερίκοκα 0,30λεπτά το κιλό δηλαδή λιγότερο από πέρυσι, κατά 0,10 λεπτά είναι ντροπή.
Κάποτε πρέπει να αποφασίσουν αν χρειαζόμαστε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλα τα συναφή, διαφορετικά να τους συνταξιοδοτήσουν και να φέρνουν φτηνά βερίκοκα από την κίνα, σύκα από την Ζιμπάμπουε και καρύδια από το Σουδάν. Να κλείσουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να φτιάξουν ένα νέο υπουργείο Αγροτικής καταστροφής.
Επιτέλους να μας πούνε τι θέλουνε. Τώρα το ερώτημα είναι τι κάνουν οι αγρότες. Πρώτα από όλα να αφήσουν στην άκρη τα κομματικά τερτίπια, δεύτερον να στρωθούν στη δουλειά με ευρωπαϊκές πριμοδοτήσεις, δεν λύνεται το πρόβλημα. Δεν μπορεί να περιμένουμε μάνα εξ ουρανού και πάνω από όλα κάποτε οι μπροστάρηδες να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια, χρειάζεται οργάνωση εκσυγχρονισμός, για να διεκδικήσουν και εξαγωγές και μεγάλες παραγωγές και καλύτερες τιμές. Και βέβαια μια πολιτεία ξεκάθαρη θέλει η δεν θέλει αγρότες να πεινάνε. Γιατί μέχρι σήμερα με τον τρόπο που τους χειρίζεται δεν μας δίνει σαφή εικόνα.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ .
ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Γκρίνιες πολλές είχαμε όλο το διάστημα από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του δήμου Κορινθίων ο Αλέκος Πνευματικός, πότε ο Γιώτης, πότε ο Λούμπας και ο Κασίμης. Πότε το ένα πότε το άλλο είχαμε πολλά θέματα προς συζήτηση, άλλα λυνόντουσαν άλλα όχι, ο καιρός όμως πέρασε και δειλά-δειλά άρχισαν να σκάνε μύτη οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Γιώτης. Προχθές ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Θα έλεγα μια ενέργεια έξυπνη που κατά την γνώμη μου πρόλαβε τους πιθανούς αντιπάλους του από την συντηρητική παράταξη.
Ζήτησε από τους συμπολίτες του ανεξαρτήτων κομματικών απόψεων να τα αφήσουν όλα στην άκρη για το καλό της πόλης. Ο Κος Πνευματικός δεν άφησε ούτε μέρα να περάσει και σήκωσε το γάντι απαντώντας στο Κώστα Γιώτη.
Πρώτα από όλα ότι χαίρεται που για δεύτερη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο της πόλης, αλλά δεν θεωρεί ανεξάρτητη την υποψηφιότητα του αφού πριν λίγο καιρό ήταν υποψήφιος με την νέα δημοκρατία και δεύτερον ότι θέλει να τον ακολουθήσουν υγιείς δυνάμεις του τόπου, εδώ είχαμε πιο σκληρή απάντηση από τον Αλέκο λέγοντας ότι αυτοί που τον εμπιστεύονται δεν ανήκουν στους υγιείς σκεπτόμενους κορινθίους;
Από ότι βλέπετε ο πόλεμος της καρέκλας έχει ήδη ξεκινήσει περίπου δεκατέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει, εδώ χθες παρενέβη και ο Κος Θωμαίδης κάνοντας δηλώσεις θα έλεγα τέτοιες που ο Θωμάς δεν μας έχει συνηθίσει όπως δεν πάει με τον Γιώτη γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία για το μέλλον της πόλης (υπόγειο γκαράζ κ.λ.π.). Αγαπημένε μου Θωμά εσύ πάντα λες την αλήθεια τώρα νομίζω ότι κάτι σε μάζεψε ίσως το κόμμα, η αλήθεια είναι αυτή που χρόνια έλεγες, ο Γιώτης μου στέρησε την δημαρχεία τώρα θα έλθει η ώρα να κάνω το ίδιο, μάλιστα χαριτολογώντας έλεγες ότι αν η Νέα Δημοκρατία δώσει χρίσμα στο Γιώτη εσύ θα πας στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου, πάντως είναι γεγονός ότι κάπως ξύπνησαν τα αίματα και σίγουρα οι δηλώσεις θα πάνε βροχή.
Βέβαια ο Κώστας θα ήταν ευτυχής όσο και αν δεν το λέει γιατί φοβάται τους πασόκους του ψηφοδελτίου να έχει την στήριξη της Ν.Δ. έστω και ως ανεξάρτητος οι πασόκοι τι λένε; Τώρα θα μου πείτε εθνικές εκλογές έρχονται όλο και κάποιοι θα μείνουν απέξω από την βουλή μήπως λέμε μήπως καλοδούν την Κόρινθο σαν επόμενο βήμα, μη γελιέστε είναι μεγάλο πράγμα ο δήμαρχος της πόλης, ας πούμε ένας κυβερνήτης 40.000 χιλιάδων κατοίκων δεν είναι και μικρό πράγμα.
Κλείνοντας θέλω να πω δύο λόγια για το ψηφοδέλτιο του Θωμά που πραγματικά μετά την αποχώρηση του δεν είδε άσπρη μέρα μιλάμε για σκορποχώρι, παρά τις αγνές προθέσεις του Τάκη Λούμπα και τον αγώνα επιβίωσης του Λουζιώτη. Τώρα θα μου πείτε είναι αμελητέες προσωπικότητες. Αντιθέτως θα έλεγα πολύ σοβαρές και με προσήλωση στην παράταξη τους και με πολλές πιθανότητες να πάρουν το χρίσμα της Ν.Δ. και τότε θα αρχίσουν τα όργανα και μη ξεχνάμε την σοβαρότητα της κίνησης πολιτών και την πραγματικά σοβαρή όσο και στιβαρή παρουσία του Κου Κασίμη. Κάντε λίγο υπομονή που ξέρετε μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο. ΄Όσο για τον Αλέκο, μη το ξεχνάτε ποτέ είναι ο δήμαρχος και αυτό τα λέει όλα, δεν είναι από αυτούς που χάνουν μάχες εύκολα θα έλεγα το αντίθετο. Εδώ θα είμαστε για ότι συμβεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 και φοβάμαι θα είναι πολλά.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

της Χριστίνας Τσιορωτά

- Πατέρας τραυμάτισε θανάσιμα τον γιο του
- Τράβηξε όπλο μετά από καβγά και τον πυροβόλησε στο στήθος.

Δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε όταν μπήκε στο καράβι από την Κρήτη για να έρθει στο Λουτράκι να δει τον πατέρα και τον αδερφό του. Ο 30χρονος νεαρός , παιδί χωρισμένων γονιών (η μητέρα μένει στην Αθήνα) ήρθε να δει την οικογένειά του η οποία διέμενε στο Λουτράκι . Στο σπίτι επικράτησε ένταση σύμφωνε με τις πρώτες πληροφορίες, εκνευρισμένος ο πατέρας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε το γιο του. Η σφαίρα βρήκε το νεαρό στο στήθος, τραύμα που αποδείχτηκε τελικά θανάσιμο

« Ξεψύχησε πριν φτάσει στο νοσοκομείο»

Η μητέρα ενημερώθηκε για το συμβάν από τον δεύτερο γιο ο οποίος της τηλεφώνησε. Όπως λένε οι πληροφορίες , τηλεφώνησε σε γειτόνισσα η οποία έσπευσε στο νοσοκομείο και ενημέρωσε την αστυνομία για τα όσα της είχε καταμαρτυρήσει η μητέρα των παιδιών. Ο νεαρός είχε δυστυχώς ξεψυχήσει στην πορεία προ στο νοσοκομείο όπου τον μετέφεραν έντρομοι ο πατέρας και ο αδερφός του.

«Πατέρας και γιος στο Α.Τ»

Οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατο του άτυχου νεαρού. Η αστυνομία ανέλαβε την υπόλοιπη διαδικασία. Ο πατέρας οδηγήθηκε στο Α.Τ το ίδιο και ο δεύτερος γιος προκειμένου να καταθέσει τα όσα έγιναν. Οι πληροφορίες μιλούν για έκρυθμη συμπεριφορά από πλευράς του πατέρα, για ένταση και πολλά νεύρα όχι μόνο στην προκειμένη περίσταση.

«Οι δηλώσεις του διοικητή»

«Στις 11 και 40 το πρωί διεκομίσθη στο νοσοκομείο Κορίνθου νεκρός άνδρας ηλικίας 30 ετών , μάλλον από σφαίρα, τυφλό τραύμα στο στήθος. Έγιναν όλε σοι ιατρικές πράξεις μήπως υπάρχει δυνατότητα ανάνηψης , δεν κατέστη δυνατόν. Ως εκ τούτου η σωρός του άνδρα θα μεταφερθεί για περαιτέρω ιατροδικαστικό έλεγχο. Ήταν από την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου το θύμα.»

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΩΤΗ

της Τζένης Σουκαρά

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Γιώτη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για το δήμο της Κορίνθου ουσιαστικά είναι η απαρχή μιας παρατεταμένης και άκρως ενδιαφέρουσας προεκλογικής περιόδου για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της πρωτεύουσας του νομού.
Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν πως τα δυο πρώτα χρόνια στην μειοψηφία ο Κώστας Γιώτης έδειχνε να αμφιταλαντεύεται έντονα ανάμεσα στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση ,έδειχνε να μην γνωρίζει ακόμα τι επιθυμεί και σαφώς τι θα επιδιώξει στο μέλλον.
Η υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές ενδυνάμωσε την εντύπωση αυτή και σίγουρα έδωσε στους αντιπάλους του ένα βασικό επιχείρημα πως το ενδιαφέρον του για τα αυτοδιοικητικά πράγματα υπήρξε συγκυριακό .
Οι προθέσεις του Κώστα Γιώτη είναι αλήθεια υπήρξαν πάντα μπερδεμένες.Προεκλογικά είχε δηλώσει πως εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα ,μια δήλωση που την πήρε πίσω αμέσως !Στις βουλευτικές εκλογές το πάλεψε αν και σήμερα δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η θέση του βουλευτή γιατί αυτή είναι μια μετοχή ,όπως είπε , στη θέση του αρχηγού .Άφησε πάντως τότε άπλετο χώρο για ένα μεγάλο διάστημα στον Τάκη Λούμπα κάνοντας τον να ελπίζει πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο χώρο της ΝΔ. στη δήμο Κορίνθίων. Κατόπιν ήλθαν οι δηλώσεις και οι κόντρες με τον δήμαρχο όπου μίλαγε ως ο επερχόμενος δήμαρχος της Κορίνθου. Ήταν η εποχή που ξεκίνησε η μάχη των εντυπώσεων για το χρίσμα της ΝΔ. Ακόμα και ο αγώνας που έκανε στις ευρωεκλογές με το κομματικό κλιμάκιο στόχο και σκοπό αυτό είχαν .Τώρα το διεκδικεί περισσότερο από ποτέ αφενός γιατί η δημοτική αρχή δείχνει να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και αφετέρου γιατί ο πολιτικός του χώρος φαίνεται δύσκολα πως θα κερδίσει στις προσεχείς εκλογές. Όλα αυτά σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους.
Την Δευτέρα ήλθε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του .Προλαβαίνοντας όλους τους επίδοξους μνηστήρες εντός και εκτός ΔΣ ,επιδιώκει να ηγηθεί στο κομματικό του χώρο αποδυναμώνοντας προθέσεις και στρατηγικές .
Ο κύριος Γιώτης δηλώνει ανεξάρτητος και κάνει κάλεσμα σε όλους τους κομματικούς φορείς να αξιολογήσουν την προσπάθειά του τονίζοντας πως η ΝΔ θα είναι η πρώτη που θα τον αξιολογήσει κι ευελπιστεί θετικά . Δεν απευθύνεται σαφώς στο ΠΑΣΟΚ και σίγουρα όχι στις αριστερές δυνάμεις .Τονίζει το ανεξάρτητο του συνδυασμού του για την προσέλευση ανθρώπων σημαντικών στο ψηφοδελτιό του .Γνωρίζει όμως πολύ καλά πως δίχως το χρίσμα ενός μεγάλου κομματικού φορέα δεν έχει σημαντικές πιθανότητες να επιτύχει. Αγκάθι παραμένουν οι σχέσεις του με τον πρώην δήμαρχο Θωμά Θωμαίδη ,ο οποίος τον θεωρεί βασικό υπαίτιο της ήττας του στις προηγούμενες εκλογές .Ανακοινώνει λοιπόν νωρίς για να καλλιεργήσει τις σχέσεις του και προς το ανοιχτό αυτό μέτωπο ,λαμβάνοντας το ρόλο του δεδομένου υποψηφίου και του πλέον πιθανού ισχυρού αντιπάλου του Αλέκου Πνευματικού.
«Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλεγώ, θα είμαι δήμαρχος μιας τετραετίας»λέει.Κι εδώ ομολογούμε πως η φράση ηχεί ωραία .Για να γίνει όμως εντυπωσιακή κι ελκυστική πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένο ρεαλιστικό πρόγραμμα τετραετίας, που να δίνει μια άλλη ρώτα σ΄αυτόν το δήμο. Εδώ για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε ακούσει κάτι πρωτοποριακό από τις τοποθετήσεις του αυτά τα δυόμισι χρόνια .Σίγουρα όμως περιμένουμε και κατόπιν θα κρίνουμε !

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΗ ΟΡΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.
ΣΕ ΒΟΜΒΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΑ ΑΚΟΠΑ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ.


Το καλοκαίρι έχει διανύσει το ένα τρίτο του και απότι φαίνεται και φέτος το φυλλοκάρδι μας θα τρέμει για πιθανές φωτιές, τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά και κανενός αυτί δεν έχει ιδρώσει μέχρι στιγμής. Αν κάνετε μια βόλτα στη Κορινθία ορεινή και πεδινή η κατάσταση παραμένει ως έχει εδώ και χρόνια.
Απολύτως κανείς δεν έχει εφαρμόσει το πάθημα μάθημα, δεν είναι μακριά ο χρόνος που δεκάδες νεκροί έφυγαν άδικα από αμέλεια, από αδιαφορία, πολλές φορές και ασυνειδησία κάποιων.
Σχεδόν ολόκληρη η Πελεπόννησος κάηκε και αντί να τρέξουμε από την επομένη να σώσουμε ότι απέμεινε δώσαμε μερικά πεντοχίλιαρα για να κλείσουμε στόματα και εκεί τελείωσε το έργο της πολιτείας.
Κάνοντας μια βόλτα θα δείτε λόγω των πολλών βροχοπτώσεων τα χόρτα να είναι δύο μέτρα και όχι μόνο σε οικόπεδα, αλλά επάνω στο δρόμο είναι δε τόσο μεγάλα που σου κόβουν και τη θέα, σε διασταυρώσεις
Θα μου πείτε και τι να γίνει;
Μα γιαυτό εκλέγουμε νομάρχη και δημάρχους για να μας λύνουν τέτοια προβλήματα, για τα μεγάλα έχουμε τους υπουργούς (λέμε τώρα) αν δεν μπορούν να μας στηρίξουν στο θέμα των σκουπιδιών, του νερού, της πυρασφάλειας τότε δεν μας χρειάζονται, αν έχουν μπερδέψει το ρόλο τους, ότι είναι μόνο για λόγους σε δεξιώσεις και πανηγύρια λάθος.
΄Έπρεπε να έχουν βγάλει στο δρόμο τα μηχανήματα και αν είναι δυνατόν να ζητήσουν τη βοήθεια αγροτών με θεριστικές μηχανές στο τέλος ας τις νοικιάσουν, δεν χάθηκε ο κόσμος για λίγα ευρώ τόσα και τόσα σπαταλούνται άσκοπα.
Ο νομός μας σε όλους τους δήμους είναι γεμάτος πύρινες βόμβες που με ένα δυνατό αέρα και κάποια πράξη ασυνειδησίας και τότε θα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Μέχρι στιγμής έχουν μπει δεκάδες μικρές φωτιές που όλες κουτσά στραβά αντιμετωπίστηκαν, όμως ο θεός να βάλει το χέρι του σε κάποιο μεγάλο κακό. Τι να πρωτογράψω, μηχανικός εξοπλισμός μέτριος και θα έλεγα και παλιός, ανθρώπινο δυναμικό λίγο που δεν μπορεί να φυλάξει τόσα και τόσα επικίνδυνα μέρη. Απότι ακούμε και τα αεροπλάνα όχι τόσα όσα χρειάζονται, οικονομίες κάνουμε σε αυτά που ο λαός δεν θα πει ποτέ γιατί, στις ρεμούλες μόνο είμαστε ασυναγώνιστοι.
Ας κάνει μια βόλτα ο νομάρχης οι δήμαρχοι στους δήμους τους και αν δεν ξέρουν θα δουν μια κατάσταση απαράδεκτη, ξερά τεράστια χόρτα παντού και όλοι τους αντί να κάνουν κάτι κατηγορούν τους πολίτες γιατί δεν καθάρισαν τα χωράφια τους.
Μια ζωή τους φταίνε αυτοί που τους ψήφισαν για να λύνουν όλα αυτά τα καθημερινά τους προβλήματα αλλιώς δεν τους χρειαζόμαστε.
Κλείνοντας όσο υπάρχει καιρός και πριν αρχίσουν τα μελτέμια και οι κίνδυνοι μεγαλώσουν πρέπει να καθαριστούν οι χώροι παντού από τα ξερά χόρτα είναι κρίμα όσα δάση έχουν μείνει και όσα πάνε να ξαναγίνουν να καταστραφούν και μαζί τους περιουσίες και ζωές.
Επιτέλους για αυτά σας θέλουμε Κύριε νομάρχα και Κύριοι δήμαρχοι τα άλλα μπορούμε και μόνοι μας. Επαναλαμβάνω δεν έχετε πλέον καμιά δικαιολογία, εδώ και τώρα καθαρίστε τα.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Θα μάθει ο λαός όταν είναι η ώρα!

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Μια τοποθέτηση έστω σεβασμού προς όλον αυτόν τον κοσμάκη που θα «βγάλει το φίδι από την τρύπα» για ακόμα μια φορά , θα έπρεπε να την είχατε… ή μήπως φοβάστε πως θα σας προλάβει κανένας άλλος και θα μας… τα πάρει; Μην φοβού υπουργέ μου , αυτό το «παπαδοπουλικό» δικαίωμα το έχει μόνο το Κράτος!

Επιτρέψτε μου την παρομοίωση , όπως ο απατημένος το μαθαίνει τελευταίος, έτσι και ο λαός ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει και να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία , θα μάθει τελευταίος το πώς και το πότε. Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος πολλά σενάρια επεξεργάζεται για να βγάλει χρήμα από την τσέπη μας και να το βάλει στα ταμεία του σιγήν ιχθύος όμως τηρεί, ίσως – ίσως και προκλητική.
Βρέθηκε στην Τρίπολη λοιπόν ο υπουργός για τα εγκαίνια μιας πολύ σημαντικής επένδυσης , έχει να κάνει με φωτοβολταικά πάνελ και αγγίζει τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ρωτήθηκε ως ήταν φυσικό για τα νέα μέτρα, πότε αναμένονται και ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα αγγίζουν μιας και τα σενάρια θέλουν την έναρξη των μέτρων αυτών στις αρχές του νέου μήνα. Ο υπουργός δικαιολογήθηκε αρχικά πως βρισκόταν στο χώρο για άλλη δουλειά επομένως τι να λέμε τώρα, κι αν έμενε σε αυτό; Θα είχε καλώς! Σημείωσε όμως πριν να αποχωρήσει , πως ο λαός θα μάθει όταν είναι η ώρα. Επιτρέψτε μου κύριε υπουργέ αλλά μας αφορά… η ενημέρωση , αφού να την γλιτώσουμε δεν την γλιτώνουμε , είναι εκείνο που κατ ελάχιστον μας οφείλετε! Χρήματα θα μας πάρετε και μάλιστα χωρίς να τα ζητήσετε. Το επιβάλλεται και μάλιστα σε εποχές δύσκολες, σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Μια τοποθέτηση έστω σεβασμού προς όλον αυτόν τον κοσμάκη που θα «βγάλει το φίδι από την τρύπα» για ακόμα μια φορά , θα έπρεπε να την είχατε… ή μήπως φοβάστε πως θα σας προλάβει κανένας άλλος και θα μας… τα πάρει; Μην φοβού υπουργέ μου , αυτό το «παπαδοπουλικό» δικαίωμα το έχει μόνο το Κράτος! Για την ιστορία τώρα , η μπόρα αναμένεται να πάρει τα τσιγάρα, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας και τα ακίνητα… άντε και καλό μας καλοκαίρι!

ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ. !!!

Εδώ και πέντε ημέρες η ηλεκτρική καρέκλα του διοικητή στο νοσοκομείο Κορίνθου απέκτησε νέο ενοικιαστή. Το όνομα του Χρήστος Βιρβιλής, προερχόμενος από την Λακωνία όπου και παρέμεινε αν δεν κάνω λάθος περίπου πέντε χρόνια στην θέση του διοικητή στο νοσοκομείο της Σπάρτης, φαίνεται εκεί η όλα πάνε καλά , η δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την ηλεκτρική καρέκλα.
Θα μου πείτε μπορεί ο συγκεκριμένος διοικητής να έχει τα ανάλογα προσόντα και στη Σπάρτη να τα ανέδειξε βάζοντας τάξη, μακάρι γιατί εδώ έχουμε βαρεθεί τις αλλαγές και το χειρότερο όλοι έρχονται με υποσχετική (που λέμε στο ποδόσφαιρο) για έξη μήνες έως ένα χρόνο το πολύ. Το έχω γράψει και μπορεί να σας κουράσω αλλά θα το ξαναπώ. Το νοσοκομείο της Κορίνθου και όχι μόνο πρέπει όλοι να το στηρίξουμε πρώτος ο διοικητής και τελευταίος όποιος πολίτης νοιώθει ότι χωρίς το νοσοκομείο θα πεθαίνουμε αβοήθητοι στους δρόμους μέχρι την Αθήνα και εκεί αν μας δεχθούν, για διάφορους γνωστούς λόγους. Θα μου πείτε τι μπορεί να κάνει ο διοικητής μόνος του αν δεν τον στηρίξουν γιατροί-νοσηλευτές-προσωπικό-πολίτες, ένα έχω να πω εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που εξακολουθούν να μη θέλουν η να μη μπορούν ,όλο το υπόλοιπο δυναμικό του νοσοκομείου είναι σωστό και στέκεται στο ύψος του. Αν τώρα δεν μπορούν οι λίγοι να συμμορφωθούν υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας της παραίτησης, ο άλλος της απομόνωσης τα φαινόμενα αδιαφορίας –αλαζονείας- ο νομός της λευκής μπλούζας στην άκρη. Τα γράφω αυτά με αφορμή τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον νέο διοικητή. Από τι κατάλαβα στα λίγα λεγόμενα του, τα μέχρι χθες στο καλάθι των αχρήστων, ξεκινάει από μηδενική βάση ήλθε ο άνθρωπος να μείνει και θα το προσπαθήσει, ήλθε να πετύχει όσο και αν τα παπαγαλάκια και οι κακοήθειες σε αυτό το τόπο περισσεύουν. Τώρα θα μου πείτε αν δεν τον στηρίξουν και από το υπουργείο τι μπορεί να κάνει, εδώ η ευθύνη μόνο δική του, αν συνεχίσουν άνωθεν την ίδια πολιτική έχει το κουράγιο τι δύναμη θα έλεγα να τα βάλει με την ηγεσία διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η υποσχετική. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι δικαιολογίες τέλος από όλους, γιατρούς έχουμε και θα έλεγα οι κεφαλές από τους καλύτερους. Νοσηλευτές σίγουρα έχω την τύχη λόγω προσωπικού προβλήματος να τύχω άριστης συμπεριφοράς και βοήθειας (πριν καν ασχοληθώ με την δημοσιογραφία) δεν απομένει σε αυτούς να απομονώσουν όποιους θέλουν να κάνουν κακό στο νοσοκομείο. Ο διοικητής πάντως μου είπε ότι έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να πετύχει, μακάρι αυτό θέλουμε όλοι.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι και όλοι εμείς και εγώ με την μικρή μου γνώμη θα στηρίξω τον διοικητή αρκεί να δείξει δείγματα γραφής, για μας η πορεία του ξεκινάει από σήμερα σίγουρα με λίγο χρόνο χάριτος και προσαρμογής, να του ευχηθώ καλή δύναμη καλό κουράγιο, θα τα χρειαστεί, βλέπετε δεν κάθεσαι κάθε μέρα σε ηλεκτρική καρέκλα και δυστυχώς το νοσοκομείο Κορίνθου την έχει μόνιμα στην πρίζα τα τελευταία χρόνια.

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο Κ. ΓΙΩΤΗΣ»

της Τζένης Σουκαρά

Την βούλησή του να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε χθες ο Κ. Γιώτης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «η πόλη μπροστά» αναφέρθηκε στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητας του κάνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της Κορίνθου.

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΩΤΗ

« Τον Οκτώβρη του 2006 μεγάλος αριθμός Κορινθίων μου έδωσε μια ιδιαίτερη τιμητική εντολή, να αγωνιστώ μέσα από το Δ.Σ. επικεφαλής αδέσμευτης κομματικά παράταξης για το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μας. Την εντολή αυτή τίμησα και εξακολουθώ να τιμώ, υπηρετώντας τα υγιή συμφέροντα του δήμου μακριά από οποιουδήποτε είδους εξαρτήσεις. Πιστεύω πως τώρα είναι η ώρα για μεγαλύτερη προσπάθεια όλων των υγιών κοινωνικών δυνάμεων, ώστε η Κόρινθος που αναμφίβολα αξίζει καλύτερης μοίρας να συμβαδίσει με τις προκλήσεις που η σύγχρονη εποχή γεννά και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συμπολιτών μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε σύγχρονη ανοιχτή και δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη. Πιστεύω πως έχω την δυνατότητα να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και να ευτυχήσω μαζί με πολλούς άλλους συνοδοιπόρους να κατακτήσω το μεγάλο στόχο. Θα είμαι εκεί και πάλι υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Κορινθίων για τις προσεχείς εκλογές και θα ηγηθώ εκ νέου του συνδυασμού η « Πόλη μπροστά » με τις ίδιες απαράλλαχτες αρχές και αξίες. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να συστρατευτουν σε μια νέα προσπάθεια που θα αποβλέπει στην δυναμική και στην προοπτική του δήμου μας. Καλώ όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να αξιολογήσουν την προσπάθεια και να τοποθετηθούν θετικά. Με μεγαλύτερη πείρα αλλά και περισσότερη θέληση θα δώσουμε την μάχη εμείς οι πολλοί, που πιστεύουμε στην δύναμη και στο μέλλον της Κορίνθου και θα κατακτήσουμε την νίκη».
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Κ.Γιώτης τόνισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές με την Ν.Δ. λέγοντας πως αυτό αποτελεί προσωπική του επιλογή, χωρίς παράλληλα ποτέ να αρνηθεί την πολιτική του ταυτότητα. << Θέλω να ασχοληθώ με τον δήμο μου, πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω πάρα πολλά σε αυτό το μετερίζι. Ξέρω να ξεχωρίζω την πολιτική ταυτότητα από τα συμφέροντα της πόλης και έχω αποδείξει πως γνωρίζω να υπηρετώ τα συμφέροντα της πόλης και να μάχομαι ακόμη και σε εκλογές που τίθενται αντίθετες στις εκλογές του πολιτικού μου φορέα>>.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

<< Με τιμά που στην προσπάθεια μου αυτή συμπαρίστανται πάρα πολλοί επιφανείς συμπολίτες μας. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους διετέλεσαν δήμαρχοι αυτής της πόλης. Απευθύνομαι στον Κο Δαλακλείδη, στον Κο Θωμαίδη και στον Κο Κουίνη. Είναι σοβαρό δυναμικό της πόλης μας, πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε μια κοινή πορεία. Κάνω πρόσκληση συμπόρευσης και συστράτευσης η οποία μπορεί να μην μετουσιωθεί σαν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Ο δήμος όμως έχει ανάγκη όλες τις ζωντανές δυνάμεις, θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής εάν μου δώσουν τη δυνατότητα σε μια μελλοντική διαχείριση της δημοτικής αρχής να μου συμπαρασταθούν και να τύχουν της αξιοποίησης η οποία τους πρέπει>>.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

του Δημήτρη Δουβή

Ο τουρισμός αποτελεί για το Κιάτο συμπληρωματική δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες κυρίως στο δυτικό Κιάτο (περιοχή κάτω Διμηνιού) να δημιουργηθούν προϋποθέσεις τουριστικής υποδομής.
Η ωραιότατη παραλία η οποία έχει διασωθεί από την διάβρωση, προσελκύει πολλούς παραθεριστές, ενώ ταβέρνες και καταστήματα αναψυχής ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Στο πευκιά ειδικά φέτος η εικόνα είναι καταπληκτική.
Η παραλία πεντακάθαρη, οι δε τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί δίνουν τον κοσμοπολίτικης παραλίας. Παρατηρείται όμως και ένα φαινόμενο το οποίο προσβάλει τους πολίτες. Οι τουριστικές επιχειρήσεις κυριολεκτικά έχουν καταλάβει την παραλία, με τραπεζάκια καρέκλες και ξαπλώστρες με αποτέλεσμα η δυτική παραλία του Κιάτου να μην είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους τους λουόμενους. Η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου μόνη αρμόδια να παραχωρεί άδειες στις επιχειρήσεις, φαίνεται πως έχει επιτρέψει κυριολεκτικά να <<καταλάβουν την παραλία>>. Ο δήμος Σικυωνίων που πρέπει να ενδιαφέρεται για όλους τους δημότες τους να έχουν άνετη πρόσβαση στη θάλασσα, έχει ελέγξει γιατί παρατηρείται τόσο συνωστισμός στη παραλία; Γιατί δεν μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύονται την παραλία επί χρήμασι….!

TA ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤ
Α

Τελικά οι ευρωεκλογές είχαν και τα καλά τους. Μπορεί οι μισοί να μη ψήφισαν και οι υπόλοιποι μαύρισαν την κυβέρνηση δίνοντάς της όχι μήνυμα αλλά χαστούκι, για την αδιαφορία της στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, στην ακρίβεια, υγεία, παιδεία κ.λ.π. παραμονές εκλογών μας γεμίζουν υποσχέσεις και εμείς ανυποψίαστοι διαλέγουμε αυτόν που λέει πάντα τα μεγαλύτερα ψέματα, είναι βίτσιο του ΄Έλληνα. Δεν θα ξεχάσω τον Πρωθυπουργό στο σπίτι δήθεν ανυποψίαστου οικογενειάρχη που ξαφνικά μέσα από τον τηλεφωνικό κατάλογο τον διάλεξαν για να κάνει την παράστασή του ο πρόεδρος.
΄Ήταν κάπου στην Ηλιούπολη οικογένεια τρίτεκνου, όλοι στις κάμερες, που τυχαία πέρναγαν από κάτω είδαν φως και μπήκαν και τον πρωθυπουργό να κάνει εξαγγελίες παροχών. Θα σας δώσουμε εκείνο, το άλλο, ευχαριστούμε που μας γεμίζετε το στρατό με παλικάρια, βοηθάτε το δημογραφικό και μόλις βγούνε όλα στο κάλαθο , αυτό το δούλεμα χρόνια τώρα, από όλους. ΄Έλα όμως που το αποτέλεσμα είχε και μηνύματα και από την επομένη δεν προλάβαμε ανάσα να πάρουμε και να μείωση θητείας και να δάνεια ειδικά σε τρίτεκνους. ΄ Έτσι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων εξομοίωσε τους τρίτεκνους με τους πολύτεκνους στο θέμα χορήγησης στεγαστικών δανείων και είχε την άμεση σύγκριση του υπουργείου οικονομίας, ΄Έτσι λοιπόν οι τρίτεκνες οικογένειες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια στεγαστικά με επιτόκιο 4% για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και κατά περίπτωση δεύτερης κατοικίας. Με δηλώσεις του ο υπουργός είπε ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες τρίτεκνους να επωφεληθούν από τους ευνοϊκούς όρους και να αποκτήσουν σπίτι. Μπορεί να γκρινιάζω για προεκλογικά τεχνάσματα αλλά μεταξύ μας έστω και έτσι κάποιοι συνάνθρωποι μας που είχαν το κουράγιο σε τέτοιες εποχές να κάνουν τρία παιδιά πέρα από τα δικά μας μπράβο θέλουν και την υλική επιβράβευση της πολιτείας και το μέτρο αυτό είναι από τα θετικά που γίνονται αυτό τον καιρό. Μακάρι να μη μένουμε εκεί γιατί βοήθεια χρειάζονται όλοι από αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350 ευρώ σύνταξη(ούτε σπουργίτια) τώρα πως τα καταφέρνουν μόνο ο θεός ξέρει. Εδώ που τα λέμε γιατί να μη δοθεί το ίδιο δάνειο και σε αυτούς που έχουν δύο παιδιά, να τα βάλουν κάτω από ένα κεραμίδι και να μην τους πίνουν το αίμα οι τράπεζες. Ναι η οικονομία έχει προβλήματα δεν το αρνούμαι ναι το χρέος μεγάλο, πως γίνεται όμως μονίμως να περισσεύουν για σπατάλες (δημόσιες δαπάνες) και όχι για εμάς και βέβαια να υπάρξει αμέσως νόμος που να απαγορεύει ρητά τις απολύσεις σε πολύτεκνους γιατί τι να το κάνω το δάνειο άμα δεν έχω να πληρώσω το πολύ σε ένα-δύο χρόνια θα μου το πάρουν πίσω. Καλύτερα λοιπόν να έχω τη δουλίτσα μου και ας μένω σε τσαντίρι. Κλείνοντας θα χαιρετίσω θετικά την απόφαση του υπουργείου μακάρι υπουργέ μου να ακούμε κάθε μέρα ένα θετικό και ας είναι και από φόβο για το επερχόμενο μαύρισμα των εθνικών εκλογών, βλέπετε ο κόσμος ξύπνησε και δεν δουλεύετε πια. Και όπως λέει μια φίλη, που ξέρει οι μισοί έλληνες ψήφισαν ΠΑ.ΚΟ.ΠΑ (πανελλήνιο κόμμα παραλίας) κοιτάξτε να μη μείνουν μόνιμα εκεί.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ : ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

του Νίκου Νικολόπουλου

Ο ΟΗΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ,
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΑΝΕΝΕΡΓΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το ρεύμα των προσφύγων πολέμου μέσα στο 2008, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε ό ΟΗΕ στην δημοσιότητα, για τους πρόσφυγες.
Περίπου 42 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει σπίτια, πατρίδες για να σωθούν από την λαίλαπα της καταστροφής, χωρίς καμιά θετική προοπτική στον ορίζοντα , ζουν περίπου 6 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Σήμερα λοιπόν είναι παγκόσμια ημέρα προσφύγων. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, ας πούμε είναι γιορτή, επέτειος, τι;
Ας μας πουν όλοι αυτοί που φτάνουν τους λαούς στο όριο της ξεφτίλας. Και μετά καθιερώνουμε την μέρα μνήμης έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε. Η πατρίδα μας είναι από αυτές που έχει νοιώσει στο πετσί της την προσφυγιά, είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τους 1,500.000 πρόσφυγες του 1922 όταν οι ξένοι αποφάσισαν ότι τα συμφέροντά τους δεν είναι πια με τους ΄Έλληνες αλλά με τους Τούρκους ,χωρίς δεύτερη κουβέντα ξεριζώστε τους, αργότερα η μάλλον πρόσφατα στη Κύπρο πάλι τα ίδια ίσως και χειρότερα και βέβαια ο ανύπαρκτος ΟΗΕ παίρνει αποφάσεις επί αποφάσεων και κανείς δεν ακούει.
Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο δεκάδες πόλεμοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο πλανήτη, μας σερβίρουν μόνο αυτά που θέλουν τα υπόλοιπα στα ψιλά. Πόλεμοι στο Σουδάν, στη Σομαλία και σε άλλες χώρες της Αφρικής δεν μαθαίνονται ποτέ ,χιλιάδες φοβισμένοι, πεινασμένοι, παιδιά που ζουν τον τρόμο του πολέμου από την πρώτη μέρα της ζωής τους και κανείς δεν τα υπολογίζει, βέβαια η ευαισθησία των ισχυρών για τα δικά τους παιδιά δεδομένη.
Εδώ στην Ελλάδα είναι υπαρκτό κάθε μέρα το πρόβλημα των προσφύγων ιδιαίτερα από Ιράκ και Αφγανιστάν που εδώ και τριάντα χρόνια μια οι αμερικάνοι μια οι Ρώσοι τους έχουν ξεκάνει, βλέπετε όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν.
Τώρα τους αντιμετωπίζουμε σκληρά, πολλές φορές ρατσιστικά, μην σας προξενεί εντύπωση εδώ η άφιξη ελλήνων προσφύγων (μικρασιατών) προκάλεσε γενική κρίση, να φανταστείτε ο αρχικός εκνευρισμός που ένοιωσαν οι ντόπιοι για τους πρόσφυγες πήρε την μορφή της εχθρότητας. Οι μικρασιάτες, πόντιοι, πέρασαν από εξευτελιστικές διαδικασίες των λοιμοκαθαρτηρίων της Μακρονήσου κ.λ.π. θα μου πείτε πρέπει να αγκαλιάσουμε τους πρόσφυγες;
Αν δεν το νοιώθετε όχι, αλλά να τους υπολογίσετε σαν ίσους με εμάς σαν ανθρώπους. Δυστυχώς οι εικόνες, διαβίωσής τους, ο εξευτελισμός τους, είναι κάτι που συγκινεί και τους πιο απαθείς.
Με βάση των στοιχείων των εθνών οι πρόσφυγες από την Αφρική προς Ασία και μετά Ευρώπη στις παιδικές ηλικίες υπάρχει μια γέννηση σε 3 θανάτους. Είναι ντροπή για την πολιτισμένη κοινωνία, το τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι δεν λέγεται. Κάποτε πρέπει να αποφασίσουν την εφαρμογή των διεθνών κανόνων δικαίου. Τέλος πάντων σήμερα είναι μια μέρα θα έλεγα θρήνου για τους μικρούς της γης, μια μέρα πείνας, δυστυχίας, θανάτων, λοιμών και όλων των συναφών. Για τους ισχυρούς μέρα περισυλλογής ευθυνών, ευαισθησίας και αποφάσεων εδώ και τώρα. Κάποτε πρέπει να τελειώσουμε με τις ομηρίες λαών. Δεν μπορεί ο πρόεδρος των Η.Π.Α. να σκέφτεται πια γαλοπούλα θα αφήσει να ζήσει και να μην τον ενδιαφέρει ποιος λαός θα δοκιμάσει τα νέα όπλα τους, τις νέες τεχνολογίες τους,. Κλείνοντας θα πω πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχει τάσεις ρατσισμού ή μάλλον φοβίες για το αύριο του τόπου μας, όμως εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές , έχουμε βιώσει τέτοιες καταστάσεις και δεν έχουμε καμιά δικαιολογία.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΧΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΟΜΟΔΗ

της Τζένης Σουκαρά

<< Δεν τίθεται από εμάς μόνον σαν θέμα το τι ελέχθη και ότι κακώς ελέχθη, γιατί είναι ανυπόστατα και παράδοξα αυτά που ελέχθησαν.
Το θέμα είναι με ποιο κριτήριο επιλέγονται κάθε φορά εκείνοι που θέλουν να ομιλούν.
Στην Αθήνα που τα Μ.Μ.Ε. δεν είναι καθόλου έντιμα και επιτρέψτε μου να το πω, ενώ στη Κορινθία η δημοσιογραφία ασκείται από έντιμους ανθρώπους, ικανούς και άξιους.
΄Όταν θέλουν στην Αθήνα να ασχοληθούν με ένα θέμα ποινικό λ.χ. καλούν κάποιους ποινικολόγους στην τύχη, φίλους των δημοσιογράφων κατά κανόνα, γιατί εγώ δεν είδα ούτε τον Αργυρόπουλο ούτε τον Τσιρίδη, ούτε κανέναν άλλο διαπρεπή να βγαίνει στα κανάλια, γιατί απλούστατα δεν τους το ζητούν .
΄Όταν όμως ασχολούνται με θεσμικά θέματα και όχι με κουτσομπολίστικα που αφορούν την λειτουργία του δικηγορικού συλλόγου θα δείτε εκτός από την άποψη του Δημήτρη Παξινού, να έχουν και την άποψη του Βερβεδού, τον Χατζημιχάλη. Κάποιων παλαιών συμβούλων, κάποιων συμβούλων που εκπροσωπούν κάποιες τάσεις, διότι αυτοί γνωρίζουν και άλλοι δεν γνωρίζουν.
Δεν είναι συνεπώς ενδεδειγμένο απλοί δικηγόροι συγγενείς δημοσιογράφων, να καλούνται δικηγόροι οι οποίοι δεν είχαν παρασταθεί καν σε Γενική συνέλευση, να καλούνται δικηγόροι οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν το νομικό πλαίσιο της αποχής και των αγώνων ακόμα και τις εξελίξεις τις οποίες θα μάθαιναν εάν μας ρωτούσαν, γιατί κάθε μέρα τους βλέπουμε και πολύ περισσότερο να αποκαλούνται κα γνωστοί ποινικολόγοι στα Μ.Μ.Ε. δηλ. κάτι σαν τον Λυκουρέζο. Αυτό λιγάκι ενοχλεί.
Κανείς μας δεν θέλει να κάνει υποδείξεις στα Μ.Μ.Ε. αλλά καλό είναι να αποφεύγονται κάποιες τέτοιες παρατυπίες>>.
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Κυρίου Κονομόδη στο SUPER με αφορμή τις δηλώσεις των δύο δικηγόρων κυρίων Βενετσάνου και Τσόγκα.,οι οποίοι είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τις ενέργειες του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου στο θέμα που είχε ανακύψει με την Εισαγγελέα πρωτοδικών. Δηλώσεις που έγιναν αντικείμενο συνεδρίασης το μεσημέρι της Τετάρτης και η εφημερίδα μας δημοσίευσε την απόφαση του συλλόγου χθες, ενώ την Τρίτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κος Παναγ. Καραμπέτσος.
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου όμως και χθες επανήλθε στο θέμα αναφερόμενος στις αποφάσεις του Δ.Σ.
Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα εσωτερικά των δικηγόρων της Κορίνθου και τα θεσμικά ενδεχομένως.
Ξαφνιαστήκαμε ομολογουμένως όταν ο Κος Κονομόδης αναφέρθηκε και στα Μ.Μ.Ε. και εν προκειμένω στο SUPER και στο ΣΗΜΕΡΑ, γιαυτό και προβάλλουμε σήμερα το απόσπασμα αυτών που είπε, γιατί αυτό εμάς μας αφορά .
Τα υπόλοιπα τα αναδείξαμε χθές, την απόφαση του σώματος προχθές τις δηλώσεις του προέδρου και τόσες άλλες φορές. Τι συνέβη λοιπόν;
Είναι άξιον απορίας ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου που πολλάκις οι δηλώσεις του έχουν φιλοξενηθεί για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των δικηγόρων της περιοχής να μας εγκαλεί στη τάξη γιατί δύο δικηγόροι διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς του προέδρου σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό αγαπητέ κύριε πρόεδρε αφορά εσάς, αφορά το σύλλογό σας, το καταστατικό του….
Μπορείτε να προχωρήσετε σε διαδικασία πειθαρχικού δεν μπορείτε όμως κύριε Πρόεδρε να υποδείξετε εσείς ποιους θα επιλέξει ο δημοσιογράφος ή το κανάλι να μιλήσουν….
Τότε κύριε πρόεδρε ο δημοσιογράφος δεν θα έκανε έρευνες, δεν θα επεδίωκε τον πλουραλισμό των απόψεων, δεν θα έψαχνε το δίκιο. Θα αρκείτο στις δηλώσεις των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων. Θα απευθυνόταν σε μια κοινωνία κοιμώμενη …
Είναι άξιο απορίας κύριε πρόεδρε του δικηγορικού συλλόγου, πως ενώ ομολογείτε πως η δημοσιογραφία ασκείται από έντιμους και ικανούς ανθρώπους, παράλληλα να μας μέμφεστε για την επιλογή των προσώπων που θελήσαμε να ρωτήσουμε, όταν κυρίως γνωρίζετε πως τόσο στο SUPER όσο και στο ΣΗΜΕΡΑ γνωρίζουμε πολύ καλά την δεοντολογία την δημοσιογραφική.
΄Όταν γνωρίζετε απολύτως κύριε πρόεδρε πως εδώ και 20 χρόνια προσωπικά ως δημοσιογράφος της Κορινθίας, αλλά και ως υπεύθυνη ενημέρωσης του SUPER ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα σε κανένα να διατυπώνει υπόνοιες για το πώς ασκώ το επάγγελμα.
Επιτρέψτε μου κύριε πρόεδρε πως δεν το επιτρέπω και σε σας .
Όταν ένας δημοσιογράφος κάνει σωστά τη δουλειά του δεν αντέχει κύριε πρόεδρε σε τέτοιου είδους κριτική χωρίς να απαντήσει. …
Τα εσωτερικά του κλάδου σας, του συλλόγου σας, δεν μας αφορούν. Μας αφορούν θέσεις και προτάσεις που αποτελούν είδηση απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας, μέρος της οποίας είναι και ο σύλλογος των δικηγόρων της Κορίνθου.
Δεν μας αφορούν όμως οι κοκορομαχίες, οι εντυπωσιασμοί, οι βολές, η κατάχρηση των Μ.Μ.Ε. με στόχο την οποιαδήποτε σκοπιμότητα και προβολή.
Μην μας υποδεικνύετε λοιπόν τη δουλειά μας λόγω κάποιων δυσμενών σχολίων συναδέλφων σας, κυρίως όταν αυτή χαρακτηρίζεται για την συνέπεια και την αντικειμενικότητα της.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ : ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ !!!

του Νίκου Νικολόπουλου

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ, ΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ .
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


Μπορεί η Κορινθία να υστερεί σε πολλά πράγματα, όπως από νερό, σκουπιδότοπους, (οργανωμένους) διαβρώσεις ακτών, κ.λ.π. ίσως αν γίνει γκάλοπ προβλημάτων να έρθουμε στις πρώτες θέσεις.
΄Όμως έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι σε πολλά θέματα γύρω από την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και όλα τα συναφή , είμαστε μεταξύ όλων των νομών της χώρας στη δωδέκατη θέση, ιδιαίτερα στα ναρκωτικά στις πρώτες τέσσερις θέσεις με μια μικρή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε, να μπούμε στα μετάλλια.
Τα στοιχεία δεν είναι δικά μου, μου τα έδωσε χθες σε εκπομπή που θα δείτε σήμερα στις 15:00 ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κος Ιωάννης Πανούσης.
Πάνω από όλα συμπατριώτης μας και γνώστης όλων αυτών.
Μου είπε λοιπόν για όλα δεν φταίει η αστυνομία, φταίμε και εμείς και μου εξήγησε ότι οι αστυνομικές αρχές έστω και με την αδράνεια που την διακρίνει πολλές φορές είναι υποχρεωμένη να κυνηγάει εμπόρους και όχι βαποράκια .
Θα έλεγα συνέχισε, αυτό είναι δουλειά του δήμου και εμάς των ιδίων. Βλέπετε αν πάει η αστυνομία έξω από σχολεία τότε όλοι θα μιλήσουν για παρακολούθηση, έτσι μένει σε όλους εμάς αυτό το έργο.
Οι έλληνες έχουν το φόβο μην τους πούνε ότι είναι ρουφιάνοι, όχι παιδιά δεν είναι έτσι οι ρουφιάνοι, είναι κάτι διαφορετικό όταν θέλεις να κάνεις κακό εκεί που δεν υπάρχει, εδώ με μια πληροφορία θα σώσετε ζωές, θα βοηθήσετε τα παιδιά μας.
Το πιο σπουδαίο και ίσως το πιο εντυπωσιακό από αυτά που μου είπε είναι να προσπαθήσουμε να σώσουμε το παιδί του γείτονα πρώτα, για να μην έλθει η καταστροφή στο δικό μας.
Μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε κάτι και το πιο σπουδαίο έστω και ένα παιδί να σώσουμε η επιτυχία είναι τεράστια., ναι είναι γεγονός ότι έχουμε απομονωθεί κλεινόμαστε στα σπίτια μας και δεν μιλάμε σε κανένα .
Οι καιροί επιτάσσουν άλλες συμπεριφορές άλλες τακτικές, πριν είναι αργά.
Τώρα θα μου πείτε εδώ υπάρχουν οργανώσεις όπως ο «ΔΙΟΛΚΟΣ» στη Κορινθία αν δεν γνωρίζετε, κέντρο πρόληψης και κανείς δεν τους στηρίζει η προσπάθεια αυτών των λίγων ανθρώπων περνάει μόνιμα στα ψιλά των εφημερίδων και από χρήματα ελάχιστα, βλέπετε δεν περισσεύουν για τέτοιες δραστηριότητες, τα τρώνε τα βατοπέδια, η SIEMENS, οι κουμπάροι, τα ομόλογα. Λίγη μεθαδόνη ζητάει ο ΟΚΑΝΑ και μονίμως τα τηλέφωνα των υπουργών μιλάνε.
Προεκλογικά μόνο μεγάλα λόγια και μετά το χάος. Ήλθε η ώρα να αντιδράσουμε να αγωνιστούμε, για να σώσουμε τα παιδιά μας.
Μη περιμένετε βοήθεια από την πολιτεία , δεν θα έλθει ποτέ η και όταν θα έλθει θα είναι πολύ αργά.
Κλείνοντας θα επαναλάβω , το πρόβλημα στην Κορινθία τεράστιο με το να το κρύβετε κάτω από το χαλί δεν χάνεται αλλά μεγαλώνει, συζητήστε το με τους δικούς σας, ζητήστε βοήθεια από τους γειτόνους από την αστυνομία.
Μην θεωρείτε τον εαυτό σας καρφί, επειδή με το τηλεφώνημα θα σώσετε μια ζωή ενός νεαρού άμυαλου παιδιού.
Να προσπαθήσουμε όλοι να κατέβουμε πολλές θέσεις κάτω από την Τετάρτη θέση διαφορετικά σύντομα θα ανεβούμε στο βάθρο παίρνοντας μετάλλια . Κοιτάξτε με την αδιαφορία μας να το κάνουμε χρυσό. ΄ Όσο για τα παιδιά ας προσπαθήσουν, να στηρίξουν ο ένας τον άλλον τα ναρκωτικά είναι θάνατος όχι μαγκιά.

Η 1Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΛΕΤΗ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

της Χριστίνας Τσιορωτά

-Δώστε μου περίοδο χάριτος 1 μήνα
-Ο νέος αντιδήμαρχος επίταξε όλους τους πολίτες! Σε Τι ζήτησε την βοήθειά τους!


Διορία 30 ημερών ζήτησε απ όλους ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρίστος Μελέτης κατά την πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα μέσα ενημέρωσης από το νέο του πόστο ως αντιδήμαρχος καθαριότητας. Ο Χρίστος Μελέτης στάθηκε στις καλές βάσεις που βρήκε από τον προκάτοχό του Γιάννη Δικαίου, στο καλό προσωπικό που υπάρχει αλλά και στην υποχρέωση που έχουν οι πολίτες να συμβάλουν στο έργο της υπηρεσίας καθαριότητας έτσι ώστε την ακόμα πιο δύσκολη αυτή περίοδο την καλοκαιρινή , η πόλη να είναι καθαρή. Δεν παρέλειψε βέβαια , για ευνόητους λόγους, να ευχαριστήσει τους όμορους δήμους οι οποίοι λαμβάνουν μέρος των απορριμμάτων της πρωτευούσης , ανακουφίζοντάς την!

Από σήμερα όλοι εργαζόμαστε… στην καθαριότητα!

«Θα είμαι στις επάλξεις, θα είμαι στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ευθύς εξ αρχής ο αντιδήμαρχος για να ζητήσει την βοήθεια και συμπαράσταση όλων των πολιτών. Ουσιαστικά λοιπόν οι πολίτες επιτάσσονται και έτσι είναι το σωστό αφού όλοι θα πρέπει να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας, όλοι να βγάζουν τα σκουπίδια τις ώρες που πρέπει , όλοι να ανακυκλώνουν.


«Δέχτηκα πιέσεις και.. δέχτηκα!»

«Ανέλαβα το πότο του αντιδημάρχου μετά από έντονες πιέσεις του δημάρχου κι αυτό αν μη τι άλλο με τιμά. Όσο για τα όσα λέγονται επειδή είχα κόντρα με το δήμαρχο για το θέμα των Εξαμιλίων δεν νομίζω πως αυτό είναι κακό, πως δεν μου στερεί το δικαίωμα να προσφέρω και εγώ στην πόλη μου» Δήλωσε ο Χρίστος Μελέτης

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

του Νίκου Νικολόπουλου

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Τελικά ο προβληματισμός του ελληνικού λαού, για την ασφάλεια του μετατρέπεται σε θυμό, θα έλεγα σε οργή και όποιος επώνυμος ας τολμήσει να βγει να μας πει μια δικαιολογία.
Αν δεν το έχετε καταλάβει το μήνυμα των εκλογών αυτό λέει.
Γιατί να σας ψηφίσουμε; Σε τι σας χρειαζόμαστε; Που μας στηρίξατε; και δεν το καταλαβαίνουμε;
Καθημερινά όλα τα μέτρα (συγγνώμη ημίμετρα) που παίρνετε είναι για την πάρτη σας, όπως το τελευταίο μείωση θητείας στους εννέα μήνες, σου λέει ο πονηρός Κος Μειμαράκης όλο και κάποια κορόιδα θα τσιμπήσουνε.
Δεν τους λέει όμως ότι θα είναι τρεις μήνες περισσότερο στην ανεργία, όμως για αλλού ξεκίνησα, και αλλού θέλω να πάω, να μιλήσω για την ασφάλειά μας .
Που μας στηρίζετε στην υγεία; Στην παιδεία; Στη σύνταξη; Στο μισθό; Πέστε μας!!!! το μόνο που θέλαμε (λέμε τώρα) να ζούμε λίγο ήρεμοι με ασφάλεια σε αυτό το τόπο, εδώ γελάμε !!!!
Είμαστε ανίκανοι ακόμη και μια γιαγιά 96 ετών να φυλάξουμε. Τώρα θα μου πείτε η αστυνομία; Δυστυχώς κατάφεραν να τη διαλύσουν και αυτή τι κάνει δηλαδή τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει, ένας αστυνομικός που φυλάει όλη τη Νεμέα; Η το δήμο Σολυγείας; Δεν μπορούμε να φυλάξουμε ούτε ένα μάρτυρα. Ποιος φταίει; χωρίς σκέψη οι κυβερνώντες που δεν κάνουν τίποτα απολύτως και βγαίνουν στην T.V και μας λένε τι έκαναν οι προηγούμενοι, αν δεν το έχετε καταλάβει πέντε χρόνια εσείς κυβερνάτε κύριε Μαρκογιαννάκη το ΠΑΣΟΚ για αυτά το τιμώρησε ο λαός και έφερε εσάς να μας σώσετε, εγώ στη θέση σας θα κατηγορούσα τον προκάτοχό μου. Εκατοντάδες αστυνομικοί φυλάνε τους πατέρες του έθνους και ο λαός παρακαλάει για βοήθεια αλλά από πού όταν στην Κόρινθο λίγοι αστυνομικοί πολλές φορές απροστάτευτοι και δυστυχώς χωρίς ανάλογη εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωποι με το θάνατο.
Αμούστακα παιδάκια ή γλυκά κοριτσόπουλα που μπήκαν στο σώμα παρακαλάνε να φύγουν από το πρώτο μήνα. Βλέπετε η μόνη εκπαίδευση που έχουν είναι πώς να γράφουν κανένα φτωχό που δεν φοράει κράνος, όμως απέναντι σε αδίστακτους εγκληματίες, πάνε ξυπόλητοι στα αγκάθια και αν κάνουν και κανένα λάθος τότε ποιος τους μαζεύει.
Χωρίς αυτά που λέω να απαλλάσσουν τους γνωστούς ράμπο της αστυνομίας από τις ευθύνες τους. Γιατί δυστυχώς έχει και εκεί κάτι φρούτα που όμοια δεν υπάρχουν. Χθες λοιπόν άλλο ένα παλικάρι αμούστακο εντελώς αμέριμνο(δεν του τα έμαθαν όλα) έχασε τη ζωή του από αδίστακτους και όπως πάντα κανείς δεν πήρε είδηση τι έγινε, αν νομίζετε ότι κάθε μέρα είναι του αγιαννιού, να σκάει βόμβα στα χέρια του κακοποιού σας γελάσανε, μόνιμα θα τους ακουμπάτε και αυτοί θα σας σκοτώνουν. Φταίνε οι διοικούντες το σώμα; Πρώτοι και καλύτεροι που δεν αντιδρούν, να απαιτήσουν εδώ και τώρα καλύτερους όρους εργασίας, νέες νομοθεσίες για την προστασία τους. Διαφορετικά περιμένουμε το επόμενο θύμα. Τώρα για την πολιτεία τι να πω, ακόμα διαβάζει το μήνυμα του 50% αποχή, ψάχνουν τις πταιει, λες και δεν ξέρουν ,όλα αυτά που κάνετε μας φταίνε και όλα αυτά που δεν κάνετε πάλι μας φταίνε. Τελικά ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε το ιστορικό « ποιος κυβερνάει αυτό το τόπο» δυστυχώς ποτέ δεν θα μάθουμε.

Επώνυμα… Καρτοκινητά!

της Χριστίνας Τσιορωτά

-Όποιος δεν συμμορφώνεται χάνει την σύνδεσή του…
- Σε ισχύ ο νόμος από τον Ιούλιο του 2010

13,5 εκατομμύρια καρτοκινητά αποκτούν σε ένα χρόνο απο σήμερα… ταυτότητα και όνομα! Το υπουργείο Μεταφορών βάζει τέλος στην ανωνυμία με νομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για διαβούλευση. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η καταπολέμηση της πάσης φύσεως μορφής εγκληματικότητας.

Το ισχύον σύστημα «μπάζει»!
9 εκατομμύρια Καρτοκινητά από τα 13,5 που υπάρχουν στην αγορά είναι ενεργές συνδέσεις ενώ μόνο 5 εκατομμύρια υπάρχει ταυτοποίηση της κάρτας SIM και του χρήστη. Επίσης υπάρχουν 10 έως 15.000 ανώνυμες ευκαιριακές συνδέσεις. Και με την ταυτοποίηση πάντως το σύστημα δεν θα είναι και πάλι 100% ασφαλές αφού όπως τόνισε ο υπουργός « δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιος με πλαστά χαρτιά να αγοράσει καρτοκινητό ή καρτοκινητά και να τα διοχετεύσει στη μαύρη αγορά». Η επιστολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη είναι ήδη στα χέρια του προέδρου της ελληνικής Βουλής προκειμένου να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή η οποία θα ενημερωθεί για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου το οποίο; Αναμένεται να γίνει νόμος του Κράτους μέσα στον Ιούλιο και να ισχύσει πλέον απο τον Ιούλιο του 2010.Θα ακολουθήσει μια περίοδος προσαρμογής περίπου ενός έτους και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

«Το νομοσχέδιο διασφαλίζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων»
Στο σχέδιο νόμου, το οποίο δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις τόσο των πολιτικών κομμάτων όσο και των φορέων, περιλαμβάνονται εκθέσεις και στοιχεία από χώρες που ισχύει το μέτρο της ταυτοποίησης των καρτοκινητών και από τα οποία προκύπτει μείωση της εγκληματικότητας.

Το θεσμικό πλαίσιο:
-Οι εταιρίες θα καταγράφουν και θα ταυτοποιούν τα στοιχεία του χρήστη με την κάρτα SIM. Σε περίπτωση μεταβίβασης, ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνει τον πάροχο για τα στοιχεία του αγοραστή. Σε περίπτωση κλοπής θα ισχύει ότι και στις πιστωτικές κάρτες, δηλαδή θα ενημερώνεται ο πάροχος και η σύνδεση θα διακόπτεται.

-Το κόστος θα αφορά μόνο τους παρόχους, σύμφωνα με το νόμο ενώ την εφαρμογή του θα εγγυηθεί η ΕΕΤΤ η οποία θα παρακολουθεί τη διαδικασία.
- Από τις 30 Ιουλίου 2010 όποια κάρτα SIM δεν έχει ταυτοποιηθεί η σύνδεση θα διακόπτεται.

- Για τους μετανάστες προβλέπεται ότι καρτοκινητό θα παίρνουν μόνο όσοι διαβιούν νόμιμα στη χώρα μας.
- Για τα εταιρικά παρέχεται η δυνατότητα να μετατραπούν σε νομικό ή ατομικό επίπεδο.
- Η ταυτοποίηση αφορά ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, τόπο γέννησης, ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο όπως άδεια παραμονής, κι αν υπάρχει ΑΦΜ.

Το θέμα του φόρου ή όχι στα καρτοκινητά δεν διευκρινίστηκε αφού… το μπαλάκι πήγε στο υπουργείο οικονομίας και οικονομικών!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»

της Τζένης Σουκαρά

Σε κυνήγι με το χρόνο με την θάλασσα που καταστρέφει το έργο και με τις λιμενικές αρχές η δημοτική αρχή της Κορίνθου που προσπαθεί να σώσει καταρχήν και κατόπιν να αξιοποιήσει το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου

Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης «πρέπει οπωσδήποτε να ‘σωσουμε το έργο και τα χρήματα των Κορινθίων»

Στη περιοχή αυτή έχουν πέσει τουλάχιστον 15εκατ. ευρώ από χρήματα Κορινθίων, για να γίνουν αυτές οι επιχώσεις, αυτά τα κρηπιδώματα.
Με την πάροδο των χρόνων τα κρηπιδώματα υποχώρησαν, η μελέτη με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας δεν έχει υλοποιηθεί
Για την δημοτική αρχή υπήρχε μια απόφαση και αυτή ήταν μονόδρομος . ΄Έπρεπε να προστατέψουμε ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και να μην το φάει η θάλασσα.
Πέρα από αυτό πρέπει να προστατεύσουμε και την εικόνα της πόλης σε αυτό που εμείς έχουμε υποσχεθεί, πως θα ανοίξουμε την πόλη προς την θάλασσα. ΄Ίσως αυτή η προσπάθεια του δήμου για τον ευπρεπισμό, για να δώσει ένα κοινόχρηστο χώρο στους δημότες του κάποιους ενοχλεί.
Υπάρχουν κάποιες φωνές μέσα στην πόλη, που δεν θέλουν να γίνει τίποτα. Θέλουν μια πόλη στάσιμη. ΄Όταν ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε το χώρο που ήταν γεμάτος σκουπίδια και μπάζα. Υπάρχουν κάποιες «ανώνυμες» καταγγελίες οι οποίες στόχο έχουν να σταματήσουν τα πάντα.


Νίκος Σταυρέλης « Είμαστε αποφασισμένοι να αναπλάσουμε την περιοχή»

« Εμείς είμαστε αποφασισμένοι ως δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε να αναπτύξουμε από το καταπληκτικό παραλιακό μέτωπο. Μετά τα Καλάμια η Κόρινθος πρέπει να στραφεί και στο μέτωπο αυτό που αρχίσαμε ήδη να αναπλάθουμε. ΄Είχαμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα χρήματα των δημοτών που έδωσαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές 20 χρόνια πριν για την προστασία αυτών των συγκεκριμένων έργων. ΄Ήδη έχει αρχίσει να καταστρέφεται ένα σημαντικό κομμάτι των έργων που έγιναν τότε. Αρχίσαμε με τη τσιμεντόστρωση στην παραλία για να προφυλάξουμε όλο το έργο που έγινε που στόχο θα έχει να αναπλαστεί η περιοχή. Θα έρχονται οι Κορίνθιοι να χαρούν αυτό το περίφημο πεζόδρομο που θα φτάνει μέχρι την Ποσειδωνία.
Στη συνέχεια βάσει μελέτης αρχιτεκτονικής που έχει εγκριθεί θα γίνει η ανάπλαση όλου του μετώπου, που έχει νερά, πράσινο, δένδρα. Θα κληθούν μάλιστα όλοι οι φορείς από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της πόλης να συνεισφέρουν στην δενδροφύτευση, για να αλλάξει η όψη της Κορίνθου.

«Να μην τολμήσουν κάποιοι να σταματήσουν το έργο»

Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. Η δημοτική αρχή παλεύει κι έχει πάρει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των εγκρίσεων, χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια. ΄Ήδη είμαστε στην τελική φάση επανακαθορισμού του αιγιαλού και στη συνέχεια παραχώρησης στο δήμο. Επειδή υπάρχουν πολλά παπαγαλάκια στη πόλη έχω να πω τα εξής: Να μην τολμήσουν κάποιοι να σταματήσουν αυτό το έργο. Στα αυτιά μας έχουν έλθει πολλά!!! Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να σταματήσει αυτή την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Χ. Ντιγκιρλάκης «ο χώρος αυτός δεν θα γίνει λιμάνι»
Υπάρχει από την δεκαετία του 80 από την εποχή του Ν.Κουίνη μια πρόταση που αφορούσε την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου. Η πρόταση αυτή έχει πάρει εγκρίσεις από τα 7 συναρμόδια υπουργεία. Μέσα σε αυτά είναι και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το χαρτί του οποίου από την δεκαετία του 80 έδινε το δικαίωμα να προχωρήσει ο δήμος στις επιχώσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος και με την ολοκλήρωση των επιχώσεων να επανακαθοριστεί ο αιγιαλός. Το θέμα του επανακαθορισμού του αιγιαλού ξεκόλλησε εδώ και ενάμιση χρόνο. Κάποιοι εάν ακόμη σκέφτονται ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να κάνει την Κόρινθο Κερατσίνι και αυτό αφορά το λιμάνι της Κορίνθου να το βγάλουν από το μυαλό τους. Ο χώρος αυτός θα αναπλαστεί και θα δοθεί στους πολίτες.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Θ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ :ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ Ο ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

της Τζένης Σουκαρά

Ο νομός Κορινθίας βιώνει ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αδιέξοδα του,αυτό των σκουπιδιών. Οι δηλώσεις των δημάρχων του νομού σκιαγραφούν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει κι απευθύνουν μήνυμα στους υπόλοιπους πως έληξε πλεον ο χρόνος των «παραστάσεων» των παιγνίων και του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους γιατί απλούστατα ήρθε η ώρα των αποφάσεων ..και η αλήθεια που στέκεται αμείλικτη απέναντι από όλους !
Τι θα γίνει με τις παράνομες χωματερές στην Κορινθία ;Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ δήμαρχο Βέλου Θεόδωρο Λαμπρόπουλο.
«Αυτή η ερώτηση είναι πάντα επίκαιρη. Κρατάει από το 1982 που ασχολούμαι με τη αυτοδιοίκηση ,δηλ. εδώ και 27-28 χρόνια. Το Βέλο μαζί με το Δήμο Σικυωνίων από το 1999 έχει ΧΥΤΑ. Μπορούμε να πούμε πως δεν αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως είναι ένα, γνωστό, υπαρκτό και πρέπει να πάψουμε να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο. Πρέπει να γίνει διαχείριση απορριμμάτων και πρέπει να δοθεί λύση. Πρέπει να γίνει σε τοπικό επίπεδο στο νομό, όπως πρέπει να γίνει και ανακύκλωση.
Εκείνο που είναι μέλημα και φροντίδα όλων μας και θα πρέπει να είναι ο στόχος μας είναι να γίνουν απαραίτητες αυτές οι δραστηριότητες, με τις σωστότερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μειωθούν οι όποιες, επιπτώσεις και παρενέργειες υπάρχουν στο περιβάλλον»

«Να πάψει ο κλεφτοπόλεμος!»

Ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει στάσεις και συμπεριφορές αυτοδιοικητικών που οδήγησαν στο τραγικό αδιέξοδο που βιώνουμε.
«Να σταματήσει λοιπόν αυτό παιγνίδι. Να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος . Να σταματήσει αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι στην δική μου αυλή, στην αυλή του γείτονα, γιατί ο γείτονας έχει το ίδιο επιχείρημα με σένα. Ε! λοιπόν ως εδώ!
Είναι καλαμπούρι αυτό που γίνεται. Εγώ σέβομαι τους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι με το περιβάλλον, που έχουν περιβαλλοντικές και οικολογικές ανησυχίες. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία οικολογική είναι να γίνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι βρώμικος όλος ο νομός μας, γιατί δεν έχουμε αντιμετωπίσει σωστά το πρόβλημα.
Ελάτε να πάμε μια βόλτα προς τα πάνω να δείτε αγροτικούς δρόμους, αλσύλλια, δασάκια, ρεματιές…. Είναι γεμάτα σκουπίδια. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Το λέω για τελευταία φορά: Ας κοιταχτούμε σοβαρά και υπεύθυνα, όλοι στον καθρέφτη, ας κοιταχτούμε στα μάτια!! Πρέπει να πάρουμε την απόφαση για το καλό των παιδιών μας, των εγγονών μας, για το καλό της ίδιας της φύσης που είναι η μάνα μας, που μας έχει φιλοξενήσει τόσα χρόνια.»

«εδώ και τώρα να δοθεί η λύση για τον δεματοποιητή»

Από στιγμή σε στιγμή ο φορέας διαχείρισης πρέπει να λάβει εκ νέου σύντομα και ώριμα απόφαση για το πού θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής .Και στο σημείο αυτό ο Θεόδωρος Λαμπρόπουλος έχοντας βιώσει όλο το παρασκήνιο των αποφάσεων και των ακυρώσεων των επιλεγμένων θέσεων εκρύγνηται:
« Πρέπει να βρούμε το χώρο εγκατάστασης του δεματοποιητή. ΄Έχουν γίνει τόσες μελέτες ! Επιτέλους ! ΄Έχουν ασχοληθεί ειδικές μελετητικές ομάδες, έχουμε καταλήξει, έχουν αξιολογηθεί τα πάντα… Σε κάθε περίπτωση ο νομός Κορινθίας έχει 150.000 κατοίκους και αντιδρούν 50 για τους υπόλοιπους. Τι γίνεται; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ορίζουν την τύχη των 149.000 κατοίκων αυτοί οι 50; Υπάρχει η επιστήμη η οποία μπορεί και έχει υποδείξει τοποθεσίες που μπορεί να γίνει η διαχείριση.
Γιατί στο εξωτερικό γίνεται η διαχείριση μέσα στις πόλεις και δεν μιλάει κανείς;
Γιατί το πρόβλημα είναι να γίνει σωστά η διαχείριση. Ας εξασφαλίσουμε αυτό λοιπόν και ας πάρουμε απόφαση να γίνει το σωστό στο νομό Κορινθίας. Το πού θα το πουν οι επιστήμονες για μια ακόμη φορά. Δεν πάει άλλο! Και δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτονται ορισμένοι άνθρωποι που παίρνουν την καραμπίνα και αρχίζουν τους επαναστατικούς θούριους και αγώνες και λένε με ύφος ..«πάνω από το πτώμα μου»
Στο τέλος έχουμε γίνει όλοι πτώματα, δεν το βλέπουν αυτό το πράγμα;
Αρκετά πια αυτή η κοροϊδία!!! Πρέπει να γίνει διαχείριση και ανακύκλωση στο νομό Κορινθίας.»

“ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΜΗ ΟΜΙΛΟΥΝ”

του Νίκου Νικολόπουλου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ


Δυστυχώς το θέμα σχετικά με την αποχή των δικηγόρων από τα ποινικά δικαστήρια λόγω της γνωστής ιστορίας με την εισαγγελέα φαίνεται ότι έχει και συνέχεια και δυστυχώς αυτή τη φορά μεταξύ δικηγόρων. Οι δηλώσεις που έκαναν στο <> γνωστοί ποινικολόγοι της Κορίνθου που με αυτές έδειχναν την αντίθεσή τους προς τον σύλλογο και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο Κο Κονομόδη για την τακτική αλλά και για τους λόγους της αποχής, με λίγα λόγια σε πλήρη αντίθεση, εγώ θα έλεγα πιστοποίησα μια ρήξη μεταξύ τους και ότι διαφωνούν με τους χειρισμούς του. Σήμερα λοιπόν επικοινώνησαν μαζί μου ο πρόεδρος του συλλόγου Κος Κονομόδης και μου ζήτησε να δημοσιεύσω δύο επιστολές που προσυπογράφουν και ο αναπληρωτής πρόεδρος όσο και ο γραμματέας κύριοι Παναγιώτης Νικολόπουλος και Παναγιώτης Καραμπέτσος. Οι επιστολές γράφουν τα ακόλουθα: << Ο δικηγορικός σύλλογος με ομόφωνη απόφαση του συνεχίζει την αποχή από τα ποινικά δικαστήρια μέχρι υλοποιήσεως της μεταθέσεως της εισαγγελέως. Οι θέσεις το δικηγορικού συλλόγου επιβεβαιώνονται από την συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων Ελλάδος. Την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος και από την πρόσφατη θέση του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου ο οποίος αρνείται την μετάθεση εκεί της εν λόγω εισαγγελέως>>. Αυτή η επιστολή αφορά τον δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου. Προχωρώντας ο κύριος Κονομόδης για λογαριασμό τους μου είπε τα εξής με τα οποία συμφώνησαν απόλυτα και οι δύο κύριοι του διοικητικού συμβουλίου και αναφέρει τα εξής: « ΄Όσοι δεν γνωρίζουν ας μην ομιλούν. ΄Όταν προσβάλλεται ο δικηγορικός σύλλογος και επίσης δικαστικοί λειτουργοί με ανυπόστατα ψεύδη οι δικηγόροι έχουν καθήκον να αντιδρούν διότι η δικαιοσύνη βαίνει παράλληλα με το ήθος, την ευθύτητα και την εντιμότητα. Ευτελείς μικροπολιτικές δεν ταιριάζουν σε ένα τόσο σοβαρό και λεπτό θέμα. ΄Άλλωστε σε παρόμοια περίπτωση αδικίας στα πλαίσια της εσωτερικής λειτουργίας της δικαιοσύνης έγινε προ διετίας μακρά αποχή. Διπρόσωπες και μετακινούμενες θέσεις δεν αρμόζουν σε κανένα και για αυτό το διοικητικό συμβούλιο της 15-06-09 ομόφωνα αποφάσισε την συνέχιση της αποχής μέχρι ικανοποίησης της μεταθέσεως της εισαγγελέως>>. Αυτά δήλωσε ο Κος Κονομόδης και συμφώνησαν ο Κος Νικολόπουλος και Κος Καραμπέτσος εγώ δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ

της Χριστίνας Τσιορωτά

-Ανακοινώνονται την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων
- Ψυχραιμία συνιστούν οι εκπαιδευτικοί

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς την Παρασκευή μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία οι πίνακες με τις βαθμολογίες. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση, εάν έχουν επιτύχει, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν ως το τέλος Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.

«Ήταν βατά τα θέματα»

«Φέτος νομίζω πως ήταν για την πλειονότητα των μαθητών πιο βατά τα θέματα» , αναφέρει ο εκπαιδευτικός Τάκης Λουζιώτης. Έχει έρθει η ώρα των αποτελεσμάτων, αναμένονται από Παρασκευή , το υπουργείο έχει πει για 23 του μηνός, πάντα όμως έρχονται νωρίτερα. Πιστεύω πως θα υπάρξει άνοδος των μεσαίων βάσεων, των σχολών των χαμηλών και να σας πω και κάτι , αυτό είναι καλό για όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια και σωστό είναι να υπάρχει διαβάθμιση των θεμάτων.

«Ψηλά το κεφάλι όσοι … δεν τα κατάφεραν!»

«Δεν χάθηκε τίποτα, τα παιδιά να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και με πλήρη ειλικρίνεια να βρουν τι πραγματικά θέλουν, τι πραγματικά μπορούν και τι έφταιξε για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. άλλες ευκαιρίες θα υπάρξουν και θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί όταν κάτι θέλεις και αν το μεθοδεύσεις σωστά τότε πραγματικά το πετυχαίνεις.

«Ανάγκη το κτίριο του πανεπιστημίου στην Κόρινθο»

«Τα τμήματα τα πανεπιστημιακά παρουσιάζουν ζήτηση ανάλογα με αυτό που προσφέρουν. Δεν θέλω να πω πως τα τμήματα της Κορίνθου δεν είναι τμήματα πρώτης γραμμής το σίγουρο 100% είναι πως τα 2 αυτά τμήματα δεν είναι αυτά τα οποία επιλέγει μαζικά ο κόσμος. Είναι τμήματα που δυστυχώς αφορούν θεωρητική κατεύθυνση που σημαίνει πως αποκλείουμε μια μερίδα κόσμου , και πιστεύω πως σιγά - σιγά θα γιγαντωθούν και αυτά. Πιστεύω πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες για να δημιουργηθεί το πανεπιστήμιο, διότι αν δεν γίνει τότε τα 2 τμήματα θα μαραζώσουν. Αν φτιάξουμε κτίριο τότε το πανεπιστήμιο μπορεί να γιγαντωθ7εί, να προσελκύσουμε και άλλα τμήματα , για τι αυτό συμβαίνει ταν έχεις υποδομές, διότι είσαι κοντά στην Αθήνα στην Πάτρα στην Τρίπολη . και τότε θα έχεις παραγωγή όχι φοιτητών αλλά επαγγελματιών οι οποίοι θα έχουν πάρει τα κατάλληλα εφόδια για να βγουν στην κοινωνία»

«Τον Ιούλιο τα μηχανογραφικά»

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν και τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι μέτριες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δεν φαίνεται να επηρεάζουν ιδιαίτερα τις βάσεις, οι οποίες ιδίως για τις σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να κινηθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΝΕΜΕΑ

Της Χριστίνας Τσιορωτά

-Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή!
-Η αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος την άλλη μέρα το πρωί!


Σ αυτή τη δουλειά πολλές φορές καταγράφεις γεγονότα τα οποία δεν μπορείς να διανοηθείς πως κάποια στιγμή θα τα βιώσεις και εσύ . πως από καταγραφέας του συμβάντος πως θα γίνεις εσύ το συμβάν. Πως θα γίνεις το ρεπορτάζ , πως θα είσαι μέρος του συνόλου , ως εκ τούτου όμως δέχεσαι και τα στραβά και τα ανάποδα του και τις ελλείψεις του εν προκειμένω. Αυτό συνέβη στον συνάδελφο το Δημήτρη το Μανωλάκη και την οικογένειά του τα χαράματα της Δευτέρας. Ο ίδιος ο Δημήτρης περιγράφει το περιστατικό.

«Πρόσωπο με πρόσωπο με το ληστή!»

«Επιστρέφαμε με την οικογένειά μου από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής. Μπαίνοντας στο σπίτι και ενώ δεν υπήρχαν οποιαδήποτε σημάδια παραβίασης στην πόρτα ή θορύβου στο εσωτερικό του σπιτιού, ο πατέρας μου ο οποίος έβαλε το κλειδί στην πόρτα για ν ανοίξει και να μπούμε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μ έναν άγνωστο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου στο μυαλό οι εικόνες που είχαν προηγηθεί. Ένας άγνωστος να είναι στο σπίτι μας, να ψάχνει, να κλέβει , να μην ξέρουμε ν τέλει τις προθέσεις του αφού ήταν προφανές πως δεν μας περίμενε , πως αιφνιδιάστηκε. Οι φωνές και ο θόρυβος τον έκαναν να τραπεί σε φυγή. Βγήκε από την κύρια πόρτα όπως είχε μπει δηλαδή σαν κύριος και έτρεξε στο δρόμο. Ενστικτωδώς τον ακολούθησα έως ότου σκέφτηκαν πως ίσως είχε όπλο, πως ίσως το γύριζε εναντίον μου και σταμάτησα. Επέστρεψα στο σπίτι μου εκεί όπου η αδερφή μου είχε υποστεί σοκ και ο πατέρας μου έψαχνε το σπίτι αν δει τι ,μας λείπει και η μητέρα μου ματαίως προσπαθούσε να αναφέρει το περιστατικό στο Α.Τ Νεμέας.»


«Ο δράστης παρακολουθούσε το σπίτι;»

Το περιστατικό γεννά πολλές υποψίες. Η οικογένεια φεύγοντας από το σπίτι είχε αφήσει τα φώτα ανοιχτά. Στην αυλή δε ήταν παρκαρισμένα 4 αυτοκίνητα. Ουδείς που δεν παρακολουθούσε το σπίτι θα μπορούσε να ξέρει εάν δεν υπήρχε κανένα απολύτως άτομο μέσα στο σπίτι. Επιπλέον , ο δράστης , όπως μαρτυρά ο Δημήτρης , μπήκε από την κύρια είσοδο με τα κλειδιά μάλιστα του σπιτιού. Είχε βρει στο αυτοκίνητο της μητέρας του Δημήτρη μια αρμάδα με κλειδιά ένα εκ των οποίων ήταν και της πόρτας. Πώς άραγε το ήξερε; Πώς ήξερε πως σε αυτό το αυτοκίνητο το οποίο ήταν το μόνο που είχε παραβιαστεί υπήρχαν κλειδιά;

«1 άτομο στο Α.Τ Νεμέας»

«Αφού το τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα δεν απαντούσε πήγα ο ίδιος, λέει ο Δημήτρης. Βρήκα εκεί μόλις έναν αστυνομικό ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «δεν μπορεί να φύγει από το τμήμα γιατί είναι μόνος του.» Για το συμβάν δεν ενημερώθηκε η αστυνομία στην Κόρινθο. «άλλωστε η σήμανση έτσι κι αλλιώς θα ερχόταν το πρωί» έτσι είπε ο αστυνομικός. Γύρισα σπίτι μου όπου ευτυχώς διαπιστώσαμε πως ο δράστης δεν είχε προλάβει , ακριβώς επειδή γυρίσαμε, να ψάξει όλα τα δωμάτια εκεί όπου υπήρχαν χρήματα και χρυσαφικά. Αυτό όμως πόση σημασία έχει όταν έχεις αντικρίσει τον ληστή μέσα στο σπίτι σου , όταν δεν μπορεί η αδερφή σου να κοιμηθεί μέσα σε αυτό από το σοκ κι όταν πια κάθε φορά που βάζεις το κλειδί στην πόρτα αναρωτιέσαι αν κάποιος επίδοξος είναι πάλι εκεί και παραφυλάει, και απειλεί την περιουσία σου , τη ζωής ου , τη ζωή των δικών σου!»


«Πρωί – πρωί η αστυνομία έφτασε»

Λίγο πριν τις 9 το πρωί με ενημέρωσαν από το αστυνομικό τμήμα Κορίνθου πως πηγαίνουν στο σπίτι μου για όλα όσα απαιτούνται . το να βρεθεί ο δράστης δεν νομίζω πως είναι πιθανό, άλλωστε όλοι αυτοί οι μετανάστες μοιάζουν μεταξύ τους, είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις κάποιον, είναι αδύνατον η αστυνομία να βρει κάποιον εάν δεν πιαστεί επ αυτόφωρο.



Επιτέλους… κάποιος να μας φυλάει!

Το περιστατικό είναι ένα από τα χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά. Ένα από εκείνα τα χιλιάδες που θα έπρεπε να είχαν θορυβήσει , να είχαν ανησυχήσει, να είχαν κινητοποιήσει τις αρχές. Να είχαν καλύψει τα κενά , τα τραγικά κενά που υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα, να είχαν επικαιροποιήσει τα οργανογράμματα των υπηρεσιών , στην Κορινθία είναι απο την δεκαετία του 80 και δεν ντρεπόμαστε και που το λέμε! Κάποιος να μας φυλάει , αυτό ζητά ο Δημήτρης και η οικογένειά του , η κάθε οικογένεια. Ας λείψουν κάποιοι από έναν υπουργό , ή έναν παρατρεχάμενο , στη χώρα τούτη και ο τελευταίος διοικητής να είσαι έχεις αστυνομικό να σε φυλάει! Έλεος! Αίσθημα ασφάλειας κύριοι! Αυτό κλέψατε από τον κοσμάκη και γι αυτό; Αν δεν πάρει το νόμο στα χέρια του που πολύ το φοβάμαι έ τότε σίγουρα θα σας μαυρίσει!