Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δέντρο ούτε για δείγμα!
Μαζί με τα δάση μας κάηκαν τα φυτώρια και… η πρόθεση μας για δενδροφύτευση!


Ειρωνεία και μάλιστα τραγική. 2 χρόνια σχεδόν μετά από την λαίλαπα που άφησε στην Πελοπόννησο ακόμα και νεκρούς όχι δεν μπορούμε να χαμογελάμε…. Η φωτογραφία δείχνει μια ομάδα ανθρώπων η οποία αγωνίζεται να φυτέψει το δις καμένο δάσος του Χιλιομοδίου . Με ζέση και πείσμα κάρφωσαν στη γη νέες ρίζες , βοηθώντας τη γη στο έργο της αναγέννησης της.


Χρήστος Χασικίδης-Δήμαρχος Τενέας

«Χάρις στη βοήθεια του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Και εθελοντών προσπαθούμε να δώσουμε ζωή σ εαυτό το έρημο από το 2007 μέρος. Είναι μια αρχή καλή, θα δώσει έναυσμα για καλύτερο ξεκίνημα. Υπάρχει διάθεση , ευελπιστούμε στο καλύτερο. Αν φυτέψουμε όλοι ένα δέντρο η Ελλάδα θα πρασινίσει και πάλι»


Βασίλης Κελλάρης – Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

«Είναι υποχρέωσής μας να είμαστε παρόντες. Να προφυλάσσουμε το περιβάλλον και όχι μόνο από φωτιά. . Αυτά τα πεύκα που φυτεύουμε συντελούν στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα δηλαδή μειώνει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Ας το καταλάβουμε όλοι , ας βάλουμε όλοι μας 5 δέντρα το χρόνο . Βάλαμε εδώ σήμερα 1000 δέντρα ζητούμε όμως και άλλα δέντρα.»


Βαγγέλης Σπινθάκης
Πρόεδρος Ηράκλειας Ένωσης
«3 οργανώσεις προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση την οποίαν ονομάσαμε 1000 δέντρα. Το δασαρχείο στηρίζει μας έδωσε τα δέντρα και γι αυτό προσπαθούμε. Να κινητοποιήσουμε και άλλους σε όλη την Κορινθία για να πρασινίσει και πάλι»

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω μένουν στις εικασίες , στα λόγια στις ευχές. Η πρόθεση υπάρχει όμως δεν φτάνει , όχι για να κινητοποιήσει και άλλους αλλά για να πρασινίσει η Κορινθία. Το δασαρχείο θέλει αλλά δυστυχώς δεν μπορεί . Η δήλωση του κυρίου Παναγιώτη Καλλίρη – δασολόγου και πρώην δασάρχη πραγματικά είναι τρομακτική .

Παναγιώτης Καλλίρης – Δασολόγος

«Υπάρχει θέληση αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Τα φυτώρια της Πελοποννήσου δεν διαθέτουν δέντρα, εξαντλήθηκαν άλλα κάηκαν. Επομένως ίσως και η δενδροφύτευση στο Χιλιομόδι να ήταν η τελευταία.»

Η συζήτηση για την μελέτη της δενδροφύτευσης λοιπόν είναι ανούσια. Τι σημασια κι αν έχει που ολοκληρώθηκε αλλά ελλείψη χρημάτων δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Ακόμα κι αν είχαμε κονδύλια δεν θα είχαμε δέντρα . Ούτε για δείγμα τέτοια δεν υπάρχουν και οι ελπίδες μας λοιπόν; Στην ικανότητα του μεγαλύτερου μάγου που έχει ποτέ υπάρξει , της φύσης, να αναγεννηθεί…. Οι καλές προθέσεις ας μπουν στο ντουλάπι μαζί με τις αξίνες και τα υπόλοιπα σύνεργα»

H EΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Συνεχώς ακούγεται η καραμέλα ότι δεν έχουμε άντρες, λείπουν από δω, λείπουν από ‘κει. Τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούν οι σημερινοί κακοποιοί είναι πολύ πιο σύγχρονα απ’αυτά που διαθέτει η αστυνομία.
Και μέσα σε όλα αυτά και σε άλλα πολλά μαθαίνουμε ότι ο Αρχηγός διέταξε να βγουν όλοι οι Αστυνομικοί υπάλληλοι έξω και ν να κάνουν αστυνόμευση.
Μοιάζουν με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μένουν απροπόνητοι και μερικές φορές ο προπονητής τους έχει ανάγκη και τους χρησιμοποιεί και γελάει κάθε πικραμένος αφού για να κατέβουν από το ένα τέρμα στο άλλο θέλουν το λιγότερο πέντε λεπτά γιατί οι άνθρωποι περπατούν ,δεν μπορούν να τρέξουν.
Έτσι λοιπόν, μια ολόκληρη ζωή έχει μάθει ο α΄ αστυνομικός υπάλληλος να πρωτοκολλεί έγγραφα.
Ένας άλλος έχει μάθει να δίδει κλήσεις και ένας τρίτος να κάθεται εκεί στο διάδρομο μήπως και συμβεί κάτι υπο τύπον θαλαμοφύλακα.
Αυτό λοιπόν που έχει προ πολλού πάψει να είναι ενεργός και επομένως γυμνασμένος τον φωνάζει ο κ.Αρχηγός και του λέει: ιδού το πεδίον αστυνόμευσης που θα χρειαστεί να κυνηγήσει έναν κακοποιό ή να έρθει και στα χέρια μαζί του.
Αυτά όλα έπρεπε ο κ.Αρχηγός να τα σκεφτεί πριν πει βγείτε έξω και όπως ξέρουμε κάθε θαύμα στην Ελλάδα διαρκεί 3 ημέρες.
Αλλά δεν μας λέει όμως, αυτός που πρωτοκολλούσε τα έγγραφα, αυτός που έδινε τις κλήσεις, αυτός που φύλαγε εκεί στο διάδρομο τι θα γίνουν οι δουλειές που κάνανε; Θα σταματήσουν να εργάζονται αυτά τα τμήματα;
Κατά το παρελθόν παρακολουθούσαμε κάτι δυστυχισμένους αστυνομικούς υπαλλήλους τους οποίους έβαζαν οι υπηρεσίες στα γήπεδα και τους λυπόσουνα την ώρα που τους έβλεπες να τρέχουν πίσω από τους οργανωμένους οπαδούς.
Για όλα αυτά χρειάζονται ειδικές δυνάμεις και να έχεις τουλάχιστον και κάποια επαφή και να μην έχεις εγκαταλείψει χρόνια πολλά το πεζοδρόμιο και έχεις μπει στα γραφεία.
Αλλά θα έχουμε και ένα άλλο φαινόμενο.
Θα παίρνει ο Βουλευτής ή ο Υπουργός και θα λέει: τον τάδε φρόντισε να μην ταλαιπωρείται, και ο διοικητής θα βρεθεί μπρος γκρεμός – πίσω πολιτικός.
Τώρα, μπορεί να γιατρευτεί η κατάσταση. Πως. Ας πάρουνε τους καλογυμνασμένους που είναι κοντά στους Βουλευτές και να βάλουν αυτούς που ήταν μέχρι πρότινος στα γραφεία.
Επίσης και από κάτι δημοσιογράφους που απασχολούν μια στρατιά ολόκληρη. Να δούμε αν θα τους αρέσει ή αν θα πέφτουν βροχή τα τηλέφωνα στον αρχηγό για ν’αλλάξουν αυτούς που δεν μπορούν να τους φρουρήσουν.
Η εγκληματικότητα δυστυχώς δεν πολεμιέται με ημίμετρα αλλά μόνο με μέτρα.
Όταν βγαίνει συνδικαλιστής και λέει ότι εις το τετράγωνο της Βουλής όσοι υπηρετούν είναι παραπάνω απ’αυτούς που υπηρετούν σ’όλη την Πελοπόννησο, αυτό τα λέει όλα.
Και έτσι θα έχουμε οι γέροι να σφάζονται και η ζωή του ανθρώπου θα κρεμιέται από τη διάθεση του πρώτου αλήτη που κυκλοφορεί ελεύθερος για να πράττει ποινικά αδικήματα και τα οποία πολλές φορές μένουν και ανεξιχνίαστα.
Εάν δεν συνεργαστούν οι πολίτες με την Αστυνομία, όχι βέβαια να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους, και αν δεν σταματήσει η καραμέλα ότι όλα αυτά τα φτιάχνουν οικονομικοί μετανάστες τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί.
Κατηγορούμε Αλβανούς, Ρουμάνους και διαφόρους άλλους και τα δικά μας τα μπουμπούκια είναι πολύ χειρότερα και πιο αδίστακτα απ’όλους αυτούς που αναφέραμε.
Πρέπει ο πολίτης να σταματήσει να πιστεύει ότι η συνεργασία με τα Αστυνομικά όργανα είναι ρουφιανιά.
Απλά είναι υψίστης σημασίας συνεργασία για να καταπολεμηθούν όλα αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα.
Εκεί πρέπει να στραφεί η πολιτεία δια των οργάνων της.
Νικηφόρος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Μετά τις 11 π.μ. σε όλα τα ποινικά δικαστήρια του Νομού Κορινθίας, οι δικηγόροι εξακολουθούν να δηλώνουν αποχή αορίστως από τα καθήκοντά τους, όσο ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί τα πράγματα, μετά την υπόθεση που προέκυψε όπου φέρεται η προϊσταμένη της Εισαγγελίας σε έγγραφο της προς τον Άρειο Πάγο, να μέμφεται την πρόεδρο του Πρωτοδικείου Κορίνθου πως άγεται στις αποφάσεις της από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου. Μετά από αναφορά που έκανε ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου στον Άρειο Πάγο, προχώρησε η προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, ενεργοποιήθηκε εισηγητής Αρειοπαγίτης και διαμορφώνει άποψη επι της υπόθεσης Γρήγορα ευχόμαστε να ξεδιαλύνει αυτή η υπόθεση, που έχει βαρύνει το κλίμα της δικαιοσύνης στην Κορινθία…

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

«ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ;»

«Μουδιασμένη», είναι η Κορινθία μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη από το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, την Παρασκευή, για το Φράγμα του Ασωπού.
Ο υπουργός Αναφερόμενος σε έργα που δρομολογεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη την Πελοπόννησο είπε για την Κορινθία: «Το Φράγμα του Ασωπού της Κορινθίας έχει ενταχθεί, έχει προχωρήσει, αλλά έχει κάποιο δικαστικό πρόβλημα. Θεωρώ πως δεν είναι σημαντικό αυτό το πρόβλημα, πιστεύω πως μπορούμε να το προχωρήσουμε. Περιμένουμε ένα χρονικό διάστημα να αρθεί η δυσκολία αυτού του προβλήματος, το οποίο το ξέρετε. Και πιστεύω πως σύντομα θα γίνει αυτό το έργο». Εγγράφως και επισήμως το Υπουργείο αναφέρεται στην ολοκλήρωση της Λιμνοδεξαμενής των Κάτω Πιτσών, αλλά αναφέρεται και στην αξιοποίηση της λεκάνης του Φενεού, αποχετευτικών στραγγιστικών έργων προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ. Έχει γίνει ο ταμιευτήρας και θα ολοκληρωθεί το δίκτυο.
Δηλαδή , τίποτε καινούριο δεν μας ανέφερε ο κ. Υπουργός! Το Φράγμα …. «εύχεται» να γίνει και η αξιοποίηση της λεκάνης του Φενεού μακάρι να βρει τον δρόμο της!» Μπορεί κάποιοι να με χαρακτηρίσουν κακόπιστη, αλλά πώς να το κάνουμε, ο κ. υπουργός μιλώντας για τον ανάβαλο της Αργολίδας είπε πως θα γίνει! Είπε πως «Είναι πολιτική απόφαση και κυβερνητική δέσμευση!» Πως να μην είμαι καχύποπτη, όταν ακούω φειδωλό και προσεκτικό τον Νομάρχη να δηλώνει: «Είναι το έργο σε μια κρίσιμη φάση, λόγω οικονομικής εμπλοκής στο ΣτΕ μετά την επαναδημοπράτησή του, δεν έχω κάτι νεότερο ν’ ανακοινώσω αυτή την στιγμή. Ελπίζω να τελειώσει και να τελειώσει σύντομα θετικά» Κατόπιν των δηλώσεων Χατζηγάκη οι διατυπωμένες απόψεις , μοιάζουν θλιβερές…. «Ενώ έχουν εξασφαλιστεί, τα κονδύλια, ενώ έχει προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, την τελευταία στιγμή, ο ανάδοχος, ο οποίος ήταν ο πρώτος και λόγω έντασης που έγινε και των αποφάσεων του δικαστηρίου, δεν είναι εκείνος που έχει αναλάβει το έργο, έχει μπλοκάρει όλη τη διαδικασία, με αλλεπάλληλες δικαστικές παρεμβάσεις. Ελπίζουμε πως το ΣτΕ γρήγορα θ’ αποφασίσει ώστε πραγματικά από εκεί και πέρα να προχωρήσει το έργο», δηλώνει ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας.
Όσο προχωρά ο καιρός, ουδείς απ’ όλους εκείνους που εξέφραζαν την βεβαιότητα πως το έργο θα γίνει, αναφέρεται πλέον σ’ αυτό. Η σιωπή είναι πλέον ηχηρή, αφού εάν θέλουμε να τοποθετούμαστε ξεκάθαρα όλα δείχνουν πως το έργο θα καθυστερήσει για πολύ, αφού ούτε καθορισμένες ημερομηνίες υπάρχουν, ούτε και καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για τις όποιες εξελίξεις από εδώ και πέρα.
Το φράγμα κατά το πρόσφατο παρελθόν έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης , αφού τέθηκε προεκλογικά τόσο στις Νομαρχιακές όσο και στις βουλευτικές εκλογές ως το μεγάλο έργο που ξεκινά στην Κορινθία. Οι προσπάθειες του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, για την προώθηση του θέματος είναι γνωστές. Στην Περιφερειακή έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, άμα την αναλήψη των καθηκόντων του, είχε διαβεβαιώσει πως το έργο θα εκτελεσθεί και ότι σε λίγο καιρό μετά την επαναδημοπράτησή του, θ’ ακούσουμε πράγματι τις μπουλντόζες να δουλεύουν. Μάλιστα, υπερθερμάτησε , λέγοντας πως «για εκείνον είναι χρέος τιμής και προσωπικό του στοίχημα η κατασκευή του φράγματος» Έχω την αίσθηση, πως αυτό που τώρα έχει ιδιαίτερη σημασία είναι όλοι να μιλήσουν πλέον με την γλώσσα της αλήθειας… Ξεκινάμε με το αυτονόητο, πως όλοι οι πολιτικοί μας ταγοί θέλουν να γίνει το έργο αυτό, που ομολογουμένως θα δώσει άλλη αναπτυξιακή πορεία στο νομό. Κάπου αυτό στο δρόμο χάθηκε! Θόλωσαν τα νερά! Οι δηλώσεις και κυρίως οι «διαρροές» χωρίς υποψία στο που πραγματικά βρίσκεται το έργο, δυσκόλεψαν την κατάσταση. Όλοι, λοιπόν, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων! Και να μας πουν εάν πρέπει για την ώρα…ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Καταψήφισαν την ποινικοποίηση της κουκούλας
Στο στόχαστρο του υπουργείου Δικαιοσύνης η κουκούλα μετά και τα τελευταία επεισόδια στην πρωτεύουσα. Το σχέδιο νόμου που εισάγει στην Βουλή το υπουργείο επιχειρεί να βάλει τέλος με έναν διαφορετικό τρόπο, ένα τέλος το οποίο δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση από την ολομέλεια των δικηγόρων .
Οι δικηγόροι της χώρας λοιπόν συνεδρίασαν με θέμα την θετική ή όχι τοποθέτησή τους στην ποινικοποίηση της κουκούλας με μια απόφαση αρνητική έτσι όπως προέκυψε από το σώμα . «η θέση μας είναι σαφής, αναφέρει ο πρόεδρος των δικηγόρων της Κορίνθου Δημήτρης Κονομόδης, όταν η πολιτεία αδυνατεί να δώσει λύσεις ουσιαστικές δεν μπορεί να ψάχνει για ποινικές λύσεις . Είμαστε αντίθετοι στην ρύθμιση και σε κάθε άλλη ρύθμιση αντίστοιχη. Κανείς δεν θέλει να βλέπει να σπάνε στα κέντρα των πόλεων με κουκούλες , θα έπρεπε να ψάξουν βαθιά , τα αίτια του προβλήματος . Μήπως η λύση είναι οι συλλήψεις; Και εδώ υπάρχουν ευθύνες από εκείνους που δεν δίνουν εντολές γι αυτέ στις συλλήψεις . Υπάρχουν αστυνομικές και εισαγγελικές οι οποίες θα πρέπει να επιληφθούν.»

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΣΑΤΑ ΚΑΤΑ 187 εκ.ΕΥΡΩ
Είπε και η κεντρική εξουσία να την γλυκάνει λιγάκι την αυτοδιοίκηση μιας και τελευταία εκείνο που κάνει δεν είναι άλλο από το να δίνει αρμοδιότητες χωρίς πόρους οδηγώντας τους τοπικούς άρχοντες ολίγον τι εις την απογοήτευση και σε μια δεύτερη σκέψη για εκ νέου υποψηφιότητα. Τέλη παρεπιδημούντων τα οποία μειώθηκαν παρά τις απειλές Κακλαμάνη , ενός δικού τους παιδιού , για παραίτηση, οι δημοτικές αστυνομίες υποχρεωτικά συστήνονται με έξοδα μάλιστα των δήλων, ‘ηρθε και η αρμοδιότητα των εθνικών δικτύων και το γλυκό έδεσε μαζί και οι δήμαρχοι μια θηλιά στο λαιμό τους.
Απογοητευμένοι και με τους νομάρχες να λαμβάνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις στις 29 Απριλίου οι δήμαρχοι χαμογελούν λιγάκι σήμερα και ο λόγος; Το πρόγραμμα της ΣΑΤΑ, ξέρετε εκείνο το πρόγραμμα που τους επιτρέπει να κάνουνε και κανένα έργο αυξήθηκε. Η αύξηση είναι καλή αγγίζει τα 187 εκατομμύρια ευρώ .»Είδαμε την είδηση στο internet, αναφέρει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Βέλου Θόδωρος Λαμπρόπουλος.
Έτσι για να μην γκρινιάζουμε συνεχώς, δικαιολογημένα βέβαια αφού μιλάμε για ένα «θεσμικό διωγμό» της αυτοδιοίκησης λέμε και το ευχάριστο της αύξηση της ΣΑΤΑ , γεγονός που μας υποχρεώνει να δώσουμε συγχαρητήρια στον υφυπουργό κύριο Νάκο.»
Η ενημέρωση έγινε από το διαδίκτυο και για εκείνους που μπαίνουν σε αυτό., τυχαία λοιπόν ο δήμαρχος του Βέλου το ανακάλυψε και ενημερώνει σήμερα τους δημάρχους μπας και το διό τους το χειλάκι χαμογελάσει λιγάκι…

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Το ΕΣΠΑ Υπό Παρακολούθησιν!

Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος και ιόνια Νησιά έκαναν…ταμείο!

Η 2Η επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ προσέλκυσε περισσότερο κόσμο και ως όχι αφού το πλαίσιο βλέπει τις 3 περιφέρεις, Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως μια περιφέρεια. Νομάρχες , περιφερειάρχες , δήμαρχοι έδωσαν το παρόν προκειμένου και ν αποτιμήσουν την μέχρι σήμερα πορεία του πλαισίου αλλά και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.


«Να λάβουμε περισσότερα ως σεισμόπληκτη και πυρόπληκτη περιφέρεια»

«Είναι όπώς ξέρετε και εσέις η πρώτη επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ η οποία έχει σχέση με την απορόφηση κονδυλίων 2007-2013. Εμείς έχουμε πολλές ενστάσεις σαν Ηλεία επειδή έχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε που θα έπρεπε να έχει τρέξει το ΕΣΠΑ όμως ούτε ένα ευρώ δεν έχει έρθει . Η πρώτη προκύρηξη έργου θα γίνει για έργο δικό μας στην Κυλλήνη την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν δικαιολογίες γι αυτά όμως ένσταση έχουμε για την εκταμίευση που έχει γίνει όμως τα χρήματα αυτά παραμένουν στα ταμεία του κράτους αδρανοποιημένα.
Αυτή η καθυστέρηση έυχομαι να μην συνεχιστεί για να μπορέσουμε ν αποροφήσουμε στα επόμενα χρόνια χρήματα αν και ακόμα μια διαφωνία δική μας είναι για τα έργα εκείνα που θα γίνουν γέφυρες που σημαίνει οτι αρκετοί πόροι θα έχουν πρόβλημα .Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός πως το ΕΣΠΑ είναι μειωμένο κατά 48% .Σήμερα είναι διαδικαστικό το ζήτημα. Εμείς έχουμε ζητήσει αναθεώρηης του ΕΣΠΑ επειδή είμαστε σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι να λάβουμε μεγαλύτερα κονδύλια..»


« Ήδη λάβαμε τα πρώτα 32 εκ. για οδικά έργα»

«Η σημερινή μέρα αφορά το ΕΣΠΑ το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο βλέπει τις 3 περιφέρεις , Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως μια είμαστε λοιπόν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα , το καινούργιο είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε διαπεριφερειακά, ο στόχος ανάπτυξης να έχει πιο πολύ χώρο. Οι δικαιούχοι είναι πια οι πιστοποιημένοι φορείς και αυτό είναι το σημαντικό. Διότι μετρά και η ποιότητα όχι μόνο ο αριθμός των έργων. Ήδη υπάρχουν έργα που υλοποιούνται , τα έργα γέφυρες, ωστοσο υπάρχουν και άλλα , εμείς έχουμε βγάλει 32 εκ για οδικά έργα και ως τέλος Μάρτη έργα ύψους 100 εκ θα υποβληθούν σε προτάσεις.»


«Έχουμε καλό ρυθμό στο ΕΣΠΑ.»

«Άλλη αυτή η συνεδρίαση , αφορά το ΕΣΠΑ., είναι η 2η για την ενιαάι διαχειριστική ενότητα. Το αντικείμενοι της συζήτησης είναι η πορείς υλοποίησης , μια ανκαιφαλαέιωση των μέχρι τώρα ενεργειών αλλά και ο καθορισμός των επόμεων για να εντάξουμε έργα. Είμαστε σ ένα πολυ καλό ρυθμό.
Πιστεύω ότι όλα τα μέλη διατύπωσαν την ικανοποίησή τους και αυτό μας δίνει και θάρρος για την συνέχεια .»


«Να επαναπροσδιορίσουμε λόγω κρίσης.»

«Γίνεται η συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ, είναι η 2η αυτή η συνεδρίαση ο στόχος είναι να δούμε που βρισκόμαστε και τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε ώστε να αξιοποιηθεί η ευακιρία. .Είναι σε εξέλιξη θέματα διαχειριστικής επάρκειας , πιστοποίησης τελικών δικαιύχων . όσοι δήμοι δεν πιστοποιηθούν με προγραμματική σύμβαση θα τρέξουν τα έργα . Είναι όλα σε εξέλιξη ,είμαστε στη μέση μεγάλης κρίσης και πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα .»


«Και να ενταχθούμε δύσκολα θα υλοποιήσουμε»

« Είναι δύσκολο να υλοποιήσεις όμως θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας και αυτό θα κάνουμε .»

«θα καθορίσουμε τους επόμενους στόχους»

«Πάντα θετικές εντυπώσεις και διαπιστώσεις γι αυτό γίνεται και η συνάντηση. Θα καθορίσουμε βεβαίως και τους επόμενους στόχους για την ταχύτερη υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από έργα»

Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: 10% ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ προς ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

«Πληρώνουν φόρους μόνο τα κορόϊδα! Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ» δηλώνει ο Βουλευτής Ν.Δ. Αργολίδας Γιάννης Μανώλης, τονίζοντας πως σήμερα αναδεικνύεται η ανάγκη να αλλάξει το φορολογικό σύστημα.
«Πριν 8 μήνες ο τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας είχε πει πως τα έσοδα πιάσανε πάτο! Αρα δεν υπήρξαν ποτέ φοροεισπραχτικοί μηχανισμοί και το μεγάλο κεφάλαιο δεν φορολογήθηκε ποτέ!»
Η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται από τον Βουλευτή συγκλονιστική. Και οι παλαιότεροι Υπουργοί έχουν προβεί σε τέτοιες διαπιστώσεις. Όμως ουδείς κάνει κάτι!
«Όταν μέσα στο σύστημα είναι ανάγκη να εισπραχθούν κάποια χρήματα, η κυβέρνηση επιλέγει αυτό τον τρόπο, όπου σ’έναν βαθμό υπάρχει δικαιοσύνη. Π.χ. κάποιοι που έχουν 60.000 € πληρώνουν 1.000 €. Θα προτείνω στην Βουλή να μην υπάρχει το πλαφόν των 150, να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό συμμετοχής».
Από τα κέρδη των Τραπεζών, το 5% να πάει στον προϋπολογισμό του Ταμείου.
Ο Βουλευτής προτείνει και για τους Βουλευτές:
«Να γίνει 10% δηλ.600€ η μηνιαία εισφορά στο Ταμείο και από εκεί και πέρα επειδή τα κόμματα μας κρατάνε ένα 10% να πάει και αυτό.
Να δείξουμε πως υπάρχει ένα αίσθημα δικαιοσύνης».
Αν γίνουν τα παραπάνω, μπορεί σύμφωνα με τον Γ.Μανώλη να δοθεί αύξηση στους συνταξιούχους λίγο πάνω από τον πληθωρισμό.

Άλλη μια τεράστια επιτυχία του super

Εμείς δεν είμαστε δυνατοί ούτε στη θεωρία αλλά ούτε και στις φιγούρες. Έμπρακτα αποδεικνύουμε ποια είναι η δύναμη του τηλεοπτικού μας σταθμού αφού μεταδώσαμε ζωντανά εις όλη την Πελοπόννησο την ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη. Αυτά όλα για να επιτευχθούν χρειάζονται τα μέσα τα απαραίτητα και τα οποία το κανάλι μας διαθέτει. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να κάνουμε μεταδόσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τα μεγάλα αθηναϊκά κανάλια. Πρόσφατη είναι η επιτυχία του τελικού του κυπέλλου Κορινθίας, ακολουθεί η μετάδοση του τελικού Λακωνίας η επιτυχία της μετάδοσης της ομιλίας του κυρίου Υπουργού είμαστε βέβαιοι πως είχε τρομερή απήχηση εις τους τηλεθεατές οι οποίοι πλέον θεωρούν το κανάλι μας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά τα λεγόμενα μεγάλα κεντρικά κανάλια.
Αλλά για να γίνει αυτή η μετάδοση όπως και οι μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και άλλων εκδηλώσεων το super έχει κάνει επενδύσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Γιατί δεν είναι ένας εισπρακτικός οργανισμός αλλά μια ζωντανή επένδυση η οποία προβλέπει όχι το χθες και το σήμερα ούτε το αύριο αλλά τι θα συμβεί την άλλη χρονιά.
Αυτά όλα τα γράφουμε γιατί πλέον έχουμε πλέον προχωρήσει πολύ μπροστά αλλά με αιματηρές οικονομικές θυσίες. Γιατί βλέπουμε τον τηλεθεατή όχι ως μονάδα εμπορεύσιμη αλλά ως μονάδα που πρέπει να τον ενημερώνουμε έγκαιρα και σωστά.
Από την εφημερίδα «Σήμερα» δίνουμε συγχαρητήρια στο τεχνικό προσωπικό του super που έκανε πάλι έναν τηλεοπτικό θρίαμβο με την μετάδοση της ομιλίας του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης .

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Δ. ΔΡΑΚΟΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
«Είμαστε ακόμα στον στόχο 1. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι; Όχι! Δεν είμαστε διότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε και να πετύχουμε την λεγόμενη σύγκλιση και συνοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, από το Λουτράκι όπου βρέθηκε χθες, στην συνεδρίαση της 8ης επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου. Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ ζητά μεγαλύτερη γενναιοδωρία προς την Ελληνική Περιφέρεια λέγοντας πως είναι υποχρέωση της Ελληνική Πολιτείας μέσω του ΕΣΠΑ να την δείξει. «Γενναιοδωρία, πέραν των όσων έχουν δηλωθεί και δεσμευθεί ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τις άλλες προηγμένες περιοχές της Ευρώπης», συμπληρώνει. Όσο πιο νότια, τόσο χειρότερα, αν αναφερθούμε στο Μοριά, λέει ο Νομάρχης Μεσσηνίας , τονίζοντας πως η Λακωνία και η Μεσσηνία είναι μεταξύ των τελευταίων νομών, στην ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό έχει να κάνει με ενδοοικογενειακές ανισότητες. «Η κατανομή των πόρων πρέπει να είναι αντίστοιχη των αναγκών, για να μπορούν να θεραπευτούν τα προβλήματα και να μπορεί η χώρα να λειτουργήσει καλά και αποτελεσματικά. Δεν είναι θέμα δικαιοσύνης, η ισόρροπη κατανομή των πόρων, είναι και θέμα εθνικής διάστασης. Αν κάποιες περιοχές της Ελλάδας δεν μπορούν να αποδώσουν τις δυνατότητες και τις φυσικές , τότε δεν προχωράμε εύρυθμα», λέει ο κ. Δράκος «η θεραπεία μας είναι τα ΚΠΣ και οι εθνικοί πόροι».

-Συνεδρίασε η 8η Επιτροπή Παρακολούθησης του Π.Ε.Π Πελοποννήσου

-Ξεπέρασε η απορροφητικότητα το 100% 10 μήνες πριν το «κλείσιμο» του προγράμματος!
Χαμόγελα πολλά στην αίθουσα του καζίνο το οποίο φιλοξένησε σήμερα την 8η επιτροπή παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου και πώς να μην χαμογελούν νομάρχες και περιφερειάρχης αφού το πρόγραμμα 10 μήνες πριν να κλείσει δίνει απορροφητικότητα στην περιφέρειά μας πάνω από 100%. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 897 έργα – κυρίως υποδομές – εκ των οποίων τα 671 έχουν ολοκληρωθεί. Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών αγγίζει το 145,4% της συνολική δαπάνης του προγράμματος η οποία φτάνει τα 598 εκ ευρώ με κοινοτική συμμετοχή 471 εκ. και ιδιωτική συμμετοχή 714 εκ. ευρώ.
Παρόντες ο περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος, Οι νομάρχες Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος. Εκπρόσωποι των ΤΕΔΚ αλλά και επιμελητήρια από την Περιφέρεια, φορείς οι οποίοι σχετίζονται με το πρόγραμμα και την υλοποίηση του

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου
«Προλάβαμε τις προθεσμίες – πήραμε τα χρήματα!»
«Επιλέξαμε το Λουτράκι και είναι συμβολική αυτή η κίνηση για την συνεδρίαση της 8ης επιτροπής παρακολούθησης του Π.Ε.Π Πελοποννήσου. Όπως γνωρίζεται ΄χουμε μπει στον τελευταίο χρόνο υλοποίηση μετά την παράταση που πήραμε λόγω πυρκαγιών. Ήδη έχουμε ξεπεράσει σε απορροφητικότητα το 100% του προϋπολογισμού και είμαστε σε μια διαδικασία εξυγίανσης του προγράμματος δηλαδή της επιλογής εκείνων ων έργων τα οποία ως γέφυρες θα περάσουν στην Δ Προγραμματική .
Η διαδικασία προχωρά πολύ καλά η διαχειριστική αρχή την οποίαν και συγχαίρω δημόσια προωθεί όλες αυτές τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα από τα χρονικά περιθώρια τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, είμαστε κατά 10 μήνες μπροστά, είμαστε έτοιμοι να πάμε και στο τυπικό κλείσιμο του ΠΕΠ ώστε να μην έχουμε την δυσκολία ν απορροφήσουμε 2 προγράμματα μαζί. Ήδη έχουμε ζητήσει και έχουμε πάρει σε αρκετούς κωδικούς παρέμβασης εκχώρηση και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε αφού έχουμε λάβει πιστοποίηση χορήγησης συνεπώς θα προχωρήσουμε και στις προσκλήσεις .»

Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ – Νομάρχης Κορινθίας
«Το στοίχημά μας πλέον είναι το ΕΣΠΑ»
«Στην ουσία έχει κλείσει από πλευράς ένταξης τώρα κλείνει και απο πλευρά κατασκευής έργων . Ήταν μια ευκαιρία την οποίαν αξιοποιήσαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, υπάρχου ανοιχτά μεγάλα ζητήματα γι αυτό και προετοιμαζόμαστε για την άλλη ευκαιρία από το εθνικό στρατηγικό σχέδιο αναφοράς για το ποίο αύριο έχουμε και πάλι επιτροπή παρακολούθησης.
Η σημερινή συνάντηση ουσιαστικά είναι συμπεράσματα λέω ότι σε άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες και εδώ ευχαριστώ και τον αείμνηστο Αντώνη Ματσίγγο αλλά και την Αγγέλα Αβούρη και το Νίκο Αγγελόπουλο, όλους με τους οποίους προσπαθήσαμε εν να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία
Το πιο κρίσιμο βεβαίως είναι η προετοιμασία της επόμενης ευκαιρίας έχει καθυστερήσει βεβαίως , ετοιμαζόμαστε όμως εκεί όπου μπορούν να επιλεγούν έργα να έχουμε ετοιμότητα και ωριμότητα ώστε όταν υπάρξουν οι προκηρύξεις να διεκδικήσουμε και να εντάξουμε έργα.»

Δ. ΔΡΑΚΟΣ- Νομάρχης Μεσσηνίας
«Δικαιοσύνη στην κατανομή των πόρων»
«Μιλώντας όχι μόνο για τη Μεσσηνία αλλά για όλο το Μοριά , είμαστε στο στόχο ένα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να πετύχουμε σύγκληση και συνοχή όπως επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση η οποία γι αυτό κάνει και τα προγράμματα αυτά.
Νομίζω ότι αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας στο ΕΣΠΑ να υπάρξει μεγαλύτερη γενναιοδωρία στην περιφέρεια πέρνα των όσων έχουν δηλωθεί για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τις άλλες προηγμένες περιοχές.
Όσο πιο νότια τόσο χειρότερα, Λακωνία και Μεσσηνία αφορά αυτό είμαστε μεταξύ των τελευταίων νομών στην κατάταξη ανάπτυξης στην κατάταξη της χώρας και αυτό έχει να κάνει με τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες που σημαίνει και εδώ η κατανομή των πόρων πρέπει να είναι η αντίστοιχη των αναγκών για να θεραπευτούν τα προβλήματα.
Δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης αλλά και εθνικής διάσταση διότι αν ένα μέλος του σώματος δεν λειτουργεί τότε το σώμα δυσλειτουργεί. Έτσι και με τις περιφέρειες.

Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Νομάρχης Αρκαδίας
«Από τις καλύτερες επιτροπές»
«Είναι μια από τις καλύτερες και ευχάριστες επιτροπές η 8η που γίνεται εδώ γιατί είμαστε στο τέλος, όπως ξέρουμε η απορρόφηση στα περισσότερα έργα έχει ξεπεράσει το 100% γι αυτό και τα συγχαρητήρια μου στην περιφέρεια Πελοποννήσου .
Συγχαρητήρια και στους τελικούς δικαιούχους, εμείς στην Αρκαδία είμαστε ευχαριστημένοι για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί , η δουλειά όμως αυτή που έγινε στο Γ ΚΠΣ ν αποτελέσει παράδειγμα και για την Δ Προγραμματική η οποία ξεκινά σύντομα .

Β. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ - Νομάρχης Αργολίδας
«Να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες»
«Πρέπει να κοιτάμε το σύνολο των έργων γι αυτό και κανείς δεν μπορεί ν πει πως είναι ευχαριστημένος. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες από την εκπόνηση των μελετών από την συγκέντρωση όλων των προϋποθέσεων έως ότου φτάσουμε στο να ξεκινήσει το έργο . όλοι προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες αυτές, στην Πελοπόννησο ξέρετε πως πήραμε παράταση λόγω των πυρκαγιών , κάποια έργα ωστόσο έχουν εμπλοκή ακόμα και στα δικαστήρια. Η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγαλύτερη για να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα και κάποια έργα να περάσουν ως γέφυρες στο επόμενο πακέτο

Δ. ΠΑΥΛΗΣ – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας
«Θα κλείσουμε εντός των προθεσμιών»
«Νομίζω είμαστε στο κλείσιμο, η παράταση που δόθηκε στην περιφέρειά μας ήταν προς τη θετική κατεύθυνση ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και το οικονομικό αντικείμενο θα κλείσει έως 30 -6 , είμαστε σε υψηλό βαθμό απορροφητικότητας όπως δείχνουν και τα στοιχεία και είμαι ευτυχής γι αυτό διότι όπως καταλαβαίνεται εδώ στην Ελλάδα πάντα τρέχουμε τελευταία στιγμή για να κλείσουμε. Εδώ στην Περιφέρειά μας , είμαστε και πυρόπληκτοι , είναι θετικό .»





ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΗΜΕΡΑ

Στον ίδιο χώρο με την συμμετοχή όμως των περιφερειών Δυτικής Ελλάδα και Ιονίων Νήσων πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και νέα συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ.

Ένα βήμα Μπροστά η Πελοπόννησος

-Βρήκε τα λεφτά για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων
- 150 εκ ευρώ περιμένουν τον… Ιούνιο!

Τρέχει να προλάβει από πέρυσι η περιφέρεια Πελοποννήσου τις προθεσμίες και τα πρόστιμα και ως φαίνεται το τρέξιμο είχε αποτέλεσμα. Αναμένοντας το διάστημα αυτό τις αδειοδοτήσεις για τους δεματοποιητές – αδειοδοτήσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την εγκατάσταση και λειτουργία τους – κατόρθωσε ήδη κάνοντας ένα βήμα μπροστά να εξασφαλίσει τα χρήματα για την δημιουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων . «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα , 150 εκ ευρώ , όχι από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης , της μόνιμης δηλαδή λύσης» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος στα πλαίσια της συνεδρίασης της 8ης επιτροπής παρακολούθησης τους ΠΕΠ Πελοποννήσου ενημερώνοντας τον επίτροπο της ευρωπαϊκή ένωσης αλλά και τους νομάρχες της Περιφέρειας από τους οποίους και τι ζήτησε; Να βάλουν πλάτη!

«Να βάλουν πλάτη οι νομάρχες»

Αποφασισμένος να τηρήσει την διαβεβαίωση προ στην Ευρώπη πως η περιφέρεια έως το τέλος του 2009 θα έχει καταφέρει να δώσει δείγματα γραφής και να εξαγοράσει τον χρόνο που είναι απαραίτητος έως του δοθεί η οριστική λύση για τα σκουπίδια ο περιφερειάρχης στάθηκε αυστηρός προ στους νομάρχες Πελοποννήσου. «Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου είναι όλων. Καταφέραμε όλοι μαζί να αγοράσουμε χρόνο με την προσωρινή λύση των δεματοποιητών, να δείξουμε στην ευρωπαϊκή ένωση πως κάναμε σημαντικά βήματα , κάτι που χρόνια τώρα δεν είχε γίνει . Σας ζητώ να βάλετε πλάτη , να προωθήσετε από τις πολεοδομίες τις διαδικασίες αδειοδότησης έτσι ώστε να φτάσουμε στην λειτουργία των μονάδων και έπειτα να προχωρήσουμε στην οριστική λύση . Επειδή δεν συνηθίσαμε να είμαστε χοίροι όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα σας λέω πως θα λύσουμε το πρόβλημα , επαναλαμβάνοντας πως έχουμε εξασφαλίσει ήδη τα χρήματα για το εργοστάσιο. Οι ανακοινώσεις βέβαια θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου!»

Στηρίζουν οι νομάρχες και ο Αλέκος.
Ο περιφερειάρχης για ακόμα μια φορά έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους νομάρχες αλλά και τον πρόεδρο του συνδέσμου ανατολικής Κορινθίας και δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Νίκος ΤΑΓΑΡΆΣ – Νομάρχης Κορινθίας

«Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις»

«Στηρίζω τις θετικές προσπάθειες οι οποίες λύνουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στη χύμα κατάσταση που επικρατεί , η πρώτη αυτή κίνηση στηρίζεται και απο μένα ξεπερνώντας τις όποιες φωνές μας πάνε πίσω. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε στη λύση , είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.»
Βασίλης Σωτηρόπουλος – Νομάρχης Αργολίδας

«Στόχος η
οριστική λύση»

Εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα είναι η μοναδική λύση , η εφικτή λύση και όχι μόνο για τα πρόστιμα, όλοι ξέρουμε πως είμαστε ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Βέβαια θα πρέπει να δρομολογήσουμε και την οριστική λύση.»

Αλέκος Πνευματικός
Δήμαρχος Κορίνθου
«Να πάψουμε να είμαστε ουραγοί»

«Εμείς στηρίζουμε απο την πρώτη στιγμή για ν αλλάξουμε την κατάσταση . Οι δεματοποιητές δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία είναι σταθμοί πολυτελείας, έτσι πρέπει να τους δούμε. Οι κινήσεις απ όλους θα πρέπει να στηριχτούν και να απομονώσουμε όλοι τις μεμονωμένες φωνές ώστε να πάψουμε να είμαστε ουραγοί!»

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ:
«ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ»


Έκτακτη συνέντευξη τύπου χθες του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού , με αφορμή τα δημοσιεύματα που λένε πως υπάρχουν μυστικές συναντήσεις και πως έχουν ληφθεί αποφάσεις για την ίδρυση Α.Ε. για το λιμάνι. Ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε πως υπάρχει επαφή με το υπουργείο και τον υπουργό. Όμως καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να ερμηνευθούν προθέσεις και αποφάσεις, δεν έχουν καμία βάση. «Δεν υπάρχει καμιά απόφαση. Εγώ σύμφωνα και με την απόφαση του Δ.Σ. , έχω υποχρέωση να κουβεντιάσω με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο τέλος όταν φτάσει ο διάλογος σε ένα επίπεδο τέτοιο, θα πρέπει να ενημερωθούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων και η επιτροπή η οποία έχει συσταθεί», τόνισε ο κ. Πνευματικός. Το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει ο διάλογος θα είναι μεγάλο, γιατί θα πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου. «Ας μη βιάζονται κάποιοι να προβάλλουν ότι η δημοτική αρχή υπαναχωρεί και μιλά για Α.Ε. κατά παράβαση της απόφασης του Δ.Σ. και μάλιστα προσπαθούν να εμπλέξουν και τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν δηλαδή να δημιουργήσουν προβλήματα στον δήμαρχο σε σχέση με την απόφαση του Δ.Σ., είτε με τον Πάνο Μπεγλίτη και με το ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. Είμαι ΠΑΣΟΚ, εξακολουθώ να έχω άριστες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες φωνές οι οποίες δεν θα καταφέρουν τίποτα να κάνουν.» Τονίζοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα υπεύθυνο, είναι ένα κυβερνητικό κόμμα που δεν ακούει μεμονωμένες φωνές. Θέλει το καλό της χώρας και το καλό της χώρας είναι συνδεδεμένο με το καλό της Αυτοδιοίκησης. Και όταν η αυτοδιοίκηση παίρνει αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ τις σέβεται. Όταν εμείς διασφαλίσουμε συνθήκες για να υπάρξουν αποτελέσματα θετικά για την πόλη και ο πολιτικός φορέας πιστεύω , πως θα είναι ο πρώτος που θα στηρίξει αυτές τις επιλογές.» Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος τόνισε πως «δεν εκβιάζεται» υπογραμμίζοντας πως στόχος των δημοσιευμάτων μπορεί και να είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία της σύστασης Α.Ε. Ερωτώμενος και παρ’ ότι όσα είπε παραπάνω αφορούσαν άρθρο του «ΣΗΜΕΡΑ» για το ποιες εφημερίδες εννοεί, αναφέρθηκε και στο πρωτοσέλιδο του ΣΗΜΕΡΑ.


ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ:
Το «Δεν εκβιάζομαι» απευθύνεται σε εκείνους που διαρρέουν πληροφορίες για να με πιέσουν.
Συνέντευξη στην Τζένη Σουκαρά
Το ΣΗΜΕΡΑ ζήτησε διευκρινίσεις . Σαφέστατα δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια μομφή τέτοια να αιωρείται, προερχόμενη από τον δήμαρχο Κορινθίων, Παρ’ ότι ο δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου «τα περί εκβιασμών» τα άφησε ασχολίαστα θολώνοντας το τοπίο και ρίχνοντας τα βέλη στους δημοσιογράφους και στα πρωτοσέλιδα, μετά από δυο ώρες διευκρίνισε όταν του το ζήτησα πιεστικά:
ΕΡ.: Γιατί χρεώσατε το ¨ΣΗΜΕΡΑ» και το πρωτοσέλιδο του πως σας εκβιάζει;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «Όχι δεν είπα για καμία εφημερίδα. Είδα δυο δημοσιεύματα , των δυο καθημερινών εφημερίδων κατά τα οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να λύσει το θέμα και να γίνει ανώνυμη εταιρεία στο λιμάνι. Αυτήν την διαρροή δεν την έχω κάνει εγώ. Αν έχει γίνει από κάποιους ο στόχος είναι συγκεκριμένος, γι’ αυτό είπα πως ο δήμαρχος δεν εκβιάζεται.»
ΕΡ.: Προς το υπουργείο απευθύνεστε τώρα ή προς στους δημοσιογράφους; Ξεκαθαρίστε το!
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Είπα πως θα τ’ αφήσω ασχολίαστο! Οι εφημερίδες δεν έχουν κάνει εκβιασμό κανένα. Υπάρχει ένα δημοσίευμα το οποίο υπαγορεύτηκε από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το να λένε κάποιοι πως ο δήμαρχος είχε αποφασίσει να κάνει ανώνυμη εταιρεία, πες-πες δεν θα γίνει κιόλας. Δεν μπορεί κάποιοι να διαρρέουν πως εγώ συμφώνησα για Α.Ε. πιστεύοντας πως θα με σύρουν σε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να υπάρξουν αποτελέσματα συγκεκριμένα.
ΕΡ.: Σε ποια περίπτωση θα δεχθείτε την σύσταση Α.Ε.;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:Εμείς θα δεχθούμε μια Α.Ε. αν υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για τον δήμο που να δικαιολογεί αυτή την στάση μας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει κανένα χειροπιαστό όφελος για το δήμο.
ΕΡ.: Ξεκαθαρίστε μου όμως κάτι! Γιατί στην συνέντευξη τύπου μιλήσατε για το πρωτοσέλιδο του «ΣΗΜΕΡΑ» . Και πως σας εκβιάζει αυτό για το λιμάνι;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:Όχι! Είδα το πρωτοσέλιδο , είδα το ρεπορτάζ σας, πολύ-πολύ αντικειμενικό κα. Σουκαρά, αποτυπώνει την πραγματικότητα, αλλά δεν κατάλαβα από πού η πληροφόρηση «πώς έπεισε το υπουργείο για την σωστή λύση» όπως γράφετε στο πρωτοσέλιδο, όσο κι αν έψαξα. Διαφωνώ με την διαρροή να έχει συμφωνήσει ο δήμος για Α.Ε., γιατί είχε στόχο εμένα.
ΕΡ.: Μα έχετε πει πως υπάρχει κινητικότητα για το θέμα .
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Ναι! Δεν υπάρχει συμφωνία
ΕΡ.: Έχουμε τουλάχιστον κατοχυρώσει τις χερσαίες εγκαταστάσεις;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Τίποτα δεν έχει κατοχυρωθεί
ΕΡ.: Και πως λέτε πως τέλος του μηνός θα προβείτε σ’ ανακοινώσεις;
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Τέλος Μαρτίου θα γίνει πάλι μια κουβέντα.

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

-2 Χρόνια μετά το Λουκέτο παραμένει… χωματερή!
-Εστία Μόλυνσης ακόμα και σήμερα – Συνεχίζεται η εναπόθεση!


Θα γίνει η χωματερή στο πεδίο βολής χώρος πρασίνου; Έτσι λέει ο σχεδιασμός! Θα είναι χώρος επισκέψιμος ως αρμόζει στο «μπαλκόνι» της πόλης; Αυτό επιτάσσει το σχέδιο! Τι απ όλα αυτά έχει γίνει; Τίποτα και ενώ έχουν περάσει 2 χρόνια και κάτι μετά το περίφημο λουκέτο και την θετική απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων των παρακείμενων οικισμών. Η χωματερή παραμένει χωματερή και ενώ έχουν μπει μπάρες και λουκέτα ως επέβαλε η απόφαση του δικαστηρίου κάποιοι επιμένουν να εναποθέτουν απορρίμματα ώρες που κανείς δεν τους βλέπει . και η χωματερή σταδιακά διογκώνεται , δεν αποκαθίσταται , η χωματερή είναι μια εν δυνάμει βόμβα στην καρδιά της πρωτεύουσας.


Οι οικισμοί δεν αντέχουν άλλο!

Τις συνέπειες τόσο όσο γινόταν η εναπόθεση από την πλευρά του δήμου όσο και τώρα που η χωματερή «βράζει», τις λαμβάνουν οι παρακείμενοι οικισμοί , Φιλοθέη – Νεάπολη και Καλλιθέα., οι οικισμοί οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια με στόχο να πάψει να υφίσταται αη συγκεκριμένη χωματερή . Έντονη δυσοσμία , αποπνικτική ατμόσφαιρα , άνθρωποι εν τέλει κλεισμένοι στα σπίτια τους να αναγκάζονται αν είναι και ασθενείς να φορούν μάσκες προκειμένου να καθίσουν για λίγο στο μπαλκόνι του σπιτιού τους «Απόθεση δεν γίνεται από το δήμο αλλά κάποια στιγμή έρχονται κάποιοι με μπάζα και στερεά απόβλητα. Έχουμε δει και τούβλα και μπάζα. Για ν ανέβει κάποιος στη χωματερή δεν γίνεται όμως πετάνε από δω και απο κει . Υπάρχει όμως και δρόμος ο οποίος οδηγεί στις εισόδους. Έτσι επεκτείνεται η χωματερή . . όλα αυτά είναι γνωστά και είχαμε πει πως θα μπούνε πόρτες ταμπέλες και θα φυλάγεται και η περιοχή . δεν έγινε κάτι . ο νέος αντιδήμαρχος είπε πρόσφατα πως θα γίνει ακόμα και περιφρούρηση από τη δημοτική αστυνομία, μπας και πιαστεί και κανένας. Αν πιαστεί κάποιος θα είναι παράδειγμα για τους άλλους . είμαστε σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο αφού οι διάφοροι ασυνείδητοι πετούν ακόμα και πλησίον του οικισμού μας.»
Σειρά και τάξη δεν έχει μπει υποστηρίζει ο πρόεδρος Παύλος Πουλόπουλος .Η χωματερή έχει ανθίσει μόνη της πια. Με τη ζέστη το τι θα γίνει είναι άγνωστο η εμπειρία βέβαια από την περσινή χρονιά πικρή αφού όπως λένε και οι ειδικοί μέσα αυτό το πράγμα βράζει. «Πέρυσι είχαμε και φωτιές. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η αποκατάσταση της χωματερής. Εμείς επανειλημμένως το έχουμε ζητήσει , έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η διαδικασία η οποία είναι και αυτεπάγγελτη . πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία η αλήθεια είναι , χρειάζονται μελέτες όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει , λένε δεν έχουν λεφτά, όμως η λύση έγκειται στις αρχές.»


Να παρέμβει ο Νίκος Αγγελόπουλος

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του περιφερειάρχη τον οποίον ακούν να λέει πως αποκαθίστανται οι χωματερές. Στο πεδίο βολής όμως οι ενέργειες είναι μηδενικές. «Δική μας η χωματερή θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μιας και έχει δικαστική απόφαση . η πρώτη ευθύνη ανήκει στην περιφέρεια, εμείς αναμένουμε

Λήστεψαν το Δημαρχείο της Νεμέας

Φαίνεται τελικά πως η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Αυτή τη φορά μπορεί να μην είχαμε κάποιο θύμα ή να μην εκλάπει κάποιο σπίτι, αλλά το δημαρχείο της Νεμέας. Τα ξημερώματα της 18η Μαρτίου, άγνωστοι μπήκαν και πήραν από το δημαρχείο περίπου 2.200 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες της τοπικής αστυνομικής δύναμης, αλλά και της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας γενικότερα, όπως μας ενημέρωσε άλλωστε και ο υποδιευθυντής του τμήματος, Χαράλαμπος Τσίτος. Είναι γεγονός πως από αρκετά δημαρχεία και όχι μόνο φυσικά έχουν κλαπεί και γίνονται φυσικά έρευνες για να διαλευκανθούν οι υποθέσεις αυτές. Πάντως όσον αφορά το περιστατικό της Νεμέας, οι γείτονες τη νύχτα δεν αντελήφθησαν κάτι ύποπτο, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε οξυγόνο και από αυτό φαίνεται το πόσο επαγγελματίες ήταν οι ληστές. Από την άλλη μπορούμε να πούμε πως καλύτερα που δεν έγιναν τελικά και αντιληπτοί, καθώς ίσως γλυτώσαμε και από τα χειρότερα που δεν είναι άλλα από κάποια επίθεση.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΕ


- Δημοσιογραφικές πληροφορίες για ισχυρές διαβεβαιώσεις του Αναστάση
Παπαληγούρα για το λιμάνι της Κορίνθου

ριν από λίγο καιρό, κάποιους μήνες θα έλεγα, ξεκίνησε η ιστορία με τα λιμάνια σε όλη την χώρα.
Και βέβαια και της Κορινθίας. Να σας πω με δυο λόγια τα γεγονότα για όσους δεν έδωσαν και πολύ σημασία. Αν και το θέμα είναι τεράστιο με την συνέχεια της δομής και την αξιοποίηση των λιμανιών και κατ επέκταση και των πόλεων.
Το πρώτο βήμα έκανε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που για καλή μας τύχη ήταν ο Αναστάσης Παπαληγούρας.
Κάλεσε παράγοντες του νομού να το συζητήσει Βέβαια στους καλεσμένους υπήρχαν και σημαντικές –κατά την γνώμη μου- απουσίες, αλλά πάμε παρακάτω.
Ακούστηκαν πολλά θετικά και αρνητικά.
Δεν το κρύβω ότι εγώ από τους πρώτους έγραψα για Κερατσίνι, για μια Κόρινθο που θα υποβαθμιστεί, για νταλίκες που θα πλημμυρίσουν την πόλη.
Τα ίδια είπαν και άλλοι και βέβαια οι φόβοι μου μέχρι να γίνουν τελικές ανακοινώσεις υπάρχουν ακόμη.
Οι απόψεις διαφορετικές, όμως κατά κάποιο τρόπο όλοι ήθελαν και τουριστικό, επιβατικό λιμάνι και βέβαια εμπορικό για το καλό του Νομού.
Κάποια πράγματα όμως μας μπέρδευαν και οι φόβοι μεγάλωναν. Η μόνη ελπίδα ότι ο υπουργός ως Κορίνθιος πολιτικός δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να θέλει το κακό της πόλης. Θα μου πείτε τι με κάνει να επανέλθω στο θέμα . Έχω λοιπόν άριστες δημοσιογραφικές πληροφορίες και από την πλευρά υπουργείο, ότι ο υπουργός κάλεσε τον δήμαρχο κ. Πνευματικό και του έδωσε ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει τίποτα απολύτως να φοβηθεί. Μάλιστα έλαβε υποσχέσεις ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν σύντομα θα λυθούν για το καλό της πόλης. Βέβαια κάτι βλέπαμε και εμείς ότι οι τόνοι έπεσαν και για πορείες, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, αλλά πάντα είχαμε και τις αμφιβολίες ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερο. Εδώ να τονίσω ότι και ο δήμαρχος όταν βλέπει ότι κάτι σωστό γίνεται δεν είναι τρελός να το αρνηθεί. Δόξα τω Θεό ο Αλέκος αν μη τι άλλο είναι πανέξυπνος και ξέρει να εκμεταλλεύεται σωστά τα προβλήματα της Κορίνθου. Όσο για τον Αναστάση, θα έλεγα -παρ’ ότι η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη -έχει αποδείξει ότι κάνει πολλές και σωστές κινήσεις για να λύνει προβλήματα του νομού. Οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα τα νέα για το λιμάνι θα είναι καλά για όλους μας. Άλλωστε ρίχνοντας όλοι λίγο νερό στο κρασί μας, μπορούμε να βρούμε κοινές λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας δεκαετίες τώρα.
Όπως το νερό, Ασωπός, λιμάνια.
Οι κομματικές προθέσεις μας δεν χωράνε παντού. Ο κόσμος θέλει συναίνεση και λύσεις και πάνω απ’ όλα πιστεύω ότι κανείς Κορίνθιος πολιτικός όπου και αν ανήκει θέλει το κακό του σπιτιού του.

Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ

Νέο σχέδιο ανασυγκρότησης του ΟΣΕ και αυτό περιλαμβάνει αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, πρόωρη συνταξιοδότηση περίπου 2.500 εργαζομένων των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 50 έτη και περικοπή δρομολογίων που θεωρούνται ζημιογόνα. Βάσει του νέου σχεδίου, ο ΟΣΕ προβλέπεται να «σπάσει» σε τρεις εταιρείες: ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συγκεκριμένα ο ΟΣΕ, θα αναλάβει μεγάλο μέρος των χρεών του Ομίλου και θα έχει τον επιτελικό σχεδιασμό όλων των ενεργειών των άλλων δύο εταιριών. Στον ΟΣΕ θα παραμείνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Η ΕΡΓΟΣΕ, θα αναλάβει το σύνολο των υποδομών, ενώ θα απορροφήσει και τη ΓΑΙΑΟΣΕ, που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία. Τέλος, η τρίτη εταιρεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει αναλάβει το επιβατικό και εμπορευματικό έργο του ΟΣΕ. Ως ανώνυμη εταιρεία έχει έσοδα από διαφημιστικές καμπάνιες στους συρμούς, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον εσόδων από την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και την αναδιάρθρωση των δρομολογίων. Όπως είναι λογικό, θα περικοπούν δρομολόγια και φυσικά και οι συχνότητες των δρομολογίων σε γραμμές που είναι ζημιογόνες για τον οργανισμό.

ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

«Κινητικότητα» στο θέμα του λιμανιού παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού.
«Υπάρχουν χειρισμοί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κι επαφή με το αρμόδιο υπουργείο και πιστεύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο δήμαρχος.
Η προθεσμία που είχε θέσει ο δήμος στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει εκπνεύσει, όλοι βρίσκονται σ’αναμονή και ο κ.Πνευματικός υπογραμμίζει πως δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις.
«Αν αυτά που αυτή την στιγμή κουβεντιάζουμε και τα οποία έχουν αποφασιστεί από το Δ.Σ. δεν ικανοποιηθούν έστω και το μεγαλύτερο κομμάτι τους, τότε θα γίνουν κινητοποιήσεις.
Δεν κατανοώ γιατί κάποιοι βιάζονται να κάνουμε κινητοποιήσεις χωρίς να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους ν’απαντήσουν και μέσα από το διάλογο να βρεθούν λύσεις.
Το ζητούμενο είναι να βρούμε λύσεις για κάποια προβλήματα που υπάρχουν και να υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις που να κατοχυρώσουν πως το λιμάνι μας δεν θα μεγαλώσει ποτέ, δεν θα γίνει μεγάλο εμπορικό λιμάνι που θα είναι για την Αττική και την βιομηχανική του Ασπρόπυργου».
Σε αναμονή και η αντιπολίτευση η οποία δεν έχει ενημερωθεί ακόμα από τον δήμαρχο.
«Δεν έχουμε ακούσει και δεν έχουμε δει κάτι για το θέμα» λέει ο Τάκης Λουζιώτης, «από πληροφορίες που έχω γνωρίζω πως γίνονται συζητήσεις στο Υπουργείο, δεν ξέρω κατά πόσο σ’αυτές συμμετέχει επίσημα ο δήμος, εμείς πάντως δεν έχουμε συμμετάσχει σε καμία συζήτηση πέραν αυτής του Δ.Σ.»

Από την άλλη ο Δήμαρχος τονίζει πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
«Αναμένουμε να ξαναέλθουν αυτά τα σοβαρά θέματα να συζητηθούν στο Δ.Σ. Κορίνθου» λέει ο κ. Λουζιώτης.
Ο Δήμαρχος πάντως επιμένει στα αιτήματά του, στα έργα δηλαδή που πρέπει να γίνουν στην χερσαία ζώνη, για εγκαταστάσεις υποδοχής των επιβατών, διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να δει άλλη πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα των χερσαίων εγκαταστάσεων στο λιμάνι.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ:
«Στόχος όλων μας και του Υπουργού, του Νομάχρη, της Δημοτικής Αρχής κι όλων των πολιτών της πόλης, είναι το λιμάνι ν’αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση που δεν θα ενοχλεί την πόλη, που δεν δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι η τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού, εξασφαλίζει την προοπτική ώστε να ωφεληθεί η πόλη και οι πολίτες.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ:
«Φοβάμει πως θα εξαντληθούμε κυρίως στις συζητήσεις. Μακάρι να γίνει κάτι καλό, είναι όμως μια δύσκολη εποχή, χρήμα δεν υπάρχει κι όπου υπάρχει δίνεται με πολύ μέτρο.
Θα βρει κάποιο άλλοθι η κυβέρνηση ώστε να μην συμπεριλάβει κάποια έργα που χρειάζεται το λιμάνι ανεξάρτητα αν ανήκει στο δήμο ή στο κράτος.
Η προσωπική μου άποψη είναι ν’ανήκει στο δήμο.
Θέλω να πιστεύω πως ο Υπουργός θα δώσει χρήματα, ώστε να γίνει κάτι καλύτερο προς την κατεύθυνση την τουριστική κι όχι την εμπορική».

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ - ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ;

- Μια ώρα και δέκα λεπτά καθυστέρηση χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς κάποια δικαιολογία
Tην προηγούμενη εβδομάδα, έγραψα για τον προαστιακό αυτά που βίωσα εγώ ταξιδεύοντας και για όσους δεν το διάβασαν , αναφέρθηκα στο μεγάλο ταξίδι που κρατάει περίπου δυο ώρες, σε βαγόνια προπολεμικά , με σχισμένα καθίσματα με γκράφιτι παντού, με όρθιους, με συνεχείς αλλαγές συρμών μέχρι τον τελικό προορισμό.
Σήμερα κάποιοι αναγνώστες είχαν την ευγενή καλοσύνη , αλλά και βγάζοντας θυμό, μου είπαν για καινούρια επεισόδια που δυστυχώς δεν έπεσαν στην αντίληψή μου. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος , σεβόμενος τους συμπολίτες μου αλλά και την δημόσια εγκαταλειμμένη περιουσία να επανέλθω.
Το πρώτο που πρέπει να σας πω είναι ότι τουλάχιστον στο σταθμό της Κορίνθου δεν υπάρχουν ή δεν βλέπουμε ασφάλεια να προστατεύει χώρους και επιβάτες. Κανείς δεν ενημερώνει για τίποτα , ούτε σε ποια γραμμή φεύγει το τρένο, ούτε αν υπάρχει καθυστέρηση.
Έτσι την περασμένη Παρασκευή το τρένο έφευγε, σύμφωνα με το δρομολόγιο, στις εννιά παρά δέκα, ο κόσμος ήταν έτοιμος και περίμενε μέσα στο κρύο τον συρμό (νομίζετε ότι βρίσκετε σε προαστιακό ευρωπαϊκής χώρας και η τήρηση του ωραρίου νόμος)
Η ώρα περνούσε και άρχισαν οι πρώτες διαμαρτυρίες. Βλέπετε το κρύο επαναλαμβάνω τσουχτερό. Κάποιοι με περίσσιο ….θράσος κατέβηκαν να ρωτήσουν τι συμβαίνει και πήραν την ακόλουθη ατάκα: «ανεβείτε επάνω και περιμένετε θα έλθει».
Και η ώρα περνούσε και πουθενά τρένο.
Ο κόσμος είχε κυριολεκτικά παγώσει και κανείς υπεύθυνος δεν είχε την ευθιξία να τους πει «έχουμε ζημιά, βρε παιδιά κατεβείτε στο bar πιείτε ένα καφέ, ένα τσάι, και θα σας ενημερώσουμε όταν πρέπει, μηχανήματα είναι παθαίνουν και ζημιές».
Τελικά μετά από μια ώρα και δέκα λεπτά ήλθαν δυο τρένα μαζί. Απίστευτο και όμως αληθινό. Τελικά έφυγαν παγωμένοι, ταλαιπωρημένοι στις δέκα.
Τώρα αν αυτοί οι επιβάτες είχαν να κάνουν αεροπορικό ταξίδι, λίγο ενδιαφέρει τον Ο.Σ.Ε. Το ότι έχασαν το ταξίδι τους και πιθανόν τα χρήματά τους, λίγο ενδιαφέρει τον Ο.Σ.Ε. Κανείς δεν βγήκε να ζητήσει έστω και μια συγγνώμη .
Επικοινώνησα σήμερα με τα κεντρικά και μου είπαν ότι υπήρξε βλάβη. Κατανοητό αλλά και απαράδεκτο να μην το λένε στον κόσμο που πληρώνει.
Το δεύτερο που θέλω να γράψω είναι για την ασφάλεια του σταθμού και λέω σταθμού, γιατί μιλάω μόνο γι’ αυτό που γνωρίζω.
Ξέρετε μόλις αρχίσει και νυχτώνει, υπάρχουν κάποια περίεργα άτομα που ενοχλούν γυναίκες, ιδιαίτερα φοιτήτριες που φεύγουν για Αθήνα και κανείς δεν υπάρχει να τις προστατεύσει αναγκάζοντάς τις να κάνουν παρέα με άγνωστες άλλες κυρίες για να προστατευτούν μεταξύ τους.
Δηλαδή ούτε στον μεσαίωνα δεν γινόντουσαν . Πόσο μάλλον στο σύγχρονο προαστιακό, όπως διαλαλούσαν πολιτικά αηδόνια πριν από λίγο καιρό.
Το δι’ ταύτα εδώ και τώρα κάντε κάτι κύριοι του ΟΣΕ να προστατεύσετε την δημόσια περιουσία όλων μας.
Όλοι θέλουμε τον προαστιακό και όλοι χαιρόμαστε αλλά θέλουμε ποιότητα, ασφάλεια, ταχύτητα και πάνω απ’ όλα σεβασμό.
Μια συγγνώμη δεν βλάπτει κάπου-κάπου.
Και βέβαια αν υπάρχουν φύλακες να τους βλέπουμε διαφορετικά. Ασφάλεια εδώ και τώρα είναι απαραίτητη σε όλα τα σύγχρονα τρένα…

Στην... έδρα ανεβαίνουν 6.300 μόνιμοι εκπαιδευτικοί το νέο σχολικό έτος

22.500 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι
Συνολικά, 6.300 μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν το σχολικό έτος 2009-2010 στις σχολικές μονάδες της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ).Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για περίπου 8.500 αναπληρωτές και 14.000 ωρομίσθιους για το κανονικό ωρολογιακό πρόγραμμα και την πρόσθετη διδασκαλική στήριξη.
Τις θέσεις αυτές θα διεκδικήσουν περίπου 170.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα υποβάλλουν αίτηση το καλοκαίρι του 2009.
Oι διορισμοί εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν ως εξής:
-Από όσους πετύχουν στον φετινό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα διοριστούν 2.536 εκπαιδευτικοί
-Από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών (με προϋπηρεσία) θα διοριστούν 1.691 εκπαιδευτικοί.
-Από την κατηγορία του 30μήνου (αφορά τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν στις 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 30 μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού) θα διοριστούν 400 εκπαιδευτικοί.
-Από την κατηγορία του 24μήνου (αφορά εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ) αναμένεται να διοριστούν περίπου 750 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 350-400 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι.
Ο αριθμός των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά (κυμαίνεται στους 8.500) ενδέχεται να αυξηθεί λόγω των κενών θέσεων που θα προκύψουν από τους εκπαιδευτικούς που θα συνταξιοδοτηθούν. Φέτος μάλιστα, αναμένεται αριθμός ρεκόρ για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, καθώς η μεγάλη καθυστέρηση στις συντάξεις και ο φόβος για το εφάπαξ έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση. Σχετικά με τους ωρομίσθιους, θα προσληφθούν 10.000 για το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα και 4.000 για την πρόσθετη διδακτική στήριξη.Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου εκτιμά το ΑΣΕΠ να έχει καταφέρει να εκδώσει τα αποτελέσματα.

Βομβαρδίζεται η Τσέπη του καταναλωτή!

Ανατιμήσεις έως και 40% στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε ένα χρόνο
Ανοδική εξακολουθεί να είναι η πορεία στις τιμές αρκετών βασικών ειδών διατροφής, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να παραμένει σε κλοιό ακρίβειας. Συγκεκριμένα, ανατιμήσεις έως και 40,8% πέρασαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ στο δωδεκάμηνο Απρίλιος 2008 - Μάρτιος 2009.Πάντως, η ακρίβεια φαίνεται να έχει επιφέρει αλλαγή στις συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς ένας στους τρεις επιλέγει να αγοράζει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας τιμών της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ σε 5 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, για ένα καλάθι με 15 προϊόντα, οι Έλληνες καταναλωτές αναγκάζονται σήμερα να πληρώσουν έως και 12,6% ακριβότερα από ό,τι το 2007, και μάλιστα παρά τις μειώσεις στις οποίες προχώρησαν αρκετές βιομηχανίες τροφίμων αλλά και λιανεμπορικές αλυσίδες τον περασμένο Μάιο.Οι αυξήσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες στα περισσότερα προϊόντα ήταν πολλαπλάσιες των μειώσεων που έγιναν σε κάποια άλλα. Για παράδειγμα, ενώ η τιμή του φρέσκου γάλακτος μειώθηκε έως και 9,46%, η τιμή στις φρυγανιές αυξήθηκε έως και 38,75%, στη φέτα έως 13,42%, στη φυτίνη έως 40,8% και στις φακές έως και 17,24%.

Ανατιμήθηκαν 11 από τα 15 προϊόντα
Συγκρίνοντας το σύνολο των μεταβολών των τιμών σε όλα τα σούπερ μάρκετ στα οποία έγιναν τιμοληψίες, διαπιστώνεται ότι κατά τη διετία 2007-2009 καταγράφεται αύξηση τιμών σε 11 από τα 15 βασικά είδη διατροφής (με εξαίρεση το γάλα εβαπορέ, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και την οδοντόκρεμα) που φτάνει ακόμα και το 34,5%, όταν οι μειώσεις μόλις που πλησιάζουν το 2,7%.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ διατυπώνει το ερώτημα «για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η διαρκής αύξηση τιμών τη στιγμή που, για παράδειγμα, οι τιμές των πρώτων υλών και οι τιμές παραγωγού έχουν μειωθεί σημαντικά στη διάρκεια του 2008, το ίδιο και ο τιμάριθμος, ενώ οι αμοιβές παραμένουν στάσιμες».

Αλλαγή στάσης από καταναλωτές
Την ίδια ώρα, έρευνα της ΜRΒ για λογαριασμό του Ιδρύματος Αριστείδης Δασκαλόπουλος σχετικά με το προφίλ των Ελλήνων καταναλωτών, δείχνει ότι 2 στους 10 καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι ως προς την τιμή των προϊόντων, προτιμούν τις λιγότερο επώνυμες μάρκες και συχνά συγκρίνουν τις τιμές πριν αγοράσουν. Ενδεικτικό των αλλαγών στο προφίλ των Ελλήνων καταναλωτών είναι και το γεγονός ότι, πλέον, ένας στους τρεις επιλέγει να αγοράζει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή από αποθήκες με φθηνότερα είδη. Την ίδια ώρα, μόνο το 14% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πιστεύουν πως το κράτος μπορεί να προστατέψει τους καταναλωτές.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Γιατί είμαστε ανεγκέφαλοι ;


Τελικά όπως φαίνεται, για να εξυπηρετήσουμε τον εαυτό μας, δε μας απασχολεί απολύτως τίποτα άλλο. Και τι ακριβώς θέλω να πω με αυτό; Πολύ απλά. Όλοι γνωρίζουμε πως στην πόλη της Κορίνθου υπάρχουν σε πολλά σημεία της, ράμπες για να μπορούν να κινηθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Έλα όμως που οι περισσότεροι από εμάς, προκειμένου να βρούμε θέση πάρκινγκ ξεχνάμε αυτά τα σημεία και αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας μπροστά ακριβώς από αυτές τις θέσεις. Φαίνεται λοιπόν πως δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς από αρκετούς από εμάς. Μόνο τον εαυτό μας και τίποτα παραπέρα. Πρέπει λοιπόν κάποιος, το ποιος είναι αυτός δε με αφορά, να μεριμνήσει έτσι ώστε όλοι αυτοί που δημιουργούν αυτό το πρόβλημα, να μπουν στη θέση τους. Πρέπει τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες να εξυπηρετούνται όπως ακριβώς δικαιούνται. Και για να είμαι σωστότερος, Άτομα με Ειδικές Ικανότητες. Περιμένω σύντομα βελτίωση της κατάστασης…

Επιτέλους τι αστυνομία θέλουμε;

Αν θέλεις να αισθανθείς αηδία και αν έχεις τάσεις εμετικές, είναι πολύ εύκολο, αρκεί να ανοίξεις τα τηλεοπτικά κανάλια αυτές τις ημέρες. Οι παρουσιαστές αλλά και οι καλεσμένοι, έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα για να έχουνε θεαματικότητα και να πιάνουνε και τους αντιφρονούντες.

Οι μεν καταδικάζουν τον αστυφύλακα που σήκωσε το πιστόλι και πυροβόλησε τον ληστή, γιατί ήταν λέει μέσα σε κλειστό χώρο και ήταν μαθηματικώς βέβαιο ,ότι θα γίνουν τραυματισμοί και θάνατοι αθώων. Οι άλλοι υποστηρίζουν ότι αν ο αστυνομικός δεν τράβαγε το πιστόλι του, τότε όλοι θα τον κατηγορούσαν και θα λέγανε ότι ήταν δειλός που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει έναν ληστή. Μα επιτέλους εδώ στην Ελλάδα, τι τον θέλουμε τον αστυνομικό; Μοδίστρα που σημαίνει δειλό και να κρύβεται ή παλικάρι; Διαβάζω τον τίτλο μιας εφημερίδας: «Ένας Κάλαχ ένας ληστής, μια νεκρή, Βαριές ευθύνες αστυνομικού ΄που έδωσε μάχη εντός καταστήματος». Και που θέλατε να δώσει την μάχη ρε παιδιά; Να τον πάρει και του πει έλα να πάμε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού να αναμετρηθούμε και να ξαναθυμηθούν όλη την ταινία για μια χούφτα δολάρια; Ας είμαστε λίγο σοβαροί να χτυπάμε την αστυνομία εκεί που χρειάζεται. Και όχι εκεί για να πουλήσουμε φύλλα. Θυμόσαστε ότι την περασμένη εβδομάδα ένας δυστυχής αστυνομικός νόμισε ότι με την λέξη αστυνομία θα σταματούσε τους ληστές, και αυτοί τον γάζωσαν .

Έπρεπε λοιπόν να πει ο αστυνομικός: «Παρακαλώ κύριε ληστά, επειδή εδώ ο χώρος είναι κλειστός και απαγορεύεται εκ του κανονισμού να σας πυροβολήσω, μήπως έχετε την ευγενή καλοσύνη να βγείτε έξω που εδώ είναι τρεις οι συνάνθρωποί μας ενώ ‘έξω είναι χίλιοι δεκατρείς, για να σας αντιμετωπίσω και να δεχθούμε ακόμα και μερικά χειροκροτήματα από αυτούς που θα παρακολουθήσουν την σκηνή που θα θυμίζει καουμπόικο έργο». Αλλά όμως και ο κ. Μαρκογιαννάκης, δεν μας τα λέει καλά.

Ομιλεί ότι η αστυνομία δεν είναι σάκος του μποξ. Μα
εσείς τον κάνετε σάκο του μποξ. Λέτε ότι στις τελευταίες κρίσεις ένιωσα απόλυτη ελευθερία και άνεση να κάνω την δουλειά μου. Οι σχέσεις μου με τον Παυλόπουλο είναι άριστες. Έχετε κύριε υπουργέ, εσείς καμία σχέση με τις κρίσεις; Γιατί απ’ ότι γνωρίζουμε τουλάχιστον εμείς, μόνο ο αρχηγός του σώματος κρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο. Οι άλλοι κρίνονται . Τα άλλα όλα τα κάνει όλα το συμβούλιο της αστυνομίας δηλαδή οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Τώρα εάν οι σχέσεις σας με τον κ. Παυλόπουλο είναι καλές ή άσχημες, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα κι δεν αφορά τον λαό. Τον λαό τον αφορά να μην αναπνέει ασφυξιογόνα. Και υπό την ηγεσία σας ενώ είσαστε οικοδεσπότης των συμπατριωτών σας που ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά, και αντί για τσικουδιά τους δώσατε ότι ήταν δυνατόν από ληγμένα χημικά. Επομένως εσείς κάνετε σάκο του μποξ την αστυνομία, γιατί αυτός ο Πειραιώτης που πήγαινε το πρωί στην εργασία δεν βλέπει τον υπουργό που δίνει εντολή, αλλά τον αστυνομικό υπάλληλο που ρίχνει τις χημικές ουσίες. Τώρα δηλώνετε ότι θα ρίχνετε νερό, αντί για χημικά.

Εμείς λέμε να μην ρίχνετε απολύτως τίποτα εάν κατορθώσετε και πείσετε τους αστυνομικούς υπαλλήλους να πιάσουν τους κουκουλοφόρους. Και υπάρχει και μια καταγγελία κύριε υπουργέ της ασφάλειας του τόπου. Ότι όσοι αστυνομικού υπηρετούν στο τετράγωνο εκεί της Βουλής των Ανακτόρων κλπ. Δεν υπηρετούν εις ολόκληρη την Πελοπόννησο. Εάν αυτά αληθεύουν δικαιολογημένα παρακολουθούμε αυτοκίνητα της αστυνομίας που μένουν ακίνητα επειδή δεν υπάρχει οδηγός. Και αναγκάζεται ο αστυνομικός διευθυντής να κάνει αυτός τον οδηγό. Αποφασίστε λοιπόν, τι τον θέλουμε τον αστυνομικό υπάλληλο.

ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΜΠΑΜΠΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΦΕΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΩ;

Έρχεται ένας έφηβος 18 χρονών. Και είναι παιδί σου. Και του λες Δημητράκη, γιατί παιδί μου καπνίζεις ; Και γυρίζει αυτός και σου λέει. Εδώ εσείς τα έχετε κάνει θάλασσα και το δικό μου τσιγάρο σε πείραξε; Ένας δεσπότης είναι φυλακή γιατί έχει κλέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το οποίον πήρε όλως παρανόμως από ένα μοναστήρι της Νέας Μάκρης που το λένε Εφραίμ. Και από την κλοπή όμως βγήκε ένα άλλο φασούλι. Αυτό το τεράστιο ποσό το οποίον όντως έκλεψε ο Δεσπότης, το μοναστήρι τι θα έκανε; Δεν ρωτάει κανένας, δεν απαντά κανένας και όλα είναι ευλογημένα. Και ερχόμαστε στην συνέχεια και ένας πάλι καλόγερος ασελγεί επάνω σε 17 συνομήλικους μου. Οι ποίοι ‘θέλαν να πάνε να γίνουν καλόγεροι. Γιατί τα παιδιά πιστεύανε σε αυτόν τον θεσμό. Και ερχόμαστε που μια μάνα σε μια καφετέρια στο Ναύπλιον πουλούσε το παιδί της δημόσια και όπως πολύ σωστά γράφει η εφημερίδα: «Όπως ο σερβιτόρος έδινε τα ποτά» Αυτή την κοινωνία πατέρα δεν την έχω φτιάξει εγώ. Εσύ την έχεις φτιάξει και οι συνομήλικοι σου και σε πειράζει γιατί εγώ καπνίζω. Που σημαίνει ότι έσταξε η ουρά του αλόγου. Τι θα απαντήσεις στον γιό σου, όταν θα σου κάνει αυτή την δύσκολη ερώτηση; Σε αυτόν τον κόσμο πατέρα γιατί με έφερες να ζήσω; Θα έχει άδικο; Θα έχει δίκιο; Ποιο; Θα μπορέσει να απαντήσει; Να γιατί μισούμε τα νιάτα γιατί δεν μπορούμε να απαντήσουμε στις αμείλικτες ερωτήσεις που μας κάνουν γιατί έχουν δίκιο, αφού υπήρξαμε ανίκανοι να φτιάξουμε μια σωστή κοινωνία. Τι γιατρειά υπάρχει; Να πάψουμε να κάνουμε συνεχώς τον έξυπνο στην νέα γενιά. Και να τους αφήσουμε και αυτούς να έχουν λόγο. Γιατί τουλάχιστον χειρότερα από μας δεν μπορούν να τα κάνουν. Θα μπορούσα όμως να πω, σας αφήσαμε ελεύθερους και σπάσατε την Αθήνα. Και τότε χαμογελώντας μου απαντά:»Δεν μας αφήσατε ελεύθερους, απλούστατα θέλατε να καλύψετε τρωτά του συστήματος , ίσως και με μια ανθρώπινη θυσία ενός νέου παιδιού. Γιατί μπορείς να μου πεις ρε πατέρα τόσοι κουκουλοφόροι που κυκλοφορούν γιατί δεν πιάνετε έναν; Παρά μόνο τον μπαρμπα-Μήτσο που δεν μπόρεσε να πληρώσει το ΙΚΑ του και τον ‘βάλαν φυλακή Έτσι έχουν τα πράγματα και όσο υπάρχουν τράπουλες, που λέει και το τραγούδι, θα υπάρχουν και ρηγάδες. Και όσο θα υπάρχει η κοινωνία, της κατανάλωσης και όχι των αξιών των ανθρώπων αλλά των χρηματικών αξιών έτσι θα πηγαίνουμε και ίσως χειρότερα. Θα έλεγα ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλά αν μαζί με μένα προσευχηθεί κανένας δεσπότης σαν τον Παντελεήμονα, και κανένας μοναχός σαν αυτόν που ασελγούσε τότε άστα να πάνε και πίσω να μην γυρίσουν…

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 60.000 ΕΥΡΩ


42χρονη Ρουμάνα πούλησε το τεσσάρων μηνών αγοράκι της, σε ζευγάρι αστυνομικών , όπου είχαν έρθει σε επαφή μαζί της ως δόλωμα .Το περιστατικό συνέβη την Τέταρτη το μεσημέρι, σε παραλιακή καφετέρια του Ναυπλίου. Οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Άργους πήραν πληροφορία ότι ,κάποια Ρουμάνα που έχει ως τόπο διαμονής το Νέο Ηραίο και στις 9-11-08 είχε γεννήσει ένα αγοράκι ,στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους , δίνει το παιδί της έναντι χρηματικής αποζημίωσης . Ο Διοικητής του Τμήματος Νίκος Μιχαλόπουλος κατέστρωσε σχέδιο ώστε να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της αγοραπωλησίας του μωρού . Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα , έστειλε ένα ζευγάρι αστυνομικών σαν δόλωμα και συναντήθηκαν με την μητέρα , τον σύντροφο της και τον είκοσι ετών γιο της από γάμο που είχε συνάψει στο παρελθόν. Στην συνάντηση αυτή , έγιναν διαπραγματεύσεις σχετικά με την τιμή αγοράς του μωρού. Ύστερα οι αστυνομικοί έφυγαν και έκλεισαν ραντεβού την Τετάρτη το μεσημέρι σε καφετέρια , στην παραλία Ναυπλίου . Εκεί ήταν, η μητέρα , ο πατέρας και σύντροφος της μητέρας και ο γιος της , αφού τελικά κατέληξαν στο πόσο των 60.000 ευρώ , οι αστυνομικοί τους παρέδωσαν τα προσημειωμένα χρήματα και η μητέρα ,τους παρέδωσε το παιδί και μαζί τα σχετικά χαρτιά . Όταν η τρεις βγήκαν από την καφετέρια , οι άντρες της ασφαλείας Άργους που περίμεναν από έξω τους, συνέλαβαν . Το παιδί το παρέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Αργολίδας ύστερα από εντολή του εισαγγελέα και μεταφέρθηκε στο χαμόγελο του παιδιού . Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν αρμοδίως

ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Θα την...πληρώσουν οι δημότες με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη!


Με αύξηση των δημοτικών τελών, ακόμη και με «κλείσιμο» ορισμένων Δήμων απειλούν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το τέλος παρεπιδημούντων από το 2% στο 0,5%.
Δημοτικοί φορείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, δίνοντας συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσίασαν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί δήμοι και ιδιαίτερα οι μικρότεροι από αυτούς εξαιτίας της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων.
Η μείωση του φόρου αυτού θα έχει δραματικές συνέπειες για τα οικονομικά των δήμων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το τέλος παρεπιδημούντων αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των τακτικών εσόδων των δήμων.Αιτία της κατάργησης για τους δημάρχους είναι η ασυνέπεια κάποιων επιχειρηματιών οι οποίοι έχοντας σωρεύσει μεγάλο χρέος δεν μπορούν να το αποδώσουν και γι αυτό ζητούν την κατάργηση του τέλους
Οι βουλευτές της Κορινθίας καλούνται να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο την ίδια ώρα που εκπρόσωποι των δήμων των Ιονίων νήσων προτείνουν, το κλείσιμο των Δήμων τους και την παράδοση των κλειδιών στον περιφερειάρχη εάν δεν αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη που θα τεθεί στη Βουλή στις 17 Μαρτίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΟΝΟΜΟΔΗΣ: Μια δήλωση «Δεν τα είπα» της εισαγγελέως θα ήταν αρκετή

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι δικηγόροι της Κορίνθου από την αποχή τους στα ποινικά δικαστήρια διαμαρτυρόμενοι στα όσα αναφέρθηκαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών στον Άρειο Πάγο και ΄τα οποία καταφέρονταν κατά του προέδρου Δημήτρη Κονομόδη και ενεργειών του οι οποίες κατά το έγγραφο δεν υπηρετούσα την δικαιοσύνη και τις διαδικασίες της. Ο πρόεδρος σήμερα και έχοντας υπόψιν του φήμες που λένε πως εν τέλει όλα αυτά δεν ελέχθησαν έτσι ακριβώς δηλώνει ευθαρσώς πως «μια δήλωση από την εισαγγελέα πως δεν τα είπε θα ήταν αρκετή , όπως πουν την;»
Ο Δημήτρης Κονομόδης μιλά για ρετσινιά την οποίαν δεν ανέχεται κανένας πολίτης πόσο μάλλον ένας δικηγόρος με δράση 30 χρόνων , πρόεδρος για 3 συναπτές τετραετίες και ενεργό συνδικαλιστικό μέλος. «όσα έως σήμερα λέγω , αναγράφονται σε έγγραφα, ζητάμε αποκατάσταση και τίποτα άλλο, τουναντίον εμείς δεν έχουμε λάβει τίποτα εγγράφως γι αυτό και συνεχίζουμε την αποχή .»

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΠΙΤΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
Παραδίδεται το έργο σε ένα Μήνα!

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για το έργο "Λιμνοδεξαμενή Πιτσών" ήγκηκεν η ωρα ομως να το
δούμε κιόλας. Σε ένα μήνα απο σήμερα το έργο ολοκληρώνεται, παραδίδεται και αποδίδεται στουςε παραγωγούς
της Δυτικής Κορινθίας. "Μιλάμε για ένα σημαντικότατο έργο προυπολογισμού 3 εκατομμυρίων 300 χιλιάδων ευρώ
το οποίο ολοκληρώνεται σε ένα μήνα απο σήμερα" δήλωσε ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς ο οποίος πραγματοποίησε
αυτοψία στο έργο το μεσημέρι της Τετάρτης.
Η λιμνοδεξαμένη έκτασησ 44 στρεμμάτων και χωτηρικότητας ύδατος 314 χιλιάδων κυβικών θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες
περίπου 1500 στρεμμάτων με ελιόδεντρα, εσπεριδοειδή και αμπέλια. Ο νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την
ολοκλήρωση καια πόδοση του έργου σημειώνοντας πως η καλή διαχείριση και χρήση του νερού που σήμερα χάνεται στη
θάλασσα θα ανακοφίσει τους ταλαιπωρημένους πααργωγούς.
"Μαζί με τον ταμιευτήρα γίνεται και ο αγωγός ο οποίος θα μεταφέρει το νερό στο δίκτυιο του ΤΟΕΒ Πιτσών. Ο ΤΟΕΒ ως
διαχειριστής θα πρέπει να το αξιοποιήσει σωτά ούτως ώστε οι αγροτικές ανάγκες να καλυφθούν.
Η νομαρχία Κορινθίας βέβαια δεν μένει σ ευατό το έργο , ανάλογη μελέτη καταρτίζεται και για την περιοχή του Παναριττίου
καθώς και για άλα σημεία. Στόχος η αξιοποίηση των νερών. "Η λιμνοδεξαμενή στα Πιτσά εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε απο το ΓΚΠΣ ,
εν όψη της 4ης προγραμματικής Περιόδου ως νομαρχία προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε να έχουμε έτοιμες μελέτες , να τις εντάξουμε
και να κατασκευάσουμ έργα απαραίτητα για τον τόπο μας.
Στην ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη κατασκευαστεί μικρά ανασχετικά φράγματα 36 τον αριθμό σε 8 δήμους. Για περιοχές βεβαίως όπως η Βόχα αλλά
και ευρύτερα η παραλικαή Κορινθία η λύση έχει ένα όνομα "Φράγμα Ασωπού" για τοοποίο ο νομάρχης δεν σημείωσε πολλά
"Το θέμα ξέρετε πως βρίσκεται σ εκρίσιμο σημείο. έχουμε ιδκαστική μεπλοκή και επειδή αυτές τις ημέρες εξατάζεται καλό έιναι να μην
λέμε πολλά άλλωστε δεν υπάρχει και κάτι καινούριο να πούμε. "
Η νομαρχάι εμφανίζεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία και φυσικά να διαχειριστεί σωτά τον υδάτινο πλούτο τον οποίον διαθέτει!

Σε έξαρση οι ιώσεις Περισσότερα από 500 παιδιά έχουν προσβληθεί.

Στο… φουλ της γρίπης και των ιώσεων βρίσκεται η χώρα μας. Μάλιστα, οι φετινές λοιμώξεις του αναπνευστικού φαίνεται να ανησυχούν τους επιστήμονες, καθώς είναι ιδιαίτερα σοβαρές και μπορεί να έχουν επιπλοκές, κυρίως στα παιδιά. Η έξαρση των ιώσεων θα αρχίσει να υποχωρεί στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, σε καθεμιά από τις εφημερίες των παιδιατρικών νοσοκομείων προσέρχονται το τελευταίο διάστημα πάνω από 500 παιδιά με συμπτώματα ίωσης. Επτά στα δέκα έχουν προσβληθεί από αναπνευστική λοίμωξη, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία, ωτίτιδα και άλλες επιπλοκές.

Οι αναπνευστικές ιώσεις εκδηλώνονται με υψηλό πυρετό (μέχρι και 40) ο οποίος μάλιστα υποχωρεί δύσκολα ακόμη και με αντιπυρετικά φάρμακα, με βήχα και έντονα ρίγη. Τα συμπτώματα μπορεί να επιμένουν για 6 μέρες περίπου. Οπως εξηγούν οι παιδίατροι, εάν ο βήχας επιμένει, η επίσκεψη στο γιατρό είναι απαραίτητη προκειμένου να προληφθούν σοβαρότερα αναπνευστικά προβλήματα.

Αυξημένα είναι φέτος και τα κρούσματα της γρίπης σε παιδιά και ενήλικες. Μέχρι και την προτελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κατέγραψε 218 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις γρίπης, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τα αντίστοιχα κρούσματα της περασμένης χρονιάς. Εως και πέντε φορές περισσότερα από πέρυσι ήταν και τα ύποπτα περιστατικά που καταγράφηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 23 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου, τα ύποπτα κρούσματα ήταν 50 ανά 1.000 ιατρικές επισκέψεις, ενώ η αντίστοιχη περσινή αναλογία ήταν λιγότερο από 10 προς 1.000. Η γρίπη φέτος ήρθε αργότερα σε σύγκριση με πέρυσι και επιβεβαιώνεται στο 30% των παιδιών που φτάνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία με ύποπτα συμπτώματα.

Συμπτώματα
Για τις αναπνευστικές λοιμώξεις των παιδιών

-Επίμονος πυρετός 39 - 40 βαθμών
-Εντονο ρίγος
-Βήχας
-Διάρκεια: 5 - 6 μέρες συνεχόμενες
Για τον ιό της γρίπης
- Υψηλός πυρετός για 2 - 3 μέρες
- Πόνος στα κόκαλα και τις αρθρώσεις
- Υφεση για μερικά 24ωρα
- Επανεμφάνιση πυρετού για άλλες 2 μέρες

Στις 4-5 Απριλίου ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για δύο υπουργεία

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου 2009 θα πραγματοποιηθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 877 θέσεων τακτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων των υπουργείων Οικονομίας και Μακεδονίας-Θράκης. Οι υποψήφιοι της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα εξεταστούν το Σάββατο και την Κυριακή 4/4/2009 και 5/4/2009. Η ώρα προσέλευσης θα είναι στις 8 το πρωί και η ώρα έναρξης της εκπαίδευσης στις 9 πμ, ενώ η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 3 ώρες. Έχουν ανακοινωθεί φυσικά και οι πίνακες των αποκλειομένων του Γραπτού Διαγωνισμού για την πλήρωση των 877 θέσεων τακτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και οι σχετικοί πίνακες έχουν σταλεί σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ

Τον Τάκη τον Βράκα, όλοι τον παραδέχονται ότι είναι ένας από τους καλύτερους όχι τοπικούς αλλά σε πανελλήνια κλίμακα ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Σοβαρός, λιγομίλητος, και πάνω απ’ όλα κανένας δεν έχει στα τριάντα χρόνια που ανακατεύεται με το ποδόσφαιρο να τον κατηγορήσει επάνω σε κάποιοι θέμα ότι δεν υπήρξε σωστός. Μαζί με τον Σωτήρη τον Νικολόπουλο έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του Πέλοπα. Βέβαια μια ιστορία δεν είναι γεμάτη μόνο με κατορθώματα. Υπάρχουν και οι ατυχίες. Θα θέλαμε τον Τάκη τον Βράκα να τον καμαρώσουμε και σε άλλα πόστα. Και πριν εξωτερικεύσουμε την επιθυμία μας αυτή μάλλον υλοποιήθηκε. Ποια ήταν η δική μας προτίμηση για τον Τάκη τον Βράκα; Να διαδεχθεί τον Σπύρο τον Νίκα και το συγκρότημα του Super δηλώνουμε ότι εάν αυτά τα οποία επιθυμούμε, υλοποιηθούν θα είναι δίπλα του. Και επειδή εμείς μάθαμε μια ζωή να μην παίζουμε με λέξεις γι’ αυτό και πρώτοι γνωρίζουμε στο ποδοσφαιρικό κόσμο της Κορινθίας ότι ο Τάκης ο Βράκας θα είναι υποψήφιος για την ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας. Και έτσι πιστεύουμε ότι ο κ. Νίκας θα παραδώσει την ένωση σε χέρια πεντακάθαρα και στιβαρά. Συγκεντρώνει ο Τάκης ο Βράκας, τα πάντα. Και κάτι που δεν μπορεί να μας διαφύγει. Πιστεύει στην υποδομή και επομένως νομίζουμε ότι θα αλλάξει τελείως το ποδοσφαιρικό χάρτη της Κορινθίας. Οι γυρολόγοι δεν θα έχουν πλέον θέση εις στο ποδόσφαιρο του νομού μας. Και αυτό το απέδειξε όταν διοικούσε τον Πέλοπα , είχε δημιουργήσει μια από τις καλύτερες παιδικές και εφηβικές ομάδες. Είναι γνώστης των κανονισμών, έχει ασχοληθεί με την πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση και απ’ όπου πέρασε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένας που να μπορεί να πει τον κακό λόγο. Και γιατί δεν μπορεί; Γιατί δεν του δίνει το δικαίωμα. Θυμάμαι στον αγώνα μεταξύ Πέλοπα και Ολυμπιακού που με μια νίκη ο Πέλοπας καθάριζε σαν αυγό την ομάδα του Λουτρακίου, ρίχνοντάς την στην α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, αν και ήταν πικραμένος από την ήττα προσέφερε ακόμα και γλυκά στους νικητές, εφαρμόζοντας το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο. Τάκη Βράκα, πρέπει να το αποφασίσεις. Ήρθε η στιγμή να αποδείξεις ότι πραγματικά αγαπάς τα νιάτα. Και τα οποία πρέπει να τα οδηγήσεις στο σωστό δρόμο που μόνο εσύ γνωρίζεις καλύτερα από οποιοδήποτε. Υπάρχουν συνεργάτες ικανοί, οι οποίοι άμα ψάξεις θα τους βρεις για να δημιουργήσεις την ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας η οποία θα ανήκει εις όλα τα σωματεία. Εμείς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και μου οφείλεις την πρώτη συνέντευξη να μου την δώσεις γιατί κάποτε είχες δηλώσει ότι εγώ στον Σκούρτη συνέντευξη δεν δίνω. Και ήρθε ο καιρός να είμαστε σήμερα δυο καλοί φίλοι και να πολεμάμε από το ίδιο μετερίζι για το καλό του Κορινθιακού Ποδοσφαίρου. Γνωρίζουμε ότι θα βρεις απέναντί σου ανθρώπους με διαφορετική άποψη. Ορισμένοι μπορεί να σε πολεμήσουν, αλλά καμία κατάκτηση δεν αποκτάται χωρίς αγώνα. Και ο αγώνας αυτός ξέρουμε ότι από πλευράς σου θα είναι έντιμος και πάνω απ’ όλα δια το καλό της νεολαίας.
Κλείνω την σημερινή μας επαφή και θέλω να σου υπενθυμίσω ότι μόνο εις στο λεξικό η επιτυχία προηγείται της εργασίας. Και αυτό είμαστε βέβαιοι ότι το ξέρεις πολύ καλά. Γιατί την εργασία ποτέ δεν την φοβήθηκες.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ


Χτίζουν ακόμα και τα παράθυρα !
Φόβος και πανικός στα περισσότερα χωριά της Κορινθία σ, κυρίως τα ορεινά με τους λιγοστούς κατοίκους, αν και πλέον οι επιτήδειοι και οι συμμορίες , έχουν εντελώς αποθρασυνθεί και καπηλεύονται περιουσίες ακόμα και όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στα σπίτια τους και κοιμούνται!
Ο ύπνος πια δεν είναι ήσυχος, οι περισσότεροι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό και τα αυτιά τεντωμένα, κάτω από το μαξιλάρι κρύβουν την καραμπίνα και δηλώνουν έτοιμοι για όλα εάν το παραμικρό ακούσουν, εάν αντιμέτωποι βρεθούν με εκείνον που έχει μπει στο σπίτι τους για αν λεηλατήσει την περιουσία τους.
Η ανεμελιά μετακόμισε από τα ορεινά και πια δεν βλέπεις πόρτες ξεμαντάλωτες. Σε κάθε αυλή υπάρχει σκύλος και στα σπίτια σχεδόν σε όλα και σύστημα συναγερμού… Κάποιοι μάλιστα έφτασαν ακόμα και να χτίσουν τα παράθυρά τους προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους ληστές.
Οι περισσότεροι κάτοικοι στο χωριό, καις ε αυτό το χωριό έχουν πέσει θύμα κλοπής. Οι λ ληστές παίρνουν πραγματικά ότι βρουν ακόμα και ρούχα από απλωμένες μπουγάδες. Το χειρότερο είναι πως όλη η επιχείρηση γίνεται ακόμα και όταν οι ίδιοι κοιμούνται με σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για την ζωή τους αφού ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις διαθέσεις αλλά και τις αντιδράσεις εάν πιαστεί επ αυτοφώρω, του ληστή.
Οι περιπολίες είναι ελάχιστες αν όχι ανύπαρκτες στα ορεινά, οι κλέφτες «σουλατσάρουν» και η επίσημη δικαιολογία της Πολιτείας; Δεν υπάρχει προσωπικό…. Και πώς να υπάρχει θα μου πείτε όταν τόσοι και τόσοι όχι είναι στις προσωπικές φρουρές , διότι και εκεί ο χρειάζονται, αλλά τόσοι και τόσοι είναι αδιόριστοι και άνεργοι!

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


157.000 ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ
ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ 65ΧΡΟΝΟΣ

Επισταμένες έρευνες που κράτησαν αρκετό διάστημα οδήγησαν το βράδυ της Δευτέρας το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας σε μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία.
Συνελήφθη 65χρονος άνδρας, πλανόδιος πωλητής ο οποίος είχε στην κατοχή του 157.000 κροτίδες τις οποίες και προόριζε για πώληση στην αγορά της Κορινθίας φυσικά ενόψει Πάσχα.
Οι άνδρες της ασφάλειας πραγματικά έμειναν εμβρόντητοι μπροστά στο θέαμα, δεκάδες κούτες γεμάτες κροτίδες, ίσως και φονικές για εκείνους που θα τις χρησιμοποιούσαν μιας και τα ατυχήματα την περίοδο του Πάσχα δεν είναι λίγα από αυτές.
Η ποσότητα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και στην κυριολεξία γέμισε μια ολόκληρη αποθήκη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο δε δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Η αστυνομική διεύθυνση δια του ταξιάρχου απευθύνει έκκληση σε όλους να μην προωθούν τέτοιου είδους σκευάσματα , είναι παράνομη διαδικασία, και προειδοποιεί πως οι έλεγχοι της υπηρεσίας είναι συνεχείς και επισταμένοι
Η ποσότητα που κατασχέθηκε είναι πρωτοφανής για τα κορινθιακά δεδομένα δείχνει όμως το μέγεθος της εμπορευματοποίησης και του κέρδους αφού κάποιοι εκμεταλλεύονται τα έθιμα της περιόδου δίχως να υπολογίζουν τους κινδύνους . Η σύλληψη του 65 θ αποτελέσει παράδειγμα για τους υπολοίπους

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣΧΗΜΑ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Απολύουν το … «Ακριβό» προσωπικό βάση του 2%
Πάτημα στην οικονομική κρίση φαίνεται πως βρίσκουν οι επιχειρήσεις. Με το πρόσχημα των στενών οικονομικών απολύουν το προσωπικό το οποίο είναι επιζήμιο για τα ταμεία τους – κοινώς κοστίζει ακριβά- λόγω χρόνων εργασίας και εμπειρίας. Οι απολύσεις είναι διαδοχικές και όχι μαζικές, στα πλαίσια του νόμιμου 2%.
Η καταγγελία έρχεται από το εργατικό κέντρο Κορίνθου το οποίο μετρά κατά το μήνα Φεβρουάριο αρκετές απολύσεις και διαθεσιμότητες. «Οι επιχειρήσεις με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης απολύουν ή βάζουν σε διαθεσιμότητα το ακριβό προσωπικό. Η πολιτεία θα πρέπει ουσιαστικά να παρέμβει ειδάλλως οι απολύσεις θα αυξηθούν το ίδιο και τα κέρδη των επιχειρήσεων» δηλώνει ο πρόεδρος Κώστας Μαλανδρένης
Τα φτηνά εργατικά χέρια έρχονται στο προσκήνιο , η εμπειρία αντικαθίσταται από την ποσότητα. 2 και 3 εργαζόμενοι , ανειδίκευτοι ίσως στην θέση του ενός και «ακριβού». Το προσωπικό με τον τρόπο αυτό αυξάνει , η ημιαπασχόληση ωστόσο ανθεί μαζί και ο δείκτης της ανεργίας .
Η τακτική αυτή είναι η αιτία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει ήδη εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε για τις αρχές Απρίλη ωστόσο « οι μεμονωμένες ενέργειες δεν έχουν θα έχουν αποτέλεσμα «καταλήγει ο πρόεδρος Μαλανδρένης …

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


-80% ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ Ι.Χ
Προτιμούνται τα «μικρά» έως 1800 κυβικά!

Έγινε πολυτέλεια στην κυριολεξία! Διότι δεν αρκεί να το αγοράσεις πλέον, θέλει ασφάλεια , τέλη κυκλοφορίας , συντήρηση , σέρβις και κυρίως βενζινούλα καθ εκάστην ! Επειδή όμως από την άλλη να μην έχεις δεν γίνεται κοιτάζεις λίγο να το περιορίσεις το baget , μέχρι 1800 κυβικά λοιπόν και πολλά είναι.
«Οι πωλήσεις στα αυτοκίνητα έπεσαν το τελευταίο διάστημα κατά 80%. Η κρίση χτύπησε και τον χώρο μας και δυστυχώς αναμένουμε ακόμα χειρότερες μέρες», αναφέρει ο κύριος Δράκος από τους παλιότερους αντιπρόσωπους στην Κορινθία. «Τα μεγάλα αυτοκίνητα λόγω κόστους και διατήρησης κατοχής δεν προτιμούνται πλέον , έως 1800 κυβικά αγοράζει κάποιος σήμερα.»
Η στενότητα γίνεται αντιληπτή και μέσα από τον τρόπο που πλέον δρουν οι τράπεζες. «Από τα 10 δάνεια που στέλνω για έγκριση , αναφέρει ο κύριος Δράκος, μόλις τα 2 παίρνουν πράσινο φως και αυτά με πού δυσκολία, μου ζητούν ακόμα και εγγυητή. Η αγορά έχει δυσκολέψει πολύ, ακόμα και εμείς αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε 2 και 3 χιλιάδες κάτω από την τιμή που αγοράσαμε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο».
Τα λουκέτα δεν φαντάζουν πλέον ως μακρινό σενάριο αλλά ως πιθανή πραγματικότητα και μάλιστα σύντομα . τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι δυστυχώς ικανά ν αποτρέψουν πολλά από αυτά, ενώ κάποια όπως η απόσυρση θα εξυπηρετήσουν μονάχα τα καινούργια και όχι τα μεταχειρισμένα.
Η τραγική ειρωνεία ; παρά την κρίση τα κινούμενα οχήματα αυξάνουν και που να τα βάλουμε δεν έχουμε!

1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορίνθου


Η συμφόρεση έδιωξε τον… Σταμάτη
Πρόθυμη η Τροχαία να τοποθετήσει τροχονόμο…

Από τη μια η συμφόρεση και από την άλλη ο κίνδυνος. Η πολιτεία επέλεξε να μην δημιουργήσει συμφόρεση στην οδό Άργους κει μετέτρεψε το φανάρι που υπάρχει στο σημείο για την διευκόλυνση των πεζών και των μαθητών σε παλλόμενο, βάζοντας ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα τον κίνδυνο που διατρέχουν το πρωί και το μεσημέρι οι μαθητές του 1ου γυμνασίου και 1ου Λυκείου.
Το ατύχημα της Πέμπτης το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη για την νεαρή μαθήτρια που χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας και το θέμα έχει τεθεί όχι μια αλλά δυο φορές στο Δ.Σ της πόλης με αίτημα να υπάρξει μέριμνα στο σημείο για την ασφάλεια των παιδιών.
Το σχολείο έχει είσοδο από την οδό Άργους, οδός μεγάλης κυκλοφορίας όλε στις ώρες της ημέρας αφού μιλάμε για είσοδο και έξοδο πόλης. Συνάμα όμως μιλάμε και για είσοδο και έξοδο σχολείου στο οποίο και ο σηματοδότης μετατράπηκε για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας αλλά ούτε σχολικός τροχονόμος δεν υπάρχει εκεί για την ασφάλεια των παιδιών η οποία άραγε έρχεται σε δεύτερη μοίρα;

Λύση μπορεί να δώσει ένας σχολικός τροχονόμος ή ακόμα και ένα άτομο από την δημοτική αστυνομία. Το σίγουρο είναι πως κάτι πρέπει και άμεσα να γίνει διότι μιλάμε για περίπου 600 παιδιά με ανεμελιά 14-18 χρόνων , με απρόβλεπτες κινήσεις , τα οποία κινούνται καθημερινά δυο φορές κατά μήκος αλλά και κάθετα μιας οδούς διπλής κατεύθυνσης πολλές φορές και ταχείας κυκλοφορίας .

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Άσκηση ετοιμότητας στην Αργολίδα , με στόχο την αντιμετώπιση του σεισμού θα γίνει στις 27 Μαρτίου .Για το λόγο αυτό , το σενάριο προβλέπει επεισόδια και καταστροφές , δεν πρέπει να πανικοβληθεί ο κόσμος. Την άσκηση διοργανώνει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας και θα συμμετέχουν πολλοί φορείς όπως , στρατός, αστυνομία , εθελοντικές οργανώσεις κ.λ.π. Η επιχείρηση έχει ονομαστή <<Δαναών Γη>> , η τοποθεσία διεξαγωγής της άσκησης θα είναι το παλιό εργοστάσιο του <<Μαρίνου>> στον περιφερειακό δρόμο του Άργους . Όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος του τμήματος πολίτικης προστασίας Δημήτρης Κοδέλας , <<σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας , δράσης , συντονισμού και αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσωπικού , στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων μετά από ένα μεγάλο καταστροφικό σεισμό >>. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγο να φοβηθούν οι Αργείοι , μιας και πρόκειται μόνο για μια άσκηση ετοιμότητας .

ΚΤΕΛ

ΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ , ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ½
Μαθητές 2 ταχυτήτων;

Το εξής παράδοξο καταγγέλλεται από την περιοχή της Ποσειδωνίας. Οι μαθητές οι οποίοι κινούνται με το ΚΤΕΛ αναγκάζονται να πληρώνουν στο σύνολό του το εισιτήριο, παιδιά φτωχών οικογενειών τα οποία καθημερινά χρησιμοποιούν την συγκοινωνία για να φτάσουν στην πόλη, στο σχολείο και στο φροντιστήριο τους, έξοδο που αν μη τι άλλο επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Αν η πολιτική ήταν η ίδια για όλους τους μαθητές δεν θα ήταν κατακριτέα, η ίδια καταγγελία όμως αναφέρει πως τα παιδιά από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου πληρώνουν στην συγκοινωνία μόλις το μισό του εισιτηρίου.
Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Νότη Μάρκελο ο οποίος δεν γνώριζε το θέμα και ζήτησε να ενημερωθεί πριν να τοποθετηθεί. Η τοποθέτηση δεν ήρθε ούτε και την επόμενη ημέρα αφού ο πρόεδρος μας ζήτησε εγγράφως την καταγγελία και το όνομα αυτού που κατήγγειλε.
Πρόεδρέ μου το θέμα είναι σοβαρό και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να σας φτάνει και μόνο η αναφορά. Αν το ψάξατε και είδατε πως δεν υφίσταται μπορούσατε απλά να διαψεύσετε. Αν πάλι ισχύει η καταγγελία οφείλετε απαντήσεις και σίγουρα ίση αντιμετώπιση των παιδιών. Να χρειάζεστε τώρα όνομα, επώνυμο και έγγραφο της καταγγελίας ε λιγάκι φαιδρό μου κάνει… και πως όχι αφού φτάσαμε ο κόσμος να παίρνει στα κανάλια και να λέει το πρόβλημά του αφού προφανώς από τους αρμοδίους και μιλώ για όλους, ανταπόκριση δεν έχει…

ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ… ΒΡΕΞΕΙ ! Απροστάτευτες οι περιοχές που κάηκαν το 2007


Τι να κάνει και ο θεός ποιόν να πρωτοακούσει! Οι αγρότες παρακαλάνε για βροχή γιατί η λειψυδρία τους «γονάτισε¨3 χρόνια τώρα , από την άλλη όμως όντας και κάτοικοι περιοχών οι οποίες επλήγησαν απο τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 , ζητούν ο θεός να μην ανοίξει τους ουρανούς αφού από αντιπλημμυρικά… δεν είμαστε πλήρεις!
Τα πράγματα είναι απλά αλλά και σύνθετα. Τις φωτιές του 2007 ακολούθησε μια μελέτη από το δασαρχείο αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων . Η μελέτη ολοκληρώθηκε και πραγματικά όπως και τότε δήλωναν οι αρμόδιοι ήταν ικανή να προστατεύσει τις περιοχές οι οποίες γυμνώθηκαν από την φωτιά. Και μέχρι εδώ καλά. Μάρτιος του 2009 σήμερα , ακόμα στην καρδιά του χειμώνα και η μελέτη ώ του θαύματος δεν έχει υλοποιεί στο σύνολό της. «Χρήματα δεν υπάρχουν» παραδέχεται ο δασάρχης σημειώνοντας βεβαίως πως τα απαραίτητα για τις καμένες περιοχές έχουν γίνει!
Μια βόλτα στις περιοχές που κάηκαν βεβαίως ακριβώς τα αντίθετα καταγράφει από τα χείλη των κατοίκων πια οι οποίοι δεν έχουν δει να γίνεται το παραμικρό.

Από την πλευρά του δήμου έχει γίνει η καταγραφή κάθε χιλιοστού καμένου όπως δηλώνει ο δήμαρχος Γιώργος Λιούντρης . Οι ανάγκες είναι καταγεγραμμένες το ίδιο και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Καμιά κίνηση ωστόσο δεν έχει γίνει , ούτε καν η μελέτη αναδάσωσης δεν έχει χρηματοδοτηθεί παρ ότι και αυτή έχει υλοποιηθεί.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ

Εάν ρωτήσεις έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ασχολείται με την πολιτική, αλλά ακούει μόνο τα δελτία ειδήσεων και καμιά φορά αν βρεθεί στο καφενείο διαβάζει και καμιά εφημερίδα, να σου πει ο Πρωθυπουργός που κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα τον κ. Παπανδρέου που είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , την κ. Παπαρήγα που είναι γραμματεύς του ΚΚΕ, τον κ. Αλαβάνο που είναι του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Καρατζαφέρη που είναι που ΛΑΟΣ σε τι αποσκοπούσε; Για να καλυτερεύσει η οικονομική κατάσταση παίρνοντας σχέδια από την αντιπολίτευση δεν νομίζουμε. Παίρνοντας την συναίνεση να συνεχίσει το οικονομικό της έργο η κυβέρνηση κι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Επομένως για τα μάτια του κόσμου γίνονται όλα αυτά και όχι δια την ουσία. Αλλά ούτε και δια τον τύπον γιατί μπορεί να συναντηθείς με κάποιον και να μην συμφωνήσεις σε όλα αλλά κάπου πρέπει να συμφωνήσεις. Και αν εξαιρέσουμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης συμφώνησε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σημείο συμφωνίας σε όλα τα άλλα. Αλλά μπορούμε να πάρουμε και το θέμα αλλιώς. Εγώ χαράσσω μια οικονομική πολιτική και έρχεσαι εσύ και μου λες να βάλω πλάτη για κάτι που σου το έχω αποδοκιμάσει μέσα στο κοινοβούλιο και όπου βρεθώ. Δεν θα γίνω ρεζίλι των σκυλιών; Ο κόσμος ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς αλήθειες. Γι’ αυτό πρέπει να βγει ο πρωθυπουργός και να μιλήσει με λόγια που καταλαβαίνει ο απλός έλληνας και να ζητήσει θυσίες από αυτόν γιατί κανείς άλλος δεν θα μπορέσει ούτε να τον καταλάβει αλλά ούτε και να τον βοηθήσει. Γιατί όπως λέει και ο Ευάγγελος Παπανούτσος «Ποτέ δεν λείπουν οι ευκαιρίες να δείξει ο άνθρωπος την ηθική του ποιότητα».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝ…ΔΡΑΣΕΙ! Κι αν βρεις πάρκινγκ … σφύρα μου και εμένα!


Αποφασισμένος να σπάσεις τα νεύρα σου και να χαλάσεις και μεγάλο μέρος της βενζίνης σου θα πρέπει να είσαι για να βρεις πάρκινγκ στην πρωτεύουσα Κόρινθο. Το γύρω – γύρω όλοι είναι ένα παιχνίδι που πλέον θυμάσαι καθημερινά μιας και αυτό κάνεις εις την αναζήτηση , μάταια τις περισσότερες φορές, χώρου στάθμευσης.
Και δεν μιλώ μόνο για το κέντρο, πλέον το αδιαχώρητο γίνεται σε όλους τους δρόμους, ακόμα και στους χώρους που θα ανακούφιζαν, και το πράττουν έως ένα βαθμό, στον Άγιο Νικόλα και το Φλοίσβο.
Τα αυτοκίνητα πολλά και οι χώροι ανύπαρκτοι, αν βάλεις δε και την ελεγχόμενη στάθμευση ; τότε ναι τα έπιασε στα λεφτά σου κατά το κοινώς λεγόμενον αφού τότε ψάξε βρες κάρτα , βαλτή στο αυτοκίνητο γιατί αν δεν το κάνεις; Η δημοτική αστυνομία καραδοκεί όχι μόνο πρόστιμο να σου κόψει αλλά και τις πινακίδες να σου βγάλει (βλέπετε έχει όλες τις αρμοδιότητες της τροχαίας)
Το… άθλημα είναι πραγματικά για γερά νεύρα αφού τις περισσότερες φορές δεν θα βρεις να παρκάρεις και επιπλέον; Θα τσακωθείς θα βριστείς και θα χαλάσεις και τη μέρα σου! Όσο για κείνη την μελέτη; Κανείς δεν λέει… τίποτα! Μας έμεινε η διαβούλευση…

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ… ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μετά τη ληστεία στο φορτηγάκι των ΕΛΤΑ (ο θεός να το κάνει φορτηγάκι μεταφοράς χρημάτων) τα στόματα έκλεισαν. Οι υπεύθυνοι ούτε το ποσό δεν λένε , μονάχα το δελτίο τύπου της αστυνομίας καταγράφει το συμβάν σημειώνοντας πως ακολουθείται η διαδικασία για την ανεύρεση των δραστών και την σύλληψή τους.
Το θέμα όμως δεν είναι βεβαίως η ληστεία, αλλά η επιλογή των υπευθύνων να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιου είδους όχημα, η επιλογή τους να μην υπάρχει προσωπικό φύλαξης
Το θέμα έχει τεθεί πολλάκις απο εμάς , αναφέρει ο σύλλογος ταχυδρομικών υπαλλήλων, σημειώνοντας πως η φωνή τους είναι εν τη ερήμω!
Έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων προ στην διοίκηση αναφέρει ο κύριος Καραβάς, για το τι μπορεί να γίνει . Δυστυχώς η διοίκηση κωφεύει παρά μόνο όταν συμβαίνει κάτι τρέχει να προλάβει . Το πως γίνονται οι μεταφορές είναι θέμα της διοίκησης και όχι δικό μας. Εμείς και σαν ομοσπονδία και σαν πρωτοβάθμια σωματείο έχουμε κάνει τις προτάσεις μας γι αυτά που πρέπει »
Ο σύλλογος πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να προβεί ακόμα και σε κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις και λήψη μέτρων

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ 2,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 2,8 εκατ. κτίρια σε όλη την Ελλάδα θα υποστούν «ενεργειακό λίφτινγκ» στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος που σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα θα αφορά σε πρώτη φάση κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980, τα οποία αποτελούν το 89% από τα συνολικά 3,2 εκατ. που υπάρχουν στην Ελλάδα. Τα κτίρια αυτά θεωρούνται εξαιρετικά ενεργοβόρα, καθώς έχουν κτισθεί χωρίς κανονισμό θερμομόνωσης και με τις επιδοτούμενες παρεμβάσεις που θα γίνουν εκτιμάται ότι θα μειωθεί η ενεργειακή τους κατανάλωση κατά 50%.
Σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε πρώτη φάση θα επιδοτηθούν σε ποσοστό μέχρι και 50% εργασίες για αντικατάσταση των κουφωμάτων με διπλά τζάμια, θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας και της ταράτσας και αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων καυστήρων με νέας τεχνολογίας. Σε δεύτερη φάση θα επιδοτηθούν συμπληρωματικές δράσεις όπως η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως, με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και συστημάτων θέρμανσης χώρου και νερού, σκίαστρα για τα ανοίγματα κ.λπ. Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο της φοροαπαλλαγής για το ποσό πέραν της επιδότησης αν και δεν έχει καταλήξει ακόμη η διαβούλευση με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών
Με το πρόγραμμα αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει κατά αρχάς την προσαρμογή του κτιριακού αποθέματος της χώρας στις σύγχρονες ενεργειακές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, και παράλληλα την ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα σε μια περίοδο κρίσης, που έχει οδηγήσει σε σημαντική κάμψη την οικοδομική δραστηριότητα και κατά επέκταση μια σειρά μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από τις κατασκευές κατοικιών.
Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, το μέσο κόστος των προαναφερόμενων παρεμβάσεων (αντικατάσταση καυστήρα, κουφώματα με διπλά τζάμια, θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας και της ταράτσας) για μια διώροφη πολυκατοικία επιφάνειας 1.200 τ.μ., ανέρχεται σε 120.000 -130.000 ευρώ ή 6.000 – 7.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα μέσω των ΚΕΠ και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες να προσκομίσουν φουσκωμένες προσφορές, η επιδότηση για κάθε κατηγορία εργασίας θα έχει πλαφόν τα 50.000 ευρώ. Αν για παράδειγμα η αντικατάσταση των κουφωμάτων μιας διώροφης πολυκατοικίας στοιχίζει συνολικά 80.000 ευρώ, το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να επιδοτήσει πάνω από 50.000 ευρώ, επομένως τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ πρέπει να καλυφθούν από τους ιδιοκτήτες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του ενεργειακού λίφτινγκ των κτιρίων θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θεσπίζει την υποχρέωση όλων των κατοικιών (πρώτα των νεόδμητων και σταδιακά των παλαιότερων), να εκδώσουν Δελτίο Ενεργειακής Ταυτότητας, ύστερα από μελέτη του ενεργειακού επιθεωρητή.