Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ BONUS ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ!

της Χριστίνας Τσιορωτά

… γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου . στα τηλεοπτικά παράθυρα και πάνελ λίγο πριν οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι που καλό καλοκαίρι και πάνε διακοπές, στις εφημερίδες, στους δρόμους , στην καθημερινότητά μας.
Γινόμαστε μάρτυρες γιατί με όλους αυτούς τους ανθρώπους συγκατοικούμε.

«Την ώρα που στα κρατητήρια επικρατεί το αδιαχώρητο, μετά τις επιχειρήσεις - σκούπα, η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην καταβολή μπόνους αποχώρησης 1.000 ευρώ σε όσους παράνομους μετανάστες θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να έχουν συλληφθεί.»
Δεν είναι αστείο είναι είδηση. είναι σκέψη, είναι πολιτική, είναι κατάντια! Ανοίξαμε τα σύνορα με τους όποιους τρόπους. Υποσχεθήκαμε γη της επαγγελίας, τάξαμε δουλειές και καλύτερη ζωή. Τους κάναμε να την πληρώσουν πολύ ακριβά την καλύτερη αυτή ζωή. Φτάσαμε τώρα να δούμε πως δεν χωράνε όλοι τους σε τούτη τη χώρα. πως ο συνωστισμός και η απουσία της καλύτερης ζωής φέρνει γκρίνια , φτώχεια και εγκληματικότητα. Γεμίσαμε τα παλιά κτίσματα με μετανάστες , γεμίσαμε τα λιμάνια, τις παραλίες, τις πλατείες. Τα κρατητήρια γέμισαν με εξαθλιωμένους ανθρώπους που δεν έψαχναν παρά για κάτι καλύτερο. Που πλήρωσαν γι αυτό και δεν το έλαβαν ποτέ, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους… γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου . στα τηλεοπτικά παράθυρα και πάνελ λίγο πριν οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι που καλό καλοκαίρι και πάνε διακοπές, στις εφημερίδες, στους δρόμους , στην καθημερινότητά μας. Γινόμαστε μάρτυρες γιατί με όλους αυτούς τους ανθρώπους συγκατοικούμε. Πολλές φορές αρμονικά και έτσι πρέπει. γινόμαστε μάρτυρες και μιας σκούπας όμως, μιας σκούπας που ονομάζεται πολιτική κ θέλει λίγο πριν τις εκλογές να «εξαφανίσει» το πρόβλημα. Ποια είναι η λύση; Έτσι μαζικά που ήρθαν , έτσι μαζικά να φύγουν και το καλύτερο; Με την θέλησή τους! Για το λόγο τούτο λοιπόν έρχεται η είδηση πως η ΕΛΑΣ θα δώσει bonus σ εκείνους που θα φύγουν από τη χώρα μας θέτοντας βέβαια και την προϋπόθεση της μη πρότερης σύλληψης. Για να μας πει κάποιος όμως… αυτούς τους φοβισμένους , αυτούς τους τρομοκρατημένους ανθρώπους ποιος θα τους πείσει να εμφανιστούν στις αρχές; Ποιος τους εγγυάται πως θα τους δοθεί bonus και όχι σύλληψη; Μετρώ και ξαναμετρώ και δεν μου βγαίνουν έλεγε σε μια ταινία του παλιού καλού ελληνικού σινεμά. Έτσι και εσείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: