Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

«ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

της
Τζένης Σουκαρά


Δεύτερη λογοδοσία των πεπραγμένων του δημάρχου Λουτρακίου –Περαχώρας Γιώργου Γκιώνη για το 2008.Και εδώ δεν έλειψαν οι κόντρες ,οι υπαινιγμοί ,η φασαρία ,όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τα δημοτικά πράγματα της περιοχής. Σημειώνουμε τα βασικότερα αποσπάσματα του απολογισμού των πεπραγμένων του δημάρχου όσο και αυτών που επισημάνθηκαν από τον πρώην δήμαρχο κι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλου Παύλου

Η λογοδοσία

«Οι άξονες της δράσης μας το 2008 ήταν η μάχη για την καθαριότητα και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, όπως το πάρκινγκ, η δημιουργία βασικών υποδομών και έργων που θα δρομολογήσουν την ανάπτυξη σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η προστασία τους περιβάλλοντος, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας και η στήριξή του αθλητισμού και νεολαίας. Εργαστήκαμε μέσα στο δήμο παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες μέσα στη πόλη με έργα σε κάθε γειτονιά, χωριό και οικισμό, και κοντά στον πολίτη όταν είχε ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε σημαντικά βήματα για την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εργασίας με συνέπεια την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Εξορθολογίζουμε την οικονομική κατάσταση του δήμου εξοικονομώντας πόρους και περιστέλλοντας μη απαραίτητες δαπάνες. Ταυτόχρονα δημιουργούμε, νέους πόρους για τον δήμο ενεργοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ.»

Καθαριότητα και μάχη της καθημερινότητας

Το 2008 ενισχύσαμε τον τεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας παρέχει ο νόμος. Αγοράσαμε 120 μεταλλικούς κάδους για την αντικατάσταση φθαρμένων κάδων άλλα και για τοποθέτηση σε περισσότερα σημεία , 20 κοντέινερς, ένα αυτοκίνητο αποκομιδής , ένα φορτηγό ανατρεπόμενο, ένα φορτηγό 4χ4 και ένα άλλο φορτηγό 3,5 τόνων. Παράλληλα ενισχύσαμε την υπηρεσία καθαριότητας με 30 εποχικούς που προσλάβαμε την περσινή θερινή περίοδο.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ: Συγκέντρωση-αποκομιδή και διάθεση απορριμμάτων στις εντός σχεδίου περιοχές. Απολύμανση κάδων. Γενικό πλύσιμο απορριμματοφόρων σε τακτά χρονικά διαστήματα .
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Το φθινόπωρο ξεκινήσαμε την ανακύκλωση. Πήραμε 1 απορριμματοφόρο από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης και τοποθετήσαμε 300 κάδους ανακύκλωσης με αποτελέσματα πάρα πολύ ικανοποιητικά.
ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Συνεχίσαμε την προσπάθεια εξωραϊσμού όλων των πλατειών όλων των παιδικών χαρών, με τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου να κάνουν σχεδόν καθημερινά εργασίες συντήρησης.
Δαπανήσαμε για παγκάκια και όργανα παιδικών χαρών 45,000 ευρώ. Επιδιώκουμε να κάνουμε το Λουτράκι μια πόλη φιλική για όλη την οικογένεια. Δώσαμε έμφαση στα σιντριβάνια του δήμου. Εφαρμόσαμε πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης σε περίπου 15 σιντριβάνια του Λουτρακίου και της Περαχώρας.
ΣΦΑΓΕΙΑ: Από τα πιο σημαντικά έργα στον τομέα της καθαριότητας συνολικά των τεχνικών συνεργείων του δήμου, είναι η μεταφορά τους στο χώρο των παλαιών σφαγείων. Στο χώρο αυτό οι εργαζόμενοι απέκτησαν στο σπίτι τους. Το 2008 με την επίβλεψη και την αρμονική συνεργασία των δύο αντιδημάρχων, της κυρίας Παπακωνσταντίνου και του Κυρίου Χατζόπουλου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των συνεργείων του δήμου στο χώρο των παλαιών σφαγείων, που ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ: Η δημοτική αρχή προχώρησε με μεγάλα έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως είναι η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε συνδυασμό με τον περιφερειακό. Ξεκινήσαμε έργα-υποδομές που χαράζουν την πορεία της επόμενηςδεκαετίας. Ξεκινήσαμε την κατασκευή του νέου δημοτικού πάρκινγκ που προσθέτει 260 θέσεις στάθμευσης στη πόλη. Λάβαμε την απόφαση αγοράς μεγάλου οικοπέδου στην είσοδο της πόλης. Δαπανήσαμε 390,000 ευρώ για οδοποιία μέσα στο Λουτράκι. Το 2008 ξεκίνησε το νέο κολυμβητήριο που θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο. Θα αποτελέσει όαση αθλητισμού για το δήμο και θα λύσει λειτουργικά προβλήματα των αθλητικών σωματείων . Στη Περαχώρα δημιουργήσαμε μια σημαντική υποδομή για την προστασία του ορεινού όγκου των Γερανείων , το νέο πυροσβεστικό σταθμό, για τον οποίο ο δήμος έδωσε 215.000 ευρώ. Δαπανήθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσουμε ακίνητα. Και να αποζημιώσουμε για την ρυμοτομία. Δώσαμε 200.000 ευρώ για την πολεοδομική μελέτη του Λουτρακίου. Για την συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας δόθηκαν 315,000ευρώ . Δαπανήθηκαν 100,000 ευρώ για τους αγροτικούς δρόμους στο Λουτράκι και Περαχώρας καθώς και 30,000 ευρώ για τους δρόμους στα ΄ Ίσθμια.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Πρώτο μέλημα ο έλεγχος της καταλληλότητας των νερών με την μικροβιολογική εξέταση του νερού κολύμβησης σε όλη την παραλία. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα για τις γαλάζιες σημαίες και είμαστε περήφανοι που ο δήμος κάθε χρόνο αποκτά νέες. Θέσαμε υποψηφιότητα για την παραλία των Ισθμίων και την κερδίσαμε φέτος.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Δώσαμε 650,000 ευρώ, στο Πνευματικό κέντρο, ενώ ενισχύσαμε τις υποδομές του πολιτισμού παραχωρώντας ακίνητο στο πνευματικό κέντρο για την ίδρυση μουσικής σχολής η οποία αποτελούσε απαίτηση χρόνων. Ελήφθη απόφαση για επανίδρυση του μουσείου της περαχώρας. Το 2008 ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανακατασκευή του ιερού ναού Αγ. Ανδρέα και υπογράφτηκε από το υπουργό πολιτισμού.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Δρομολόγηση γηπέδων στα ΄Ίσθμια και στην Περαχώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: