Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΧΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΟΜΟΔΗ

της Τζένης Σουκαρά

<< Δεν τίθεται από εμάς μόνον σαν θέμα το τι ελέχθη και ότι κακώς ελέχθη, γιατί είναι ανυπόστατα και παράδοξα αυτά που ελέχθησαν.
Το θέμα είναι με ποιο κριτήριο επιλέγονται κάθε φορά εκείνοι που θέλουν να ομιλούν.
Στην Αθήνα που τα Μ.Μ.Ε. δεν είναι καθόλου έντιμα και επιτρέψτε μου να το πω, ενώ στη Κορινθία η δημοσιογραφία ασκείται από έντιμους ανθρώπους, ικανούς και άξιους.
΄Όταν θέλουν στην Αθήνα να ασχοληθούν με ένα θέμα ποινικό λ.χ. καλούν κάποιους ποινικολόγους στην τύχη, φίλους των δημοσιογράφων κατά κανόνα, γιατί εγώ δεν είδα ούτε τον Αργυρόπουλο ούτε τον Τσιρίδη, ούτε κανέναν άλλο διαπρεπή να βγαίνει στα κανάλια, γιατί απλούστατα δεν τους το ζητούν .
΄Όταν όμως ασχολούνται με θεσμικά θέματα και όχι με κουτσομπολίστικα που αφορούν την λειτουργία του δικηγορικού συλλόγου θα δείτε εκτός από την άποψη του Δημήτρη Παξινού, να έχουν και την άποψη του Βερβεδού, τον Χατζημιχάλη. Κάποιων παλαιών συμβούλων, κάποιων συμβούλων που εκπροσωπούν κάποιες τάσεις, διότι αυτοί γνωρίζουν και άλλοι δεν γνωρίζουν.
Δεν είναι συνεπώς ενδεδειγμένο απλοί δικηγόροι συγγενείς δημοσιογράφων, να καλούνται δικηγόροι οι οποίοι δεν είχαν παρασταθεί καν σε Γενική συνέλευση, να καλούνται δικηγόροι οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν το νομικό πλαίσιο της αποχής και των αγώνων ακόμα και τις εξελίξεις τις οποίες θα μάθαιναν εάν μας ρωτούσαν, γιατί κάθε μέρα τους βλέπουμε και πολύ περισσότερο να αποκαλούνται κα γνωστοί ποινικολόγοι στα Μ.Μ.Ε. δηλ. κάτι σαν τον Λυκουρέζο. Αυτό λιγάκι ενοχλεί.
Κανείς μας δεν θέλει να κάνει υποδείξεις στα Μ.Μ.Ε. αλλά καλό είναι να αποφεύγονται κάποιες τέτοιες παρατυπίες>>.
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Κυρίου Κονομόδη στο SUPER με αφορμή τις δηλώσεις των δύο δικηγόρων κυρίων Βενετσάνου και Τσόγκα.,οι οποίοι είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τις ενέργειες του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου στο θέμα που είχε ανακύψει με την Εισαγγελέα πρωτοδικών. Δηλώσεις που έγιναν αντικείμενο συνεδρίασης το μεσημέρι της Τετάρτης και η εφημερίδα μας δημοσίευσε την απόφαση του συλλόγου χθες, ενώ την Τρίτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κος Παναγ. Καραμπέτσος.
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου όμως και χθες επανήλθε στο θέμα αναφερόμενος στις αποφάσεις του Δ.Σ.
Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα εσωτερικά των δικηγόρων της Κορίνθου και τα θεσμικά ενδεχομένως.
Ξαφνιαστήκαμε ομολογουμένως όταν ο Κος Κονομόδης αναφέρθηκε και στα Μ.Μ.Ε. και εν προκειμένω στο SUPER και στο ΣΗΜΕΡΑ, γιαυτό και προβάλλουμε σήμερα το απόσπασμα αυτών που είπε, γιατί αυτό εμάς μας αφορά .
Τα υπόλοιπα τα αναδείξαμε χθές, την απόφαση του σώματος προχθές τις δηλώσεις του προέδρου και τόσες άλλες φορές. Τι συνέβη λοιπόν;
Είναι άξιον απορίας ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου που πολλάκις οι δηλώσεις του έχουν φιλοξενηθεί για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των δικηγόρων της περιοχής να μας εγκαλεί στη τάξη γιατί δύο δικηγόροι διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς του προέδρου σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό αγαπητέ κύριε πρόεδρε αφορά εσάς, αφορά το σύλλογό σας, το καταστατικό του….
Μπορείτε να προχωρήσετε σε διαδικασία πειθαρχικού δεν μπορείτε όμως κύριε Πρόεδρε να υποδείξετε εσείς ποιους θα επιλέξει ο δημοσιογράφος ή το κανάλι να μιλήσουν….
Τότε κύριε πρόεδρε ο δημοσιογράφος δεν θα έκανε έρευνες, δεν θα επεδίωκε τον πλουραλισμό των απόψεων, δεν θα έψαχνε το δίκιο. Θα αρκείτο στις δηλώσεις των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων. Θα απευθυνόταν σε μια κοινωνία κοιμώμενη …
Είναι άξιο απορίας κύριε πρόεδρε του δικηγορικού συλλόγου, πως ενώ ομολογείτε πως η δημοσιογραφία ασκείται από έντιμους και ικανούς ανθρώπους, παράλληλα να μας μέμφεστε για την επιλογή των προσώπων που θελήσαμε να ρωτήσουμε, όταν κυρίως γνωρίζετε πως τόσο στο SUPER όσο και στο ΣΗΜΕΡΑ γνωρίζουμε πολύ καλά την δεοντολογία την δημοσιογραφική.
΄Όταν γνωρίζετε απολύτως κύριε πρόεδρε πως εδώ και 20 χρόνια προσωπικά ως δημοσιογράφος της Κορινθίας, αλλά και ως υπεύθυνη ενημέρωσης του SUPER ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα σε κανένα να διατυπώνει υπόνοιες για το πώς ασκώ το επάγγελμα.
Επιτρέψτε μου κύριε πρόεδρε πως δεν το επιτρέπω και σε σας .
Όταν ένας δημοσιογράφος κάνει σωστά τη δουλειά του δεν αντέχει κύριε πρόεδρε σε τέτοιου είδους κριτική χωρίς να απαντήσει. …
Τα εσωτερικά του κλάδου σας, του συλλόγου σας, δεν μας αφορούν. Μας αφορούν θέσεις και προτάσεις που αποτελούν είδηση απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας, μέρος της οποίας είναι και ο σύλλογος των δικηγόρων της Κορίνθου.
Δεν μας αφορούν όμως οι κοκορομαχίες, οι εντυπωσιασμοί, οι βολές, η κατάχρηση των Μ.Μ.Ε. με στόχο την οποιαδήποτε σκοπιμότητα και προβολή.
Μην μας υποδεικνύετε λοιπόν τη δουλειά μας λόγω κάποιων δυσμενών σχολίων συναδέλφων σας, κυρίως όταν αυτή χαρακτηρίζεται για την συνέπεια και την αντικειμενικότητα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: