Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

του Δημήτρη Δουβή

Ο τουρισμός αποτελεί για το Κιάτο συμπληρωματική δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες κυρίως στο δυτικό Κιάτο (περιοχή κάτω Διμηνιού) να δημιουργηθούν προϋποθέσεις τουριστικής υποδομής.
Η ωραιότατη παραλία η οποία έχει διασωθεί από την διάβρωση, προσελκύει πολλούς παραθεριστές, ενώ ταβέρνες και καταστήματα αναψυχής ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Στο πευκιά ειδικά φέτος η εικόνα είναι καταπληκτική.
Η παραλία πεντακάθαρη, οι δε τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί δίνουν τον κοσμοπολίτικης παραλίας. Παρατηρείται όμως και ένα φαινόμενο το οποίο προσβάλει τους πολίτες. Οι τουριστικές επιχειρήσεις κυριολεκτικά έχουν καταλάβει την παραλία, με τραπεζάκια καρέκλες και ξαπλώστρες με αποτέλεσμα η δυτική παραλία του Κιάτου να μην είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους τους λουόμενους. Η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου μόνη αρμόδια να παραχωρεί άδειες στις επιχειρήσεις, φαίνεται πως έχει επιτρέψει κυριολεκτικά να <<καταλάβουν την παραλία>>. Ο δήμος Σικυωνίων που πρέπει να ενδιαφέρεται για όλους τους δημότες τους να έχουν άνετη πρόσβαση στη θάλασσα, έχει ελέγξει γιατί παρατηρείται τόσο συνωστισμός στη παραλία; Γιατί δεν μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύονται την παραλία επί χρήμασι….!

Δεν υπάρχουν σχόλια: