Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ ! ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

της
Τζένης Σουκαρά


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε δήμαρχε, η έλευση του νερού στην Κόρινθο, στις βρύσες των Κορινθίων είναι η πρώτη μεγάλη είδηση Για να γίνει ουσιαστική αυτή η πραγματική σημαντική είδηση θα πρέπει να μας πείτε πότε θα πιούμε νερό από τις βρύσες μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν σας απαντώ σε αυτό το ερώτημα γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να χειριζόμαστε με υπευθυνότητα το θέμα της υδροδότησης. Γιατί ακόμη και τώρα στο παρα πέντε κάποιοι κινούνται, κάποιοι δεν θέλουν να έλθει το νερό και δεν πρέπει να γίνει κανένα λάθος. ΄Όμως, σας λέω πως όλο αυτό το διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες δοκιμές των δικτύων και των αντλιοστασίων με επιτυχία αφού όμως λύσαμε δεκάδες προβλήματα, είτε διαρροών, είτε προβλημάτων που είχαν , να κάνουν σύστημα που θα ελέγχει την ροή του νερού, για την πόλη της Κορίνθου. Το νερό αυτή τη στιγμή είναι σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Κορίνθου, δεν είναι σε όλη την πόλη και αυτό που εσείς είπατε εχθές και γράψατε στο ΣΗΜΕΡΑ υπεύθυνα αλήθεια. ! ΄Όμως το τονίσατε και στην τηλεόραση πως δεν πρέπει κανείς να πιει νερό γιατί οι δοκιμές συνεχίζονται και κάποια στιγμή όταν το νερό δεν επαρκεί, γίνεται συμπλήρωση του νερού, από εκείνο που υπήρχε στα δίκτυά μας μέχρι πριν από λίγο καιρό. Υπεύθυνα λοιπόν λέω πως δεν πρέπει να πιει κανένας νερό. Χρειάζονται παρα πολλά να γίνουν. Χρειάζεται να γίνει βελτίωση των εγκαταστάσεων, ακόμη και αυτών που περίπου 10-15 χρόνια βρίσκονται στο πεδίο βολής. Μιλάμε για το διυλιστήριο και τις δεξαμενές. Πρέπει να διασφαλιστούν ζητήματα υγιεινής ζητήματα ασφαλείας των εγκαταστάσεων, για να αποφευχθούν περιστατικά δολιοφθοράς.΄Όλα αυτά αν δεν λυθούν , δεν θα πούμε εμείς υπεύθυνα σαν δημοτική αρχή, ότι πρέπει οι Κορίνθιοι να πιουν νερό. Και να ξέρουν πως όταν ανακοινωθεί πως μπορούμε να πιούμε νερό, την ίδια στιγμή άφοβα όλοι θα μπορούν να πιουν νερό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα για ουσιαστικούς λόγους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πρέπει να γίνουν καθημερινές μετρήσεις και έλεγχος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το σύστημα που θα στηθεί, θα πρέπει να δούμε πως λειτουργεί για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα και αμέσως μετά θα ανακοινώσουμε πως ο κόσμος μπορεί να πιει νερό. Ο κόσμος να μας έχει εμπιστοσύνη, χειριζόμαστε το θέμα με υπευθυνότητα . Δεν κινδυνεύει η ολοκλήρωση της υδροδότησης, απλώς λίγη υπομονή ακόμα χρειάζεται και να μην ακούμε κάποιους που με την στάση τους και τις προτροπές που κάνουν προς εμένα και στην ΔΕΥΑΚ, ουσιαστικά θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα από πίσω. Εγώ κάνω έκκληση, να σταματήσουν οι φωνές κάποιων που θέλουν να αναδείξουν πως η υδροδότηση καθυστερείται από σκοπιμότητά μας, περιπλέκοντας σενάρια…. Αυτοί που δεν έχουν έλθει ούτε μια φορά να ενημερωθούν όχι από το δήμο, από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ από τον αρμόδιο εργολάβο. Να δουν το καθημερινό τρέξιμο. Κάποιοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ δεν κοιμούνται καθόλου η κοιμούνται στο βουνό για να εντοπίζουν γρηγορότερα τις βλάβες, τα προβλήματα και να αποκαθιστούμε το δίκτυο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως πολλοί λένε πως δεν το χειριστήκατε καλά το θέμα, επικοινωνιακά εννοώ προς όφελός σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με ενδιαφέρει η ουσία. Ο δήμαρχος από την αρχή έως τώρα είναι παρών σε όλη τη διαδρομή του έργου, είναι πάνω από αυτό, στις βλάβες ακόμη και την νύχτα. Πριν 3 μέρες Κα Σουκαρά, μετά από μια κοινωνική εκδήλωση στις 2.30 μετά τα μεσάνυκτα ήμουν στις δεξαμενές του πεδίου βολής μόνος μου γιατί υπήρχαν προβλήματα. Πρίν δύο ώρες ήμουνα με στελέχη και εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ για να λύσουμε προβλήματα. Αυτό με ενδιαφέρει.!!Να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: