Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ ! ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ

της Τζένης Σουκαρά

Από εχθές το βράδυ στις βρύσες της Κορίνθου ρέει άφθονο το νερό Στυμφαλίας .Πρόκειται για μια μεγάλη είδηση που γεμίζει συγκίνηση και ενθουσιασμό όλους τους Κορινθίους ,μια είδηση κι ένα γεγονός που δίνει ελπίδα για το μέλλον αυτής της πόλης που στα ατέλειωτα χρόνια ανυδρίας της στράγγιξε τα όνειρα ,το μέλλον και τις προοπτικές της .
Για αυτό το γεγονός που χρόνια πολλά κύλησαν γεμάτα υποσχέσεις ,άγονες αντιπαραθέσεις ,δικαστήρια ,προεκλογικές εκστρατείες ,δήμαρχοι ,μάχες για τις γεωτρήσεις ,μάχες για τους αγωγούς ,μάχες με την αρχαιολογία, αντιπαράθεση με τους Αργολιδείς ,αντιπαραθέσεις κομματικές ,κομματικές σκοπιμότητες, συναντήσεις υπό την σκια των προβολέων και συμφωνίες που ποτέ δεν τηρήθηκαν ..μέχρι να μπει το νερό στο αυλάκι. Πριν από αυτό πριν από ένα χρόνο προαναγγέλθηκε η έλευση του από τους δημάρχους Κώστα Λέγγα ,Αλέκο Πνευματικό και Νίκο Ταγαρά.
Από τότε άρχισε ένας μεγάλος αγώνας ..τα έργα δύσκολα ,βλάβες στο δίκτυο ,μάχη με το χρόνο και την υπομονή των Κορινθίων που στην προσμονή του εξαντλήθηκε ,μάχη με τις δολιοφθορές .Ο ερχομός του νερού προσπάθησε να μπει στο πεδίο της αντιπαράθεσης ,ακατανόητα .Ευτυχώς ο δήμαρχος τήρησε απαρέγκλιτα την υπόσχεσή του ,δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και συνέχισε να κάνει το αυτονόητο ,την δουλειά του δηλαδή. Και να που το νερό ήρθε! Ρέει στις βρύσες μας, στα δάκτυλά μας.. Το κοιτάμε με καχυποψία ,δεν μάθαμε ποτέ να πίνουμε από την βρύση και προσπαθούμε να απεγκλωβιστούμε από το σύνδρομο του παγουριού …Θα το μάθουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: