Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ : ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ

της Τζένης Σουκαρά

Στο «πόδι» ο Μεγάλος Βάλτος με την εγκατάσταση Βυρσοδεψείου δίπλα στις πηγές της περιοχής. Ο επιχειρηματίας της μονάδας έχει προχωρήσει στην έκδοση αδειών ,όμως όλο το χωριό αντιδρά γιατί αφορά την επανάληψη της υπόθεσης του Κάτω Διμηνιού και ουδείς πλέον δείχνει να εμπιστεύεται την εύρυθμη και περιβαλλοντικά σύννομη λειτουργία της .
«Δεν θα μας πείραζε εμάς εάν η προσέγγιση του όλου θέματος ήταν διαφορετική από μέρους του. ΄Έχει πανομοιότυπη μονάδα στο Κάτω Διμηνιό, της οποίας λύματα διοχετεύονται και σκορπίζονται μέσα στο τοπικό διαμέρισμα. Άρα έχει χαθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία.» λέει ο πρόεδρος του ΤΣ Μεγάλου Βάλτου Κώστας Παπαβασιλείου .

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

«Εμείς αντιδρούμε γιατί προσπαθεί να κάνει τη μονάδα αυτή διπλά στις δύο υδροαρδευτικές γεωτρήσεις που υδρεύεται ο Μ. Βάλτος, σε απόσταση αναπνοής από τις πηγές που υδροδοτούν την περιοχή εδώ και 400 χρόνια.
΄Όλοι αυτοί οι λόγοι μας αναγκάζουν να πούμε όχι. Μόλις εμείς ξεσηκωθήκαμε, ξεκίνησε ο έλεγχος.
Άρχισαν να έρχονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες επιλαμβάνονται του θέματος. Πέρα από αυτά εμείς θα ψάξουμε να βρούμε πως δόθηκαν αυτές οι άδειες, από δασαρχείο (γιατί πρόκειται και για δασική περιοχή) από το υπ. βιομηχανίας ήδη έχουμε βάλει ένα πάρα πολύ καλό δικηγόρο, έχουμε κάνει τη Γ. Σ. και προχωρούμε νόμιμα να σταματήσουμε την καταστροφή στο ωραιότερο κομμάτι της περιοχής μας. Δεν απειλούμε κανέναν !Προειδοποιούμε !

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

«Θέλουν να κάνουν το βυρσοδεψείο στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Σούλι και στο Μ.Βάλτο και δίπλα στο όμορφο ποτάμι το Σελίανδρο.
Τα λύματα δεν τα δέχεται καμιά μονάδα επεξεργασίας στην Ελλάδα, ο κύριος αυτός τα έριξε στο Διμηνιό.
Αν κάνει την μονάδα λοιπόν στο Μ.Βάλτο που θα πάει τα λύματα; Δεν τα δέχεται ούτε ο βιολογικός, ούτε υπάρχει μονάδα επεξεργασίας τέτοιων λυμάτων. Που θα τα πάει;
Εμείς το Μ.Βάλτο δεν θα τον αφήσουμε έρμαιο κανενός. Δεν είμαστε εναντίον της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας .Ας πάει ο επιχειρηματίας σε ένα μέρος που έχει ερημιά. Δεν του λέμε να μην το κάνει, αλλά εμείς εκεί δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Γιατί πολύ απλά μας κάνει να σκεφτόμαστε, πονηρά ότι δίπλα είναι το ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: