Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

του Νίκου Νικολόπουλου

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ .
ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Γκρίνιες πολλές είχαμε όλο το διάστημα από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του δήμου Κορινθίων ο Αλέκος Πνευματικός, πότε ο Γιώτης, πότε ο Λούμπας και ο Κασίμης. Πότε το ένα πότε το άλλο είχαμε πολλά θέματα προς συζήτηση, άλλα λυνόντουσαν άλλα όχι, ο καιρός όμως πέρασε και δειλά-δειλά άρχισαν να σκάνε μύτη οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Γιώτης. Προχθές ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Θα έλεγα μια ενέργεια έξυπνη που κατά την γνώμη μου πρόλαβε τους πιθανούς αντιπάλους του από την συντηρητική παράταξη.
Ζήτησε από τους συμπολίτες του ανεξαρτήτων κομματικών απόψεων να τα αφήσουν όλα στην άκρη για το καλό της πόλης. Ο Κος Πνευματικός δεν άφησε ούτε μέρα να περάσει και σήκωσε το γάντι απαντώντας στο Κώστα Γιώτη.
Πρώτα από όλα ότι χαίρεται που για δεύτερη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο της πόλης, αλλά δεν θεωρεί ανεξάρτητη την υποψηφιότητα του αφού πριν λίγο καιρό ήταν υποψήφιος με την νέα δημοκρατία και δεύτερον ότι θέλει να τον ακολουθήσουν υγιείς δυνάμεις του τόπου, εδώ είχαμε πιο σκληρή απάντηση από τον Αλέκο λέγοντας ότι αυτοί που τον εμπιστεύονται δεν ανήκουν στους υγιείς σκεπτόμενους κορινθίους;
Από ότι βλέπετε ο πόλεμος της καρέκλας έχει ήδη ξεκινήσει περίπου δεκατέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει, εδώ χθες παρενέβη και ο Κος Θωμαίδης κάνοντας δηλώσεις θα έλεγα τέτοιες που ο Θωμάς δεν μας έχει συνηθίσει όπως δεν πάει με τον Γιώτη γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία για το μέλλον της πόλης (υπόγειο γκαράζ κ.λ.π.). Αγαπημένε μου Θωμά εσύ πάντα λες την αλήθεια τώρα νομίζω ότι κάτι σε μάζεψε ίσως το κόμμα, η αλήθεια είναι αυτή που χρόνια έλεγες, ο Γιώτης μου στέρησε την δημαρχεία τώρα θα έλθει η ώρα να κάνω το ίδιο, μάλιστα χαριτολογώντας έλεγες ότι αν η Νέα Δημοκρατία δώσει χρίσμα στο Γιώτη εσύ θα πας στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου, πάντως είναι γεγονός ότι κάπως ξύπνησαν τα αίματα και σίγουρα οι δηλώσεις θα πάνε βροχή.
Βέβαια ο Κώστας θα ήταν ευτυχής όσο και αν δεν το λέει γιατί φοβάται τους πασόκους του ψηφοδελτίου να έχει την στήριξη της Ν.Δ. έστω και ως ανεξάρτητος οι πασόκοι τι λένε; Τώρα θα μου πείτε εθνικές εκλογές έρχονται όλο και κάποιοι θα μείνουν απέξω από την βουλή μήπως λέμε μήπως καλοδούν την Κόρινθο σαν επόμενο βήμα, μη γελιέστε είναι μεγάλο πράγμα ο δήμαρχος της πόλης, ας πούμε ένας κυβερνήτης 40.000 χιλιάδων κατοίκων δεν είναι και μικρό πράγμα.
Κλείνοντας θέλω να πω δύο λόγια για το ψηφοδέλτιο του Θωμά που πραγματικά μετά την αποχώρηση του δεν είδε άσπρη μέρα μιλάμε για σκορποχώρι, παρά τις αγνές προθέσεις του Τάκη Λούμπα και τον αγώνα επιβίωσης του Λουζιώτη. Τώρα θα μου πείτε είναι αμελητέες προσωπικότητες. Αντιθέτως θα έλεγα πολύ σοβαρές και με προσήλωση στην παράταξη τους και με πολλές πιθανότητες να πάρουν το χρίσμα της Ν.Δ. και τότε θα αρχίσουν τα όργανα και μη ξεχνάμε την σοβαρότητα της κίνησης πολιτών και την πραγματικά σοβαρή όσο και στιβαρή παρουσία του Κου Κασίμη. Κάντε λίγο υπομονή που ξέρετε μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο. ΄Όσο για τον Αλέκο, μη το ξεχνάτε ποτέ είναι ο δήμαρχος και αυτό τα λέει όλα, δεν είναι από αυτούς που χάνουν μάχες εύκολα θα έλεγα το αντίθετο. Εδώ θα είμαστε για ότι συμβεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 και φοβάμαι θα είναι πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: