Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Θα μάθει ο λαός όταν είναι η ώρα!

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Μια τοποθέτηση έστω σεβασμού προς όλον αυτόν τον κοσμάκη που θα «βγάλει το φίδι από την τρύπα» για ακόμα μια φορά , θα έπρεπε να την είχατε… ή μήπως φοβάστε πως θα σας προλάβει κανένας άλλος και θα μας… τα πάρει; Μην φοβού υπουργέ μου , αυτό το «παπαδοπουλικό» δικαίωμα το έχει μόνο το Κράτος!

Επιτρέψτε μου την παρομοίωση , όπως ο απατημένος το μαθαίνει τελευταίος, έτσι και ο λαός ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει και να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία , θα μάθει τελευταίος το πώς και το πότε. Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος πολλά σενάρια επεξεργάζεται για να βγάλει χρήμα από την τσέπη μας και να το βάλει στα ταμεία του σιγήν ιχθύος όμως τηρεί, ίσως – ίσως και προκλητική.
Βρέθηκε στην Τρίπολη λοιπόν ο υπουργός για τα εγκαίνια μιας πολύ σημαντικής επένδυσης , έχει να κάνει με φωτοβολταικά πάνελ και αγγίζει τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ρωτήθηκε ως ήταν φυσικό για τα νέα μέτρα, πότε αναμένονται και ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα αγγίζουν μιας και τα σενάρια θέλουν την έναρξη των μέτρων αυτών στις αρχές του νέου μήνα. Ο υπουργός δικαιολογήθηκε αρχικά πως βρισκόταν στο χώρο για άλλη δουλειά επομένως τι να λέμε τώρα, κι αν έμενε σε αυτό; Θα είχε καλώς! Σημείωσε όμως πριν να αποχωρήσει , πως ο λαός θα μάθει όταν είναι η ώρα. Επιτρέψτε μου κύριε υπουργέ αλλά μας αφορά… η ενημέρωση , αφού να την γλιτώσουμε δεν την γλιτώνουμε , είναι εκείνο που κατ ελάχιστον μας οφείλετε! Χρήματα θα μας πάρετε και μάλιστα χωρίς να τα ζητήσετε. Το επιβάλλεται και μάλιστα σε εποχές δύσκολες, σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Μια τοποθέτηση έστω σεβασμού προς όλον αυτόν τον κοσμάκη που θα «βγάλει το φίδι από την τρύπα» για ακόμα μια φορά , θα έπρεπε να την είχατε… ή μήπως φοβάστε πως θα σας προλάβει κανένας άλλος και θα μας… τα πάρει; Μην φοβού υπουργέ μου , αυτό το «παπαδοπουλικό» δικαίωμα το έχει μόνο το Κράτος! Για την ιστορία τώρα , η μπόρα αναμένεται να πάρει τα τσιγάρα, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας και τα ακίνητα… άντε και καλό μας καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: