Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΗ ΟΡΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.
ΣΕ ΒΟΜΒΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΑ ΑΚΟΠΑ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ.


Το καλοκαίρι έχει διανύσει το ένα τρίτο του και απότι φαίνεται και φέτος το φυλλοκάρδι μας θα τρέμει για πιθανές φωτιές, τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά και κανενός αυτί δεν έχει ιδρώσει μέχρι στιγμής. Αν κάνετε μια βόλτα στη Κορινθία ορεινή και πεδινή η κατάσταση παραμένει ως έχει εδώ και χρόνια.
Απολύτως κανείς δεν έχει εφαρμόσει το πάθημα μάθημα, δεν είναι μακριά ο χρόνος που δεκάδες νεκροί έφυγαν άδικα από αμέλεια, από αδιαφορία, πολλές φορές και ασυνειδησία κάποιων.
Σχεδόν ολόκληρη η Πελεπόννησος κάηκε και αντί να τρέξουμε από την επομένη να σώσουμε ότι απέμεινε δώσαμε μερικά πεντοχίλιαρα για να κλείσουμε στόματα και εκεί τελείωσε το έργο της πολιτείας.
Κάνοντας μια βόλτα θα δείτε λόγω των πολλών βροχοπτώσεων τα χόρτα να είναι δύο μέτρα και όχι μόνο σε οικόπεδα, αλλά επάνω στο δρόμο είναι δε τόσο μεγάλα που σου κόβουν και τη θέα, σε διασταυρώσεις
Θα μου πείτε και τι να γίνει;
Μα γιαυτό εκλέγουμε νομάρχη και δημάρχους για να μας λύνουν τέτοια προβλήματα, για τα μεγάλα έχουμε τους υπουργούς (λέμε τώρα) αν δεν μπορούν να μας στηρίξουν στο θέμα των σκουπιδιών, του νερού, της πυρασφάλειας τότε δεν μας χρειάζονται, αν έχουν μπερδέψει το ρόλο τους, ότι είναι μόνο για λόγους σε δεξιώσεις και πανηγύρια λάθος.
΄Έπρεπε να έχουν βγάλει στο δρόμο τα μηχανήματα και αν είναι δυνατόν να ζητήσουν τη βοήθεια αγροτών με θεριστικές μηχανές στο τέλος ας τις νοικιάσουν, δεν χάθηκε ο κόσμος για λίγα ευρώ τόσα και τόσα σπαταλούνται άσκοπα.
Ο νομός μας σε όλους τους δήμους είναι γεμάτος πύρινες βόμβες που με ένα δυνατό αέρα και κάποια πράξη ασυνειδησίας και τότε θα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Μέχρι στιγμής έχουν μπει δεκάδες μικρές φωτιές που όλες κουτσά στραβά αντιμετωπίστηκαν, όμως ο θεός να βάλει το χέρι του σε κάποιο μεγάλο κακό. Τι να πρωτογράψω, μηχανικός εξοπλισμός μέτριος και θα έλεγα και παλιός, ανθρώπινο δυναμικό λίγο που δεν μπορεί να φυλάξει τόσα και τόσα επικίνδυνα μέρη. Απότι ακούμε και τα αεροπλάνα όχι τόσα όσα χρειάζονται, οικονομίες κάνουμε σε αυτά που ο λαός δεν θα πει ποτέ γιατί, στις ρεμούλες μόνο είμαστε ασυναγώνιστοι.
Ας κάνει μια βόλτα ο νομάρχης οι δήμαρχοι στους δήμους τους και αν δεν ξέρουν θα δουν μια κατάσταση απαράδεκτη, ξερά τεράστια χόρτα παντού και όλοι τους αντί να κάνουν κάτι κατηγορούν τους πολίτες γιατί δεν καθάρισαν τα χωράφια τους.
Μια ζωή τους φταίνε αυτοί που τους ψήφισαν για να λύνουν όλα αυτά τα καθημερινά τους προβλήματα αλλιώς δεν τους χρειαζόμαστε.
Κλείνοντας όσο υπάρχει καιρός και πριν αρχίσουν τα μελτέμια και οι κίνδυνοι μεγαλώσουν πρέπει να καθαριστούν οι χώροι παντού από τα ξερά χόρτα είναι κρίμα όσα δάση έχουν μείνει και όσα πάνε να ξαναγίνουν να καταστραφούν και μαζί τους περιουσίες και ζωές.
Επιτέλους για αυτά σας θέλουμε Κύριε νομάρχα και Κύριοι δήμαρχοι τα άλλα μπορούμε και μόνοι μας. Επαναλαμβάνω δεν έχετε πλέον καμιά δικαιολογία, εδώ και τώρα καθαρίστε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: