Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΩΤΗ

της Τζένης Σουκαρά

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Γιώτη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για το δήμο της Κορίνθου ουσιαστικά είναι η απαρχή μιας παρατεταμένης και άκρως ενδιαφέρουσας προεκλογικής περιόδου για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της πρωτεύουσας του νομού.
Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν πως τα δυο πρώτα χρόνια στην μειοψηφία ο Κώστας Γιώτης έδειχνε να αμφιταλαντεύεται έντονα ανάμεσα στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση ,έδειχνε να μην γνωρίζει ακόμα τι επιθυμεί και σαφώς τι θα επιδιώξει στο μέλλον.
Η υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές ενδυνάμωσε την εντύπωση αυτή και σίγουρα έδωσε στους αντιπάλους του ένα βασικό επιχείρημα πως το ενδιαφέρον του για τα αυτοδιοικητικά πράγματα υπήρξε συγκυριακό .
Οι προθέσεις του Κώστα Γιώτη είναι αλήθεια υπήρξαν πάντα μπερδεμένες.Προεκλογικά είχε δηλώσει πως εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα ,μια δήλωση που την πήρε πίσω αμέσως !Στις βουλευτικές εκλογές το πάλεψε αν και σήμερα δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η θέση του βουλευτή γιατί αυτή είναι μια μετοχή ,όπως είπε , στη θέση του αρχηγού .Άφησε πάντως τότε άπλετο χώρο για ένα μεγάλο διάστημα στον Τάκη Λούμπα κάνοντας τον να ελπίζει πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο χώρο της ΝΔ. στη δήμο Κορίνθίων. Κατόπιν ήλθαν οι δηλώσεις και οι κόντρες με τον δήμαρχο όπου μίλαγε ως ο επερχόμενος δήμαρχος της Κορίνθου. Ήταν η εποχή που ξεκίνησε η μάχη των εντυπώσεων για το χρίσμα της ΝΔ. Ακόμα και ο αγώνας που έκανε στις ευρωεκλογές με το κομματικό κλιμάκιο στόχο και σκοπό αυτό είχαν .Τώρα το διεκδικεί περισσότερο από ποτέ αφενός γιατί η δημοτική αρχή δείχνει να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και αφετέρου γιατί ο πολιτικός του χώρος φαίνεται δύσκολα πως θα κερδίσει στις προσεχείς εκλογές. Όλα αυτά σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους.
Την Δευτέρα ήλθε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του .Προλαβαίνοντας όλους τους επίδοξους μνηστήρες εντός και εκτός ΔΣ ,επιδιώκει να ηγηθεί στο κομματικό του χώρο αποδυναμώνοντας προθέσεις και στρατηγικές .
Ο κύριος Γιώτης δηλώνει ανεξάρτητος και κάνει κάλεσμα σε όλους τους κομματικούς φορείς να αξιολογήσουν την προσπάθειά του τονίζοντας πως η ΝΔ θα είναι η πρώτη που θα τον αξιολογήσει κι ευελπιστεί θετικά . Δεν απευθύνεται σαφώς στο ΠΑΣΟΚ και σίγουρα όχι στις αριστερές δυνάμεις .Τονίζει το ανεξάρτητο του συνδυασμού του για την προσέλευση ανθρώπων σημαντικών στο ψηφοδελτιό του .Γνωρίζει όμως πολύ καλά πως δίχως το χρίσμα ενός μεγάλου κομματικού φορέα δεν έχει σημαντικές πιθανότητες να επιτύχει. Αγκάθι παραμένουν οι σχέσεις του με τον πρώην δήμαρχο Θωμά Θωμαίδη ,ο οποίος τον θεωρεί βασικό υπαίτιο της ήττας του στις προηγούμενες εκλογές .Ανακοινώνει λοιπόν νωρίς για να καλλιεργήσει τις σχέσεις του και προς το ανοιχτό αυτό μέτωπο ,λαμβάνοντας το ρόλο του δεδομένου υποψηφίου και του πλέον πιθανού ισχυρού αντιπάλου του Αλέκου Πνευματικού.
«Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλεγώ, θα είμαι δήμαρχος μιας τετραετίας»λέει.Κι εδώ ομολογούμε πως η φράση ηχεί ωραία .Για να γίνει όμως εντυπωσιακή κι ελκυστική πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένο ρεαλιστικό πρόγραμμα τετραετίας, που να δίνει μια άλλη ρώτα σ΄αυτόν το δήμο. Εδώ για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε ακούσει κάτι πρωτοποριακό από τις τοποθετήσεις του αυτά τα δυόμισι χρόνια .Σίγουρα όμως περιμένουμε και κατόπιν θα κρίνουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: