Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΑ : ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ !!!

του Νίκου Νικολόπουλου

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ, ΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ .
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


Μπορεί η Κορινθία να υστερεί σε πολλά πράγματα, όπως από νερό, σκουπιδότοπους, (οργανωμένους) διαβρώσεις ακτών, κ.λ.π. ίσως αν γίνει γκάλοπ προβλημάτων να έρθουμε στις πρώτες θέσεις.
΄Όμως έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι σε πολλά θέματα γύρω από την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και όλα τα συναφή , είμαστε μεταξύ όλων των νομών της χώρας στη δωδέκατη θέση, ιδιαίτερα στα ναρκωτικά στις πρώτες τέσσερις θέσεις με μια μικρή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε, να μπούμε στα μετάλλια.
Τα στοιχεία δεν είναι δικά μου, μου τα έδωσε χθες σε εκπομπή που θα δείτε σήμερα στις 15:00 ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κος Ιωάννης Πανούσης.
Πάνω από όλα συμπατριώτης μας και γνώστης όλων αυτών.
Μου είπε λοιπόν για όλα δεν φταίει η αστυνομία, φταίμε και εμείς και μου εξήγησε ότι οι αστυνομικές αρχές έστω και με την αδράνεια που την διακρίνει πολλές φορές είναι υποχρεωμένη να κυνηγάει εμπόρους και όχι βαποράκια .
Θα έλεγα συνέχισε, αυτό είναι δουλειά του δήμου και εμάς των ιδίων. Βλέπετε αν πάει η αστυνομία έξω από σχολεία τότε όλοι θα μιλήσουν για παρακολούθηση, έτσι μένει σε όλους εμάς αυτό το έργο.
Οι έλληνες έχουν το φόβο μην τους πούνε ότι είναι ρουφιάνοι, όχι παιδιά δεν είναι έτσι οι ρουφιάνοι, είναι κάτι διαφορετικό όταν θέλεις να κάνεις κακό εκεί που δεν υπάρχει, εδώ με μια πληροφορία θα σώσετε ζωές, θα βοηθήσετε τα παιδιά μας.
Το πιο σπουδαίο και ίσως το πιο εντυπωσιακό από αυτά που μου είπε είναι να προσπαθήσουμε να σώσουμε το παιδί του γείτονα πρώτα, για να μην έλθει η καταστροφή στο δικό μας.
Μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε κάτι και το πιο σπουδαίο έστω και ένα παιδί να σώσουμε η επιτυχία είναι τεράστια., ναι είναι γεγονός ότι έχουμε απομονωθεί κλεινόμαστε στα σπίτια μας και δεν μιλάμε σε κανένα .
Οι καιροί επιτάσσουν άλλες συμπεριφορές άλλες τακτικές, πριν είναι αργά.
Τώρα θα μου πείτε εδώ υπάρχουν οργανώσεις όπως ο «ΔΙΟΛΚΟΣ» στη Κορινθία αν δεν γνωρίζετε, κέντρο πρόληψης και κανείς δεν τους στηρίζει η προσπάθεια αυτών των λίγων ανθρώπων περνάει μόνιμα στα ψιλά των εφημερίδων και από χρήματα ελάχιστα, βλέπετε δεν περισσεύουν για τέτοιες δραστηριότητες, τα τρώνε τα βατοπέδια, η SIEMENS, οι κουμπάροι, τα ομόλογα. Λίγη μεθαδόνη ζητάει ο ΟΚΑΝΑ και μονίμως τα τηλέφωνα των υπουργών μιλάνε.
Προεκλογικά μόνο μεγάλα λόγια και μετά το χάος. Ήλθε η ώρα να αντιδράσουμε να αγωνιστούμε, για να σώσουμε τα παιδιά μας.
Μη περιμένετε βοήθεια από την πολιτεία , δεν θα έλθει ποτέ η και όταν θα έλθει θα είναι πολύ αργά.
Κλείνοντας θα επαναλάβω , το πρόβλημα στην Κορινθία τεράστιο με το να το κρύβετε κάτω από το χαλί δεν χάνεται αλλά μεγαλώνει, συζητήστε το με τους δικούς σας, ζητήστε βοήθεια από τους γειτόνους από την αστυνομία.
Μην θεωρείτε τον εαυτό σας καρφί, επειδή με το τηλεφώνημα θα σώσετε μια ζωή ενός νεαρού άμυαλου παιδιού.
Να προσπαθήσουμε όλοι να κατέβουμε πολλές θέσεις κάτω από την Τετάρτη θέση διαφορετικά σύντομα θα ανεβούμε στο βάθρο παίρνοντας μετάλλια . Κοιτάξτε με την αδιαφορία μας να το κάνουμε χρυσό. ΄ Όσο για τα παιδιά ας προσπαθήσουν, να στηρίξουν ο ένας τον άλλον τα ναρκωτικά είναι θάνατος όχι μαγκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: