Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»

της Τζένης Σουκαρά

Σε κυνήγι με το χρόνο με την θάλασσα που καταστρέφει το έργο και με τις λιμενικές αρχές η δημοτική αρχή της Κορίνθου που προσπαθεί να σώσει καταρχήν και κατόπιν να αξιοποιήσει το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου

Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης «πρέπει οπωσδήποτε να ‘σωσουμε το έργο και τα χρήματα των Κορινθίων»

Στη περιοχή αυτή έχουν πέσει τουλάχιστον 15εκατ. ευρώ από χρήματα Κορινθίων, για να γίνουν αυτές οι επιχώσεις, αυτά τα κρηπιδώματα.
Με την πάροδο των χρόνων τα κρηπιδώματα υποχώρησαν, η μελέτη με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας δεν έχει υλοποιηθεί
Για την δημοτική αρχή υπήρχε μια απόφαση και αυτή ήταν μονόδρομος . ΄Έπρεπε να προστατέψουμε ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και να μην το φάει η θάλασσα.
Πέρα από αυτό πρέπει να προστατεύσουμε και την εικόνα της πόλης σε αυτό που εμείς έχουμε υποσχεθεί, πως θα ανοίξουμε την πόλη προς την θάλασσα. ΄Ίσως αυτή η προσπάθεια του δήμου για τον ευπρεπισμό, για να δώσει ένα κοινόχρηστο χώρο στους δημότες του κάποιους ενοχλεί.
Υπάρχουν κάποιες φωνές μέσα στην πόλη, που δεν θέλουν να γίνει τίποτα. Θέλουν μια πόλη στάσιμη. ΄Όταν ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε το χώρο που ήταν γεμάτος σκουπίδια και μπάζα. Υπάρχουν κάποιες «ανώνυμες» καταγγελίες οι οποίες στόχο έχουν να σταματήσουν τα πάντα.


Νίκος Σταυρέλης « Είμαστε αποφασισμένοι να αναπλάσουμε την περιοχή»

« Εμείς είμαστε αποφασισμένοι ως δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε να αναπτύξουμε από το καταπληκτικό παραλιακό μέτωπο. Μετά τα Καλάμια η Κόρινθος πρέπει να στραφεί και στο μέτωπο αυτό που αρχίσαμε ήδη να αναπλάθουμε. ΄Είχαμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα χρήματα των δημοτών που έδωσαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές 20 χρόνια πριν για την προστασία αυτών των συγκεκριμένων έργων. ΄Ήδη έχει αρχίσει να καταστρέφεται ένα σημαντικό κομμάτι των έργων που έγιναν τότε. Αρχίσαμε με τη τσιμεντόστρωση στην παραλία για να προφυλάξουμε όλο το έργο που έγινε που στόχο θα έχει να αναπλαστεί η περιοχή. Θα έρχονται οι Κορίνθιοι να χαρούν αυτό το περίφημο πεζόδρομο που θα φτάνει μέχρι την Ποσειδωνία.
Στη συνέχεια βάσει μελέτης αρχιτεκτονικής που έχει εγκριθεί θα γίνει η ανάπλαση όλου του μετώπου, που έχει νερά, πράσινο, δένδρα. Θα κληθούν μάλιστα όλοι οι φορείς από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της πόλης να συνεισφέρουν στην δενδροφύτευση, για να αλλάξει η όψη της Κορίνθου.

«Να μην τολμήσουν κάποιοι να σταματήσουν το έργο»

Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. Η δημοτική αρχή παλεύει κι έχει πάρει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των εγκρίσεων, χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια. ΄Ήδη είμαστε στην τελική φάση επανακαθορισμού του αιγιαλού και στη συνέχεια παραχώρησης στο δήμο. Επειδή υπάρχουν πολλά παπαγαλάκια στη πόλη έχω να πω τα εξής: Να μην τολμήσουν κάποιοι να σταματήσουν αυτό το έργο. Στα αυτιά μας έχουν έλθει πολλά!!! Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να σταματήσει αυτή την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Χ. Ντιγκιρλάκης «ο χώρος αυτός δεν θα γίνει λιμάνι»
Υπάρχει από την δεκαετία του 80 από την εποχή του Ν.Κουίνη μια πρόταση που αφορούσε την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου. Η πρόταση αυτή έχει πάρει εγκρίσεις από τα 7 συναρμόδια υπουργεία. Μέσα σε αυτά είναι και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το χαρτί του οποίου από την δεκαετία του 80 έδινε το δικαίωμα να προχωρήσει ο δήμος στις επιχώσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος και με την ολοκλήρωση των επιχώσεων να επανακαθοριστεί ο αιγιαλός. Το θέμα του επανακαθορισμού του αιγιαλού ξεκόλλησε εδώ και ενάμιση χρόνο. Κάποιοι εάν ακόμη σκέφτονται ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να κάνει την Κόρινθο Κερατσίνι και αυτό αφορά το λιμάνι της Κορίνθου να το βγάλουν από το μυαλό τους. Ο χώρος αυτός θα αναπλαστεί και θα δοθεί στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: