Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

-Φωτιά στη χωματερή «έκλεισε» την πόρτα στην εναπόθεση -Λιούντρης: Έχουμε μια βόμβα στην περιοχή μας!

της Χριστίνας Τσιορωτά
Κλεισαν οι πόρτες της χωματερή στης Βόχας για το δήμο Κορινθίων και αιτία δεν είναι τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά η φωτιά που ξέσπασε στο σημείο , φωτιά που διόγκωσε το ήδη μεγάλο πρόβλημα

«Δεν σαμποτάρουμε την Κόρινθο , έχουμε πρόβλημα»


« Έχουμε κάποιο πρόβλημα , σήμερα είχαμε φωτιά πάλι, την ελέγχουμε αλλά αυτή η κατάσταση θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας , υπάρχει ο δεματοποιητής στην Τρίπολη και εμείς περιμένουμε να βρούμε χώρο για να τον βάλουμε. Με τον κύριο Πνευματικό έχουμε μια άριστη συνεργασία , νομίζω ότι θα βρούμε λύση. Στηρίζουμε την Κόρινθο αλλά έχουμε και εμείς προβλήματα. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα ν αποφασίσουμε να βάλουμε κάπου τον δεματοποιητή, εμείς έχουμε μια βόμβα στην περιοχή μας , με τεράστιο όγκο σκουπιδιών μετά και την ενίσχυση της Κορίνθου . Ξέρετε πως εμείς 2 χρόνια στηρίζουμε, είναι άδικο να μας λένε πως κλείσαμε και δεν παίρνουμε. Έχουμε φωτιά έχουμε δυσκολίες , έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, λύση είναι ο δεματοποιητής, ας βρούμε επιτέλους κάπου να τον βάλουμε και νομίζω σιγά – σιγά μετά θα αποκατασταθούν και οι χωματερές.» δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Λιούντρης.

«Ο δεματοποιητής περιμένει…»

Η τοποθέτηση του δεματοποιητή είναι πλέον ανάγκη επιτακτική. Να βρεθεί χώρος και να έρθει λύνοντας το τεράστιο πρόβλημα το οποίο σαφώς και διογκώνεται με την έλευση και του καλοκαιριού. Βέβαια στην όλη ιστορία υπάρχουν και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και τα οποία ξεκίνησαν με τις εμπρηστικές δηλώσεις Δικαίου οι οποίες ; έφεραν ξεσηκωμό στη Βόχα.»

«Πυροσβέστης ο Δήμαρχος Κορίνθου»

Οι δηλώσεις Δικαίου πυροδότησαν κλίμα πολεμικό μεταξύ Κορίνθου και Βόχα για το θέμα των απορριμμάτων. Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν την αιτίας , σας δώσαμε νερό , πάρτε σκουπίδια και απευθύνθηκαν στο δήμαρχό τους αλλά και στην Κόρινθο πως εν πάση περιπτώσει το κομβόι των απορριμματοφόρων θα πάψει προς την χωματερή τους αφού αυτή αλλά και οι ίδιοι δεν αντέχουν άλλο!

Πυροσβεστικά δρώντας ο δήμαρχος Κορινθίων δεδομένης της ανάγκης την οποίαν έχει και προς τη Βόχα, αφού η πρωτεύουσα στερείται χωματερής , βρέθηκε στο δήμο και συνομίλησε με κατοίκους και αρχές προκειμένου να λυθεί και να μην κοπεί ο γόρδιος δεσμός , γεγονός βέβαια που θα ήταν εις βάρος της Κορίνθου εάν κοβόταν. «Την Δευτέρα είχα επισκεφτεί το δήμο Βόχας είχα επαφές με το δήμαρχο , με τους αγρότες κουβεντιάσαμε διεξόδους, πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο , λύσαμε παρεξηγήσεις. Λειτούργησα πυροσβεστικά , έγινε μια κουβέντα σε καλό κλίμα και δεν σας κρύβω πως έγινε και κουβέντα με τον αρμόδιο διευθυντή για να τον ενημερώσω τι πρέπει να γίνει από χτες όχι από σήμερα. Τι μπορούσε να γίνει για ν ανακουφιστεί η πόλη της Κορίνθου .Και είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε ο Αλέξανδρος πνευματικός .

Δεν υπάρχουν σχόλια: