Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Έχει ένα όνειρο ο Δήμαρχος Σικυωνίων.
Υπάρχουν Δήμαρχοι που ασκώντας την εξουσία επί μία ή και δύο τετραετίες αφήνουν έντονη την σφραγίδα τους!
Και έρχονται οι επόμενες γενιές ρωτώντας τους παλιότερους, επί τίνος Δημαρχιακής θητείας έγινε αυτό το μικρό ή το μεγάλο έργο.
Συνήθως διαχρονικό και επ’ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Όπως το Σχέδιο Πόλης ή ο Βιολογικός Καθαρισμός ή ο ΧΥΤΑ, ή αλλαγή του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ακόμα η διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης και η αισθητική της πόλης.
Εάν ανατρέξετε με το μυαλό σας στους Δήμους της Κορινθίας, θα διαπιστώσετε ότι κάποιοι άφησαν έντονη την σφραγίδα τους και άλλοι πέρασαν απαρατήρητοι στον χώρο του τίποτα!
Απλά διαχειρίσθηκαν καλώς ή μέτρια το σήμερα και τοποθετήθηκαν εκεί που ανήκουν.
Στον κόσμο της λήθης!
Ο Άγγελος ο Τσουλούφας έχει λοιπόν ένα όνειρο.
Την υλοποίηση ενός ΧΥΤΥ στο Δήμο Σικυωνίων!
Έχει ήδη εγκριθεί το ποσό των 600.000 Ευρώ για την μελέτη, η οποία ανεστάλη εν όψει του Περιφερειακού προγραμματισμού για την όλη διαχείριση των απορριμμάτων.
Βέβαια αυτός ο ΧΥΤΥ δεν ανταποκρίνεται σ’εκείνες τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας και που το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ήδη εκπονήσει σχέδια και μελέτες που «ταιριάζουν» ανά περιοχή και περιφέρεια.
Υποδομές και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., που ελαχιστοποιούν και τον όγκο της υγιεινής ταφής και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον (ατμόσφαιρα, έδαφος, υδροφόρος ορίζοντας).
Απλά είναι μια μετεξέλιξη του ήδη υπάρχοντος ΧΥΤΑ, που η χρήση του και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και λόγω κορεσμού, λήγει το 2010, σε μία μονάδα επιμελούς διαλογής και δεματοποίησης των υπολειμμάτων.
Λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το σοβαρό δίκτυο ανακύκλωσης που «στήνεται» εντός ολίγου στον Δήμο.
Προς το παρόν το «όνειρο» αναβάλλεται!!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Έξι ταινίες για το βραβείο

Ο «Χρυσός Πήγασος» στο έργο που θα αναδειχθεί στο Φεστιβάλ
Ποια η συνοπτική παρουσίαση των έργων

Ο «Χρυσός Πήγασος» θα είναι το βραβείο που θα απονεμηθεί στην ταινία που θα αναδειχθεί από την αξιολόγηση της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής κατά την διάρκεια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κόρινθο. Το βραβείο συνίσταται στην επιβράβευση των προσπαθειών των σκηνοθετών και την ενίσχυση τους μέσω της παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού και επεξεργασίας για την πραγματοποίηση της επόμενης ταινίας τους στην Κόρινθο. Έξι ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών πρόκειται να διεκδικήσουν το χρυσό πήγασο. Συνοπτικά η παρουσία τους έχει ως εξής: «Crossing bridges» .Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ο σκηνοθέτης Μark Norton παρουσιάζει ένα από τα μικρά «διαμαντάκια» του βρετανικού ανεξάρτητου σινεμά. Με φόντο το σύγχρονο αστικό τοπίο του Λονδίνου ο Norfolk συνθέτει μια διασκεδαστική ταινία που υπερβαίνει την κατηγοριοποίηση για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν .Το πορτρέτο ενός άντρα που σε ένα κόσμο γυναικών κατηγορείται για κακοποίηση της κόρης του χάνει τη δουλειά του και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενώ μια αναδρομή στη ζωή του είναι αναπόφευκτη. Η ταινία «Kilometres» : Ο ηθοποιός Jan Uuspold είναι χαμένος από χέρι. Είναι αλκοολικός τζογαδόρος ο οποίος διαρκώς τσακώνεται με τη σύζυγό τους και της λέει ψέματα .Απολύεται από το θέατρο και η μόνη επιλογή για να κερδίσει τα προς το ζην είναι να υποδυθεί την τραβεστί Χέλγκα. Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Μέχρι που η Χέλγκα εμφανώς εκνευρισμένη αποχωρεί από ένα ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η αρχή του τέλους για την καριέρα της θα σημάνει την εμπλοκή σε νέες περιπέτειες. Με την πιθανότητα να πάει φυλακή αποφασίζει να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή Στη διαδρομή θα συναντήσει διεφθαρμένους πολιτικούς αστέρες της ποπ και αληθινούς ανθρώπους Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που διασημότητες υποδύονται άλλες διασημότητες και ηθοποιοί υποδύονται καθημερινούς ανθρώπους. Η ταινία: Κarma: Ο Βικ αποξενωμένος από τον πατέρα του επί 30 ολόκληρα χρόνια θα τον επισκεφτεί κατόπιν των επίμονων εκκλήσεων της συζύγου του Άννας, μόνο για λίγες ημέρες. Η πορεία των γεγονότων η ιδιόμορφη σχέση που θα αναπτύξει η Άννα με τον πεθερό της αλλά και τον τόπο θα εκκινήσουν μια σειρά γεγονότων που σαν αλυσιδωτή αντίδραση θα αλλάξουν εκ βάθρων τη ζωή όλων τους. Θα γίνει ακούσια το μέσο για την αποκάλυψη ενός φόνου που είχε γίνει παλαιοτέρα στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα αναδειχτούν σε τραγικά πρόσωπα μέσω της συγκλονιστικής σκηνοθεσίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Έκθεση ζωγραφικής
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 150 χρόνων της Κορίνθου στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου ( Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος) διοργανώνεται έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 του ιδίου μηνός. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 19.00 η ώρα. Οι ώρες λειτουργίας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή πρωί 9.00-13.00 και Σάββατο πρωί 9.00-13.00. Επίσης η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 18.00 μέχρι 20.00 το βράδυ.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Βασικές ενότητες τoυ site

Το site είναι η πρώτη φορά που βγαίνει τον αέρα στην γλώσσα την ηλεκτρονική και δεν είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνει η ΤΕΔΚ σε θέματα περιβαλλοντικά. Θα τα δουν όσοι χρησιμοποιήσουν το site . Η δουλειά αυτή έγινε στο πλαίσιο ενός άλλου προγράμματος του Eκοσιντ. Δημιουργήθηκε επίσης μια ιστοσελίδα που περιέχει όλη τη νομοθεσία που αφορά περιβαλλοντικά θέματα στην χώρα μας. Δυσκολίες υπήρξαν στην δημιουργία ενός τρόπο για να ενσωματωθούν τα τόσα πολλά πράγματα που έχουν σχέση με την ανακύκλωση . Το υλικό που συγκεντρώθηκε και είχε πολλά παρακλάδια και θα έπρεπε να γίνει όσο το δυνατό περισσότερο συνοπτικό ώστε αν είναι λειτουργικό στα παιδιά. Οι βασικές ενότητες είναι: Τα απορρίμματα , η ανακύκλωση ,τα ανακυκλούμενα υλικά , οι τσιγγάνοι και η ανακύκλωση, τα κουίζ και παιχνίδια, τα links και blogs.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΕΞΑΜΙΛΙΑ
Φωτιά σε αγροτική έκταση
Mια μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή των Εξαμιλίων το Σάββατο το απόγευμα. Το συμβάν δεν ανησύχησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού δεν πήρε διαστάσεις. Η εκδήλωση της φωτιάς παρατηρήθηκε στις 19.40 ενώ η λήξη της σημειώθηκε στις 20.27 .Κάηκαν μερικά τετραγωνικά μέτρα γης με ξηρά χόρτα και απορρίμματα. Άγνωστη μέχρι στιγμής παραμένει η αιτία της φωτιάς. Στο σημείο έσπευσαν 1 όχημα και 2 άνδρες και αφού κατέβαλαν συντονισμένες ενέργειες κατόρθωσαν να περιορίσουν και τελικά να αποσοβήσουν τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς. Τα περιστατικά πυρκαγιών έχουν μειωθεί αρκετά όμως όποτε αυτά εμφανίζονται χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για να μην προκαλούν δυσάρεστες καταστάσεις.
ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΠΕΖΗΣ
Εμφανίστηκε αυθορμήτως ο οδηγός του Βραχατίου
Την 19 Οκτωβρίου, το Σάββατο, στις 10.30 το πρωί παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Τροχαίας Ξυλοκάστρου ο οδηγός του Ι.Χ. που πρόσφατα στις 15 Οκτωβρίου είχε παρασύρει και τραυματίσει θανάσιμα μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Βραχάτι. Η γυναίκα ήταν πεζή και ο τραυματισμός της είχε σαν αποτέλεσμα την κατάληξή της λίγη ώρα αργότερα. Ο οδηγός έκρινε ότι θα πρέπει να εμφανιστεί και ότι δεν ήταν σωστό να μην έχει δώσει στοιχεία του στο περιστατικό. Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξυλοκάστρου. Αρκετά είναι τα ατυχήματα που επισυμβαίνουν τόσο μέσα στις πόλεις του νομού μας όσο και μέσα στα τμήματα των Εθνικών οδών.
Ψυχραιμία και σύνεση…
Είναι γεγονός ότι η Παγκόσμια οικονομική κρίση έχει φέρει μια άνευ προηγουμένου τηλεοπτική υπερβολή τουλάχιστον σε αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός όμως ο πανικός τις περισσότερες φορές είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Προέχει η ψυχραιμία και η σύνεση για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όσο γίνεται περισσότερο ανώδυνα τις όποιες δύσκολες επιπτώσεις που όπως αναφέρουν και οι ειδικοί είναι ακόμη πίσω…
Ορατός ακόμη ο κίνδυνος της χρεωκοπίας (φωτο Β.Νανόπουλος)
Έπονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης…
«Πρέπει να σώσουν οι κυβερνήσεις και την πραγματική οικονομία, να βρουν τρόπους ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά. Αν δεν γίνει αυτό, θα υπάρξει μεγάλη κρίση στην αγορά τους επόμενους μήνες», αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Νανόπουλος

Την επιτακτική ανάγκη να σωθεί η πραγματική οικονομία των κρατών από την πρόσφατη οικονομική κρίση που έπληξε όλο τον κόσμο επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς στο σύστημα το χρηματοοικονομικό .Αυτή είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα και νομίζω ότι είναι υπέρ αρκετό να καλύψει τις καταθέσεις που υπάρχουν σήμερα στις Ελληνικές τράπεζες. Πράγματι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο , το πρόβλημα που ξεκίνησε από τις τράπεζες στην Αμερική, τις τράπεζες που δάνειζαν αλόγιστα χωρίς να πάρουν εγγυήσεις και σήμερα οι άνθρωποι που πήραν τα δάνεια δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν. Αυτό παρέσυρε στη χρεωκοπία τράπεζες στην Αμερική και αρκετές στην Ευρώπη γιατί ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και πολλές τράπεζες στην Ευρώπη στο βωμό της κερδοφορίας έκαναν ελαστικά τα κριτήρια χρηματοδότησης και έπαιρναν δάνεια χωρίς να δίνουν τις εγγυήσεις. Οι κυβερνήσεις και στην Αμερική και στην Ευρώπη έκαναν κινήσεις για να σώσουν το τραπεζικό σύστημα και μέχρι σήμερα το έχουν καταφέρει με κόστος βέβαια. Θα υπάρχει πρόβλημα και ξεκίνησε ήδη να φαίνεται με τη πραγματική οικονομία γιατί οι τράπεζες αφού θέλουν ρευστό και δεν βρίσκουν να δανειστούν , θα περιορίσουν τα δάνεια ή θα βάλουν πιο αυστηρούς όρους για τα δάνεια στο μέλλον κάτι που είναι πολύ λογικό .Όσοι έχουν πάρει δάνεια οι δανειολήπτες δεν θα μπορούν εύκολα να αποπληρώσουν τα δάνειά τους γενικώς θα υπάρξει μείωση στο ρευστό στην αγορά ,μείωση στο τζίρο άρα και στα κέρδη των επιχειρήσεων. Άρα θα πρέπει να πληρώσουν όλοι και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τα έξοδά τους .Αυτό θα οδηγήσει σε ύφεση. Η οικονομία δεν θα αναπτύσσεται και θα περιορίζεται ο καθένας και στα έσοδά του και στα έξοδα του περισσότερο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και νομίζω ότι οι κυβερνήσεις θα κάνουν το δεύτερο βήμα γιατί δεν είναι αρκετό μόνο το πρώτο να σώσουν τις τράπεζες. Πρέπει να σώσουν και την πραγματική οικονομία και να βρουν τρόπους ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά. Αν δεν γίνει αυτό θα υπάρξει μεγάλη κρίση στην αγορά τους επόμενους μήνες».

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Στόχος ληστείας το Κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας
Το Ξυλόκαστρο βρίσκεται στο στόχαστρο ληστών και διαρρηκτών το τελευταίο διάστημα αφού όπως δείχνουν τα πράγματα κάθε μήνα συμβαίνει και μια ληστεία. Ληστεία λοιπόν πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Ξυλόκαστρο. Ο δράστης εμφανίστηκε στην Τράπεζα σαν πελάτης φορώντας γυαλιά ηλίου. Κρατούσε όπλο .Πλησίασε στο ταμείο είπε ότι γίνονταν ληστεία και ζήτησε τα χρήματα. Όταν αποχωρούσε από το υποκατάστημα με το όπλο που κρατούσε δεν δίστασε να πυροβολήσει στον αέρα Οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες μέσα στο Κατάστημα αλλά και οι υπάλληλοι ιδιαίτερα τρομοκρατήθηκαν όταν τον είδαν να πυροβολεί στον αέρα. Το συμβάν έγινε περί τις 13.30 και ο δράστης έφυγε με τα πόδια. Η Αστυνομία κατόπιν τούτων και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του και όπως όλα έδειχναν βρίσκονταν επί τα ίχνη του. Απορίας άξιο είναι για ακόμη μια φορά πως μέσα στο κέντρο της πόλης του Ξυλοκάστρου, πενήντα μέτρα από την πλατεία του Αγίου Βλασίου, μέρα μεσημέρι, έλαβε χώρα μια τέτοια τρομακτική επιχείρηση. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις για το συμβάν που τρομοκράτησε την τοπική κοινωνία και έδειξε πόσο απροστάτευτη λόγω ελλείψεως αστυνομικής δύναμης μπορεί να είναι…

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ο συνδικαλισμός συρρικνώνεται…
Και τα εργασιακά προβλήματα όσο περνά ο καιρός διογκώνονται
Ποιο το νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου

Ο κ. Νίκος Καραβάς, Πρόεδρος Ταχυδρομικών νομού Κορινθίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κιάτου αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές του Εργατικού Κέντρου αλλά και στην αναγκαιότητα να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια περνάει κρίση, δήλωσε τα εξής: «Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κιάτου. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 18.30 το απόγευμα . Τα ονόματα όσων έθεσαν υποψηφιότητα κατατέθηκαν σε εφορευτική επιτροπή και ήταν πάνω από δέκα. Στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο ψηφίστηκαν κατά σειρά ψήφων οι: Κοκκίνης Αναστάσιος, Ντακοβάνος Θεοφάνης, Καραγιάννης Παντελής, Θεοχαρόπουλος Γιώργος, Καραβάς Νίκος, Φαρμάκη Κωνσταντίνα ,Μπινιάρης Γιάννης, Παπαδόπουλος Παναγιώτης , Παπαβασιλείου Βασίλης, Βαρελάς Βασίλης και Μαζιώτης Κωνσταντίνος. Η απόφαση των όσων ψήφισαν, καθορίστηκε από τη παρουσία και συμμετοχή των υποψηφίων στα προβλήματα της κοινωνίας καθώς και από την προσπάθεια τους στον εντοπισμό και την επίλυση των ή από την προώθηση αυτών σε αρμοδιότερα κλιμάκια προκειμένου να τακτοποιηθούν. Τα προβλήματα της περιοχής είναι τεράστια και στους εργαζόμενους και γενικότερα .Το Εργατικό Κέντρο Κιάτου καλύπτει μια περιοχή από το Βέλο ως και την Δυτική Κορινθία , Μαύρα λιθάρια οπότε αυτό σημαίνει ότι έχει κι ζωή και ύπαρξη και μέλλον. Αναφέρεται σε μια μεγάλη έκταση αλλά και ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνται στην περιοχή. Προσπαθούμε όλους τους εργαζομένους να φέρουμε στο Εργατικό Κέντρο και να έχει μέλλον και βιωσιμότητα γιατί τα προβλήματα και θα διογκώνονται όσο περνά ο καιρός και με την επίθεση που υπάρχει κατά των εργαζομένων . Καλώ όλους τους εργαζόμενους να συνδικαλιστούν και να συμμετέχουν στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία .Η Κορινθία είναι μια αγροτική περιοχή. Η Κορινθία έμεινε έξω από το χωροταξικό αυτό είναι παράλογο για ένα μεγάλο νομό με μεγάλη ανάπτυξη. Έχει υποβαθμιστεί η αγροτιά και η βιομηχανική ζώνη. Δεν υπάρχει βιομηχανική ζώνη στο νομό κι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κάποια επιχείρηση γιατί δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο status quo . Τα προβλήματα αναφέρονται σε εργασιακά θέματα και αφορούν όλη την Ελλάδα. Όσο υπάρχουν έκτακτοι εποχικοί δεν συνδικαλίζονται τόσο εύκολα. Υπάρχει μια συρρίκνωση όσον αφορά τα Σωματεία τα Πρωτοβάθμια κι έπεται και στα δευτεροβάθμια, όπως είναι τα εργατικά κέντρα , οι Ομοσπονδίες κ.λ.π. και εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα τεράστιο. Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι μεμπτό στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Στο Κιάτο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας
Το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας διοργανώνουν συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Schoneberg Βερολίνου Γερμανίας , την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Stanley Dodds μέλος της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.
ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο ποτάμι

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι που μένουν σε περιοχές παρακείμενες στο ποτάμι Ζαπάντι του Δήμου Βόχας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι μέσα στο ποτάμι αδειάζουν ασυνείδητοι σκουπίδια, πετάνε λάστιχα αυτοκινήτων και οτιδήποτε τους είναι άχρηστο, με αποτέλεσμα το ποτάμι τις βροχερές ημέρες να τα παρασύρει και να φρακάρουν κάτω από γέφυρες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η περιοχή από υπερχείλιση.
Από το νεκροταφείο του Ζευγολατιού και προς τα πάνω το ποτάμι δεν είναι καθαρό. Θέλει καθάρισμα γι’αυτό τα συνεργεία του δήμου πρέπει να επιληφθούν του θέματος και να στείλουν συνεργεία να το καθαρίσουν.
Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες και περνάει το ποτάμι, υπάρχουν σημεία που το νερό λιμνάζει και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Σε όλο το μήκος του ποταμού δεξιά-αριστερά υπάρχουν σωλήνες αστικών λυμάτων οι οποίες αδειάζουν ανεξέλεγκτα «νερά».
Παρακαλούν οι κάτοικοι την δημοτική αρχή να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουμε κρούσματα μόλυνσης και υπερχείλισης του ποταμιού.
Κλοπή στο Δημαρχείο των Αγίων Θεοδώρων
Θρασύτατοι ληστές αφαίρεσαν 12.650 ευρω από το χρηματοκιβώτιο του δήμου
«Προξενεί εντύπωση πως στο κέντρο των Αγίων έγινε κλοπή. Έχουν αποθρασυνθεί τα εγκληματικά στοιχεία…», δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Γ Σοφίας
Στο μάτι, αυτή τη φορά, άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες έβαλαν το δήμο των Αγίων Θεοδώρων και το χρηματοκιβώτιό του που επισκέφτηκαν την Πέμπτη το βράδυ καταφέρνοντας να μην γίνουν αντιληπτοί από κανένα. Οι δράστες που ενήργησαν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας αφού το Δημαρχείο βρίσκεται στα 200 μέτρα από το Α.Τ. της περιοχής αφαίρεσαν 12650 ευρώ, ενώ δεν πείραξαν τίποτα άλλο από όσα βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο. Η έκπληξη που δοκίμασαν οι υπάλληλοι και ο Δήμαρχος κ. Γ. Σοφίας την άλλη μέρα το πρωί ήταν μεγάλη ενώ εκφράζονται και φόβοι για το μέλλον αφού παρά τα επαννηλειμένα αιτήματα του δήμου στο Υπουργείο και την Α. Δ. Κορινθίας δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση της αύξησης των αστυνομικών της περιοχής. To παρήγορο είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση οι δράστες δεν πήραν τίποτα από τα χρήσιμα για το δήμο στοιχεία που βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο. Την κλοπή διαπίστωσαν οι άνθρωποι που εργάζονταν στο δήμο χθες το πρωί. Δεν είναι η πρώτη φορά που στόχος γίνεται κάποιο από τα Δημαρχεία της περιοχής μας . Το Δημαρχείο του Άσσου-Λεχαίου καθώς και της Σολυγείας παλαιοτέρα αλλά και εκείνο της Ευρωστίνης βρέθηκαν στο στόχαστρο επιτηδείων. Το συγκεκριμένο περιστατικό ,όπως είναι φυσικό, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και στους κατοίκους αφού οι δράστες έδρασαν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας …Έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων. «Τα εγκληματικά στοιχεία έχουν αποθρασυνθεί αναφέρει ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Γ. Σοφίας Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα το πρωί ,στις 7.30 η ώρα, οι υπάλληλοι του δήμοι και εγώ αντιληφθήκαμε ότι είχαν τρυπήσει με οξυγόνο το χρηματοκιβώτιο του δήμου .Αυτό έγινε χθες το βράδυ ακριβή ώρα δεν μπορώ να σας πω .Πήραν κάποια χρήματα , ευτυχώς γιατί μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν και κάποιες εγγυητικές, μπλοκ επιταγών ,κάρτες αλλοδαπών για τους οποίους αυτά θα ήταν άχρηστα αν τα έπαιρναν αλλά γραφειοκρατικά θα δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στο δήμο. Από αυτά τα έγγραφα δεν έλειπε τίποτα και ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων στην Αστυνομία. Έχουν δώσει και οι υπάλληλοι του δήμου κατάθεση. Ήρθε και η σήμανση για να πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Πάντως προξενεί εντύπωση πως στο δήμο των Αγίων Θεοδώρων , στο κέντρο των Αγίων Θεοδώρων , στην Π.Ε.Ο. έγινε κλοπή. Έχουν αποθρασυνθεί τα εγκληματικά στοιχεία και σε σημεία ακόμη που άσχετα αν είναι στα κεντρικότερα σημεία του δήμου μπαίνουν και κάνουν κλοπή».



«Το Αστυνομικό Τμήμα όπως και όλα τα άλλα τμήματα έχει ελλείψεις σε αριθμό ανδρών παρ’ όλα τα επανειλημμένα αιτήματα για αύξηση του προσωπικού , μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είμαι πρόχειρος να σας απαντήσω πόσους αστυνομικούς αριθμεί το Α.Τ. των Αγίων Θεοδώρων. Πάντως ξέρω ότι έχει έλλειψη σε αριθμό ανδρών. Δεν μπορώ να σας πω το χρηματικό ποσό που πήραν γιατί εκεί υπάρχει και το πολιτιστικού και του ΚΑΠΗ και των άλλων νομικών προσώπων. Έχομε ζητήσει επαννηλειμένως προσωπικό και από την Α.Δ. Κορινθίας και από το Υπουργείο .Αλλά παρά τα τόσα χρόνια που είναι επαννηλειμένα τα αιτήματα δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού. Αυτό είναι ανησυχητικό… Αν κλέψαν το δήμο στο κέντρο των Αγίων Θεοδώρων κι στα 200μέτρα από την Αστυνομια φαντασθείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι στα εξοχικά…».
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ
Αναφορικά με τις ελλείψεις Αστυνομικών στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Γ. Σοφίας και ορμώμενος από τη θρασύτατη κλοπή στο Δημαρχείο δήλωσε τα εξής: «Το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων όπως και όλα τα άλλα τμήματα έχει ελλείψεις σε αριθμό ανδρών. Παρ’ όλα τα επανειλημμένα αιτήματα για αύξηση του προσωπικού , μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είμαι πρόχειρος να σας απαντήσω πόσους αστυνομικούς αριθμεί το Α.Τ. των Αγίων Θεοδώρων. Πάντως ξέρω ότι έχει έλλειψη σε αριθμό ανδρών. Δεν μπορώ να σας πω το χρηματικό ποσό που πήραν οι δράστες της κλοπής του Δημαρχείου γιατί εκεί υπάρχει και το πολιτιστικού και του ΚΑΠΗ και των άλλων νομικών προσώπων. Έχομε ζητήσει επαννηλειμένως προσωπικό και από την Α.Δ. Κορινθίας και από το Υπουργείο .Αλλά παρά τα τόσα χρόνια που είναι επαννηλειμένα τα αιτήματα δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού. Αυτό είναι ανησυχητικό… Αν κλέψαν το δήμο στο κέντρο των Αγίων Θεοδώρων κι στα 200 μέτρα από την Αστυνομία φαντασθείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι στα εξοχικά…». Η ανησυχία είναι έντονη στην περιοχή και δεν φαίνεται να κοπάσει γρήγορα...

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΤΡΙΠΟΛΗ

Συνάντηση Ταγαρά- Αγγελόπουλου

Tην Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Ν. Ταγαράς συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ν. Αγγελόπουλο. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τόσο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κορινθία όπως ο Περιφερειακός δρόμος του Λουτρακίου όσο και στην προετοιμασία της ένταξης άλλων σημαντικών έργων ενόψει της τέταρτης προγραμματικής περιόδου (Δ΄ΚΠΣ) 2007-2013.

ΣΕ ΗΠΙΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΆΣΣΟ

Τα νερό απασχόλησε ακόμη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο
Ομόφωνα πέρασαν τα ημερήσιας διάταξης θέματα ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στα προ ημερησίας διάταξης

Δύο περίπου ώρες διήρκησε το δημοτικό συμβούλιο του Άσσου- Λεχαίου την Τετάρτη το βράδυ . Σε ήπιους τόνους ,με πολιτισμένο τρόπο και με αρκετές ερωτήσεις προς το Δήμαρχο κ. Χ. Καμπούρη ο οποίος φάνηκε γνώστης των θεμάτων κύλησε η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και προ ημερησίας διάταξης θέματα . Στην αρχή της συνεδρίασης η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ελ. Κυριακοπούλου έκανε μια παρατήρηση σχετικά με την επίδοση των φακέλων για τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου. « Δεν είναι νομότυπο οι φάκελοι να ρίχνονται στο γραμματοκιβώτιο χωρίς να υπογράφονται τα αποδεικτικά. Δεν μιλάμε όταν υπάρχουν συγγενείς στο σπίτι ,μιλάμε για άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανείς και οι φάκελοι ρίχνονται από τον Επιμελητή μέσα στα γραμματοκιβώτια . Παρά το γεγονός ότι επέστησα την προσοχή να σταματήσει να γίνεται αυτό για να είμαστε τυπικά και ουσιαστικά εντάξει το θέμα, εντούτοις επαναλαμβάνεται χωρίς να λειτουργούμε όπως πρέπει. Στο εξής θα γίνεται θυροκόλληση…» παρατήρησε η κ. Ελ. Κυριακοπούλου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πούρος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην τακτοποίηση του θέματος του φωτισμού στον παραλιακό πεζόδρομο του Περιγιαλίου αλλά και στο σκάψιμο αυλακιού ομβρίων υδάτων κοντά σε κατάστημα που κατασκευάζεται στον Άσσο στο οποίο αυλάκι έχει τοποθετηθεί μια μικρή σωλήνα που κατά τη γνώμη του δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ποτέ αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά. Επίσης ανέφερε ότι στην ανατολική πλευρά της εισόδου για τα όμβρια ύδατα έχουν αφήσει 3 ή 4 μικρές σωλήνες και προς τη μεριά του φαναριού δεν υπάρχει οχετός για να μπαίνουν τα νερά. Τέλος συμπλήρωσε ότι οι είσοδοι και έξοδοι δεν είναι διαμορφωμένες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοτσιώρος από τη μεριά του ζήτησε σε κάθε συμβούλιο να τους γίνει εμμονή να προτάσσουν το θέμα του Ασωπού και της εξασφάλισης νερού μετά την έντονη λειψυδρία που αντιμετώπισαν .Ρώτησε επίσης αν έχει καθαριστεί το κεντρικό αυλάκι του ΑΟΣΑΚ. Ρώτησε επίσης τι συμβαίνει με τα απόβλητα των ελαιοτριβείων. Αναφορικά με τα ημερησίας διάταξη θέματα οι σύμβουλοι ομοφώνησαν ενώ τους απασχόλησε και το θέμα της μετάβασης εκπροσώπων του δήμου στο συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου- ύστερα από την αναβολή που πήρε αυτό (ήταν ορισμένο για τις αρχές Νοεμβρίου). Συζητήθηκε να παραστούν πέντε εκπρόσωποι τρεις από τη συμπολίτευση και δύο από την αντιπολίτευση. Το συμβούλιο απασχόλησαν και διαδικαστικά θέματα της μετάβασης των εκπροσώπων στη Θεσσαλονίκη.
ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ....
Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μιλούν στο δήμο Άσσου –Λεχαίου για τη δραστηριότητα του Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου , δραστηριότητα που έχει γίνει αισθητή στην περιοχή ποικιλοτρόπως σε όλους τους τομείς . Δεν περιορίζεται μόνο στον θρησκευτικό τομέα αλλά και στον κοινωνικό προβάλλοντας το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχει η εκκλησία για να προσελκύει στην αγκαλιά της όλο και περισσότερους πιστούς. Την ευκαιρία να τον έχουν κοντά τους για άλλη μια φορά θα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς το Σάββατο γίνονται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Υπομονής στον Άσσο. Ο Μητροπολίτης θα παραβρίσκεται εκεί.

"ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ"

Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Μπεγλίτης την πρόσφατη απόφαση της ΤΕΔΚ του νομού να κλείσουν όλοι οι δήμοι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις υπαναχωρήσεις και τον εμπαιγμό ,όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη του συμβουλίου της ΤΕΔΚ, της κυβέρνησης απέναντι στα οικονομικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφερε τα εξής:
« Θέλω να χαιρετίσω τη δυναμική πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ Κορινθίας όλων των Δημάρχων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας. Πραγματικά το κλείσιμο των Δημαρχείων τη Δευτέρα όπως ανακοινώθηκε δείχνει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των δήμων και δείχνει κάτι εξίσου σημαντικό από πολιτική άποψη : Δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης της Ν.Δ. απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δείχνει τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα λόγια τα προεκλογικά και τα λειψά έργα ή τα καθόλου έργα της μετεκλογικής περιόδου της Ν.Δ. και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πέρα από πολιτικές εντάξεις η ΤΕΔΚ ουσιαστικά κινείται στην κατεύθυνση εκδήλωσης με αυτήν την πράξη διαμαρτυρίας, εκδήλωσης αμφισβήτησης όλων των μεγάλων λόγων της κυβέρνησης της Ν.Δ. Δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει η τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς εύρωστους δήμους, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι οικονομικοί πόροι που έχουν παρακρατηθεί σήμερα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να προχωρήσει καμία μεταρρύθμιση. Για αυτό και η μεταρρύθμιση για τον Καποδίστρια Β΄ βρίσκεται στο τέλμα, βρίσκεται απαξιωμένη λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται οικονομικοί πόροι που δεν καταβάλει η κυβέρνηση. Χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για μια Ελλάδα ισχυρή, δημοκρατική ,αποκεντρωμένη με ισχυρούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς α΄ και β΄ βαθμού.

Είμαι αλληλέγγυος στην απόφαση αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης .Το ΠΑΣΟΚ είναι αλληλέγγυο στον αγώνα τους και επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο διαψεύδει τις ελπίδες και τις προσδοκίες στο Ελληνικό λαό η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή».

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Οι έμποροι της Κορινθίας κλείνουν μαζικά τα μαγαζιά τους ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της ομοσπονδίας τους για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα φορολογικά μέτρα.Η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και νότιας Ελλάδος (Ο. Ε. Σ. Π. & Ν.Ε ) στα πλαίσια της γενικευμένης αντίδρασης του εμπορικού και επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου της χώρας στα φορολογικά μέτρα που εντελώς άδικα και μεροληπτικά αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει καθολικά στο κλείσιμο των καταστημάτων της περιοχής μας στις 22 Οκτωβρίου 2008, ημέρα που έχει αποφασισθεί για όλη τη χώρα από τα 3βάθμια όργανά μας ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ. Για το λόγο αυτό στείλαμε ήδη έγγραφο προς όλους τους Συλλόγους - Μέλη μας στους δέκα (10) νομούς των Περιφερειών μας, προκειμένου και αυτοί να πρωτοστατήσουν στις πόλεις τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους Εμπόρους να συμμετέχουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους και ταυτόχρονα τους διαβεβαιώνουμε ότι σαν Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε και μετά τις 22 Οκτωβρίου τον αγώνα μας, προκειμένου να απαλειφθούν οι φορολογικές διατάξεις περί φορολόγησης με 10% του ποσού των 10.500 € που παραμένει αφορολόγητο για τους λοιπούς Έλληνες φορολογούμενους και περί αύξησης της προκαταβολής φόρου σε 80% από 65% που ίσχυε.Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον επιλεκτικό διαχωρισμό μας και απαιτούμε να φορολογούμεθα στα πλαίσια ισονομίας και βάσει των εσόδων μας. Δεν είμαστε ούτε το μαύρο πρόβατο για να μας ξεχωρίσουν ως «οι κακοί», αλλά και ούτε η κότα με το χρυσό αυγό για να καλύπτουμε συνεχώς τις μαύρες τρύπες των προϋπολογισμών του κράτους. Με την απόφαση της ομοσπονδίας έχουν ήδη ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι εμπορικοι σύλλογοι Κορίνθου,Λουτρακίου,Νεμέας,Κιάτου και Ξυλοκάστρου και αυτο σημαίνει οτι την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα υπάρχει μαγαζί ανοικτό σε όλο τον νομό διότι αναμένεται να είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.Σε δηλώσεις που έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες στην εφημερίδα οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν περιγράψει τα νέα φορολογικά μέτρα ώς δαμόκλειο σπάθι τους τους οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό και δεν έχουν άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν παρά το

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Κλείνω 20 χρόνια ρεπορτάζ στους δρόμους της Κορινθίας.Παλαιότερα έκανα ρεπορτάζ και στην Αργολίδα και στην Αρκαδία ενώ για τις ανάγκες των μεγάλων Αθηναϊκών καναλιών έχω πάει σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.Ασχετα αν αυτό δεν το έχουν αντιλληφθεί κάποιοι έχω περάσει εκατοντάδες χιλιάδες ώρες με την κάμερα στον ώμο αναζητώντας το θέμα που θα βγάλει το ρεπορτάζ...Πριν απο ένα μήνα έκανα για λογαριασμό του Drtv και του “Σήμερα” ένα ρεπορτάζ στα περιβολάκια της Κορίνθου για τον άστεγο γέροντα που είχε βρεί καταφύγιο ζωής σε ένα παγκάκι στο κεντρικό πάρκο της Κορίνθου.Το ρεπορτάζ έπαιξε στα πρώτα φύλλα του νέου “Σήμερα” και συνοδευόταν απο φωτογραφίες.Την περασμένη εβδομάδα ο άστεγος γέροντας έσβυσε εκεί στο παγκάκι με συντροφία τα περιστέρια της πλατείας και τον αντιλήφθηκαν οι περαστικοί οι οποίοι και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο να παραλάβει το ταλαιπωρημένο και άρρωστο κορμί του.Ολα είπαν οτι η κοινωνία μας είναι απάνθωπη και άφησε έναν γέροντα να πεθάνει στο παγκάκι.Εγώ θα σας δώσω μία άλλη πλευρά της ιστορίας αυτής γιατί έχω κάνει ρεπορτάζ και με τους άλλους άστεγους της Κορίνθου και έχω πολλές ώρες μιλήσει μαζί τους.Δεν φταίει η κοινωνία ή οι υπηρεσίες πρόνοιας και θα το εξηγήσω.Πολλές φορές ο γέροντας είχε δεχθεί την περιποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και της νομαρχίας αλλά με κανένα τρόπο δεν ήθελε να εγκαταλείψει το παγκάκι.Τον πήγαν στο γηροκομείο όπου του πρόσφεραν στέγη,τροφή,καθαριότητα και θαλπωρή αλλά...δραπέτευσε και ξαναγύρισε στο παγκάκι του...Εκεί ήταν ο κόσμος του και εκεί ήθελε να νοιώθει το σπίτι του..!Δεν ήθελε να ξαναμπεί σε σπίτι και ζητούσε ελεύθερος να εγκαταλείψει τον κόσμο αυτό μαζί με τα πουλιά.Η επιθυμία του αυτή ήταν πολύ βαθειά και κανένας δεν μπορούσε να την αλλάξει.Ποιός ξέρει τι πόνο κουβάλαγε στην ψυχή του.Ποιός ξέρει πόσοι “κριτές” δεν τον είχαν καταδικάσει αυτόν τον...ξένο που χάλαγε τον καθωσπρεπισμό όλων και προκαλούσε όσους έχουν αράξει την ζωή τους στην καλωπέραση,στην μανία καταδίωξης του χρήματος και την υποκρισία των κοινωνικών τους σχέσεων..!!!